Företag i fokus:

Multientreprenören från Södertälje startade Sveriges största race genom Europa

Ferraris, Lamborghinis, McLarens och Porschar – Det här är Cliff Bergmans vargflock som åker genom Europa med bilar i miljonklassen och avslutar med en brakade fest.

– Det är ide som jag driver med min vän Ludvig och det känns verkligen som att vi satt NexusBall rally på kartan, säger Cliff Berman till Telgenytt.

I över 15 år jobbade Cliff Bergman för ett och samma åkeri, men för tre år sedan bredda han sina vingar och gick sin egna väg. Tillsammans med sin bror startade han åkeriet Brothers Cargo 2018 som idag omsätter närmare 100 miljoner kronor efter bara tre år.

– Jag och min bror driver Brothers Cargo som omsatte 52 miljoner 2019. Året därpå ökade vi omsättningen med 10 miljoner och som det ser ut just nu kommer vi omsätta cirka 100 miljoner 2021, berättar Cilff.

Tillsammans driver bröderna ett av Södertäljes största åkerier och växer så det knakar, men vi är inte här för se på stora lastbilar. På parkeringen utanför kontoret står en bil som sticker ut lite mer än företagets egna lastbilar, där står vår anledning till varför vi befinner oss i Nykvarn en onsdag eftermiddag.

Cliff Bergman egna monsterbil, en Ferrarin 488 GTB med 661 hästkrafter och gör 0-100 km/h på några enstaka sekunder. Stripad och redo för att ansluta sig till Nexusball rally och 80 andra bilar i Norrbro på söndag.

NexusBall, som Cliff startade med sin vän 2015, är Sveriges största rally för lyxbilar och här brakar det loss ordentligt när bilarna startar motorerna för att åka genom Europa.

– Första året lyckades vi samla 38 bilar och startade från Strandvägen. Det året blev hur stort som helst och uppmärksammades stort, sedan växte det år för år, säger Cliff till Telgenytt

Med en massiv startlinje från Stockholm åker lyxbilarna ner mot Köpenhamn, Berlin, Prag, Poznan och Gdansk innan man når slutdestination, Tylösand, där en sprakande avslutningsfest väntar.

Fakta om årets Nexusball Rally

  • Söndag 5e september – Start Norrbro, Stockholm (Bilarna åker klockan 10:00)
  • Stockholm – Köpenhamn– Berlin – Prag– Poznan – Gdansk – Tylösand
  • Fredag September 10e – Avslutning Tylösand

Hemsidan – NEXUSBALL.COM

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 september 2021 00:00

MINGELBILDER v.18 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0008

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.15

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 20:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 01:29

Världens starkaste material i fokus i Södertälje

2022_01_1200px-Sodertalje_Science_Park

Foto: KTH

Svenska företag och forskare samlades i Södertälje för att utforska möjligheterna kring världens tunnaste och starkaste material – SIO Grafen.

I slutet på april samlades svenska företag och forskare i Södertälje Science Park för att utforska och utveckla användningen av grafen, världens tunnaste och starkaste material. Grafen, känt för att vara elektriskt ledande, böjbart och transparent, har potential att revolutionera flera industrier. Möjligheten att stärka det svenska näringslivet och bidra till ett hållbart samhälle stod i centrum för mötet.

(Annonslänk)

Mötet, en del av det nationella strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen, markerade en milstolpe med över 230 organisationer involverade i mer än 200 projekt för att driva fram innovationer med grafen.

Deltagarna, som inkluderade storföretag och startups, fokuserade särskilt på nya finansieringsmöjligheter från både nationella program inom Impact Innovation och EU.

Lager av materialet SIO Grafen.
Pressbild

– Intresset för deeptech är enormt och här spelar 2D-material en viktig roll som ett svenskt styrkeområde. EU satsar stort på att vara ledande inom avancerade material och här måste Sverige vara en nyckelspelare, säger Elisabeth Sagström-Bäck, i ett pressmeddelande.

Grafen, som består av en enkel lager av kolatomer ordnade i ett tvådimensionellt skikt, har unika egenskaper som styrka, flexibilitet och förmåga att leda elektricitet, vilket gör det till ett mångsidigt material för användning i allt från elektriska kompositer till biosensorer.

Produktionen av grafen i Sverige, som nu sker både i form av flagor och filmer, stöds av en växande industriell kapacitet, vilket speglar landets ambitioner att vara en ledare inom avancerade materialteknologier. SIO Grafen, finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas, fortsätter att vara en katalysator för dessa framsteg, med sitt huvudkontor vid Chalmers Industriteknik i Göteborg.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 11:30
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 01:45

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors