Företag i fokus:

Södertäljeföretag nominerad som årets franchisekedja – ”Ett erkännande”

Varje år arrangerar den Svenska Franchisegalan en festlig tillställning på Grand Hotel i Stockholm, där duktiga företagare inom franchise prisbelönas. I år finns ett Södertäljeföretag med bland de tre finalisterna, Grekiska grill & bar.

Grekiska grill & bar från Södertälje har lyfts fram som en av Sveriges främsta franchisekedjor, med cirka 30 restauranger runtom i landet.

– Jag ser vår finalplats utöver vårt arbete under pandemin också som ett erkännande av det hårda och målmedvetna arbete som vi lagt ned sedan vi startade som en franchisekedja, Zeki Yalcin, VD på Grekiska grill & bar till Svenska Franchise Föreningen.

”Grekiska grill & bar är den familjeägda restaurangen som startade som ett experiment i Södertälje 1995. Med franchise som affärsmodell har restaurangen sedan 2002 expanderat och är idag Sveriges största grekiska restaurangkedja med närmare 30 restauranger spridda på olika platser i landet. Trots att bolaget verkar i en bransch som drabbats hårt av pandemin har Grekiska grill & bar klarat sig bra med en fortsatt stark ekonomi och expanderat med fyra nya enheter under pandemin.”, lyder nominering som den Svenska Franchise Föreningen presenterat i ett pressmeddelande under torsdagen.

– De har varit snabba med att ställa om sina verksamheter och anpassa sig till de nya marknadsförutsättningarna på ett imponerande sätt. Det gör att de alla tre idag står starkare än någonsin och kan fortsätta att expandera och utveckla sina verksamheter, säger Johan Martinsson, vd på Svenska Franchise Föreningen

– Vi tog en del djärva och modiga beslut som senare visade sig vara föregångare i restaurangbranschen. Vi införde till exempel rökförbud, anpassade tidigt våra lokaler för rörelsehindrade och tog fram allergideklaration på vår mat flera år innan lagstiftningen var på plats, säger Yalcin till Svenska Franchise Föreningen.

Grekiska ställs mot fastighetsmäklaren HusmanHagberg och jakt- och fiskespecialisten Jaktia, dessa tre utgör årets finalister under Galan som hålls den 15 oktober på Grand Hotel i Stockholm.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 september 2021 00:00

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors