Företag i fokus:

Här berättar ungdomarna om vaccinet ”Jag kommer ta vaccinet ”

I juni beslutade Folkhälsomyndigheten att ungdomar födda 2005 eller tidigare ska erbjudas vaccin.

Vaccinet, bland annat Pfizer, är godkänt ned till 12 år och kommer erbjudas till 16-17 åringar med start i augusti. Samtidigt meddelade FHM att det inte finns anledning att tro att det skulle kunna orsaka allvarliga biverkningar för ungdomar.

Läs även: Grönt ljus – Vaccination för ungdomar startar i augusti

Telgenytt ställde sig frågan: Hur många av Södertäljes ungdomar kommer att ta vaccinet? Vi frågade några för att få svar.

-Ja, jag ska boka för att ta vaccinet. Varför jag kommer ta den är bland annat för kunna resa och kunna gå ut till stan utan att tänka på konsekvenserna, säger Oliva Jervfors till Telgenytt.

– Jag kommer inte ta vaccinet för att jag känner inte att jag behöver det. Pappa är i riskgruppen har tagit vaccinet, säger Samuel Hanni.

– Jag har tagit första dosen och det har jag gjort för att jag vill skydda mina äldre som är i riskgruppen. Nästan hela min släkt har tagit vaccinet, berättar Elin Brolin.

– Mina föräldrar är i riskgruppen och tagit vaccinet, men jag har inte tagit den än. Jag har hört dåligt om den, förhoppningsvis kommer jag att ta den när den har förbättrats, berättar Gabriel Yacoub.

Reporter: Marcus Barsa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 augusti 2021 00:00

Flera fordon inblandade i olycka – Fordon smet från platsen

IMG_9863

Foto: Shamash Oyal

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna artikel angavs felaktigt att två av de tre fordonen som var inblandade i olyckan hade lämnat platsen, enligt uppgifter från räddningstjänsten. Detta var inte korrekt. Rätt ska vara att två fordon befann sig kvar på platsen, medan det tredje hade lämnat.

Fordon kolliderade med en betongmur på Ängsgatan, efter en trafikolycka som involverande tre fordon.

(Annonslänk)

En trafikolycka inträffade på lördagseftermiddagen kl. 15:36 där tre fordon var inblandade på Ängsgatan i Södertälje. Olyckan krävde snabb insats från räddningstjänsten och ambulanspersonal som tillkallades för att ta hand om eventuella personskador.

Olyckan orsakade betydande trafikstörningar i området. Ängsgatan stängdes av i ena riktingen vilket ledde till att trafiken behövde dirigeras om. Situationen förbättrades något strax efter klockan 16:00 då en bärgare anlände för att ta hand om det skadade fordonet och avlägsna det från olycksplatsen.

– När vi kom fram till platsen ska en bil ha kört in i en betongvägg. Det ska vara tre personbilar som har kolliderat, säger räddningstänsten till Telgenytt.

Det är i nuläget osäkert om en brottsanmälan kommer att upprättas med anledning av olyckan.

Enligt uppgifter till Telgenytt utreds en inblandad person för misstänkt hjärnskakning, men ingen har fått någon diagnoserad skada.

Bärgare tillkallades till platsen
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 mars 2024 16:30
Senast uppdaterad: 24 mars 2024 22:57

Person stickskadad och rånad vid festlokal – Två gripna

Polisen

Arkivbild

En ung man rånades och stickskadades strax efter midnatt i Hovsjö av maskerade gärningsmän i samband med en festtillställning. Två misstänkta personer har gripits.

(Annonslänk)

Natten mot lördag utsattes en ung man för ett grovt rån strax före klockan 02:00, vid Assyriskas festlokal i Hovsjö. Enligt uppgifter till Telgenytt angreps mannen av tre maskerade personer som bland annat våldsamt ryckte av hans guldkedja från halsen.

Polisen kallades till platsen och fann att den rånade mannen, som är i 18-årsåldern, även hade stickskador, vilka enligt uppgifter till Telgenytt var lindriga.

Efterföljande utredningsåtgärder innefattade kontroll av flera personer i området i jakten på de maskerade gärningspersonerna. Som ett resultat av polisens arbete under natten kunde det bekräftas att två personer hade gripits, misstänkta för inblandning i det grova rånet.

– En person blev angripen av flera gärningspersoner och fick lindriga stickskador. Vi kontrollerade väldigt många, men jag kan bekräfta att två personer greps under natten. Vi har rubricerat ärendet som grovt rån, då det involverade ett stickvapen, säger polisens presstalesperson, Carina Skagerlind, till Telgenytt.

Det grova rånet ska ha skett i samband med en festtillställning som var på väg att avrundas, enligt uppgifter till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 mars 2024 13:12
Senast uppdaterad: 23 mars 2024 13:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors