Företag i fokus:

Premiär för nya Caesar’s på Stor Torget – Jimmy Bisse: ”Känns väldigt bra”

2021_12_262172453_605772053993332_6142428551132312905_n

Jimmy Bisse. Foto: Shamash Oyal.

Idag hade nya Ceasars Kitchen & Bar premiär på stora torget i nya och fräscha lokaler.

Efter månader av planering slår nu den nya restaurangen upp portarna och ägarna ser nu fram emot ett nytt kapitel efter att huserat vid Marenplan i över ett decennium.

Telgenytt besökte Ceasars tidigt på måndagen när sista hantverkaren precis lämnat lokalen, någon timme innan lunchrushen.

Personalen på plats var rutinerade och höll ett lugn inför premiären, som om vi befann oss i deras gamla lokaler. Borden dukades upp och inne i köket var aktiviteten i full gång inför lunchen.

Ägaren Jimmy Bisse gick systematiskt igenom sista detaljerna och hade få minuter över för en kort intervju.

Efter lång planeringen och hårt arbete. Hur känns det att ni äntligen öppnar?

Det känns väldigt bra, vi är supertaggade att äntligen få komma igång i våra nya lokaler, säger Jimmy Bisse till Telgenytt.

Kommer ni att fortsätta på samma koncept eller hur går tankarna ?

Vi försätter med samma koncept, samtidigt som vi förnyar menyn med lite fler maträtter och cocktails.

Hur känner du inför att ni kommit in i ny lokal på ny plats?

Det känns spännande med ett nytt läge, det blir en nytändning. Vi ser verkligen fram emot att börja serva våra gäster.

Kommer ni att behålla ni samma öppettider?

Ja, det stämmer, vi behåller samma öppettider som innan.

I nuläget serverar nya Ceasars på Stora Torget ingen alkohol. Det nya alkoholtillståndet börjar gälla från och med nästa vecka, måndag 13 december.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 december 2021 00:00

KTH överväger att stanna kvar i Södertälje

Pressbild-KTH

Pressbild: KTH

KTH kan komma att behålla sin närvaro i Södertälje trots initiala planer på att flytta verksamheten till Stockholm, enligt en rapport från SVT.

– Vi har ett projekt igång för att hitta andra format för en närvaro i Södertälje, säger rektor Anders Söderholm till SVT.

(Annonslänk)

I slutet av förra året meddelade KTH att de planerade att flytta sin verksamhet från Södertälje till huvudcampuset i Stockholm, i syfte att stärka universitetets ekonomi och framtida utveckling genom att reducera kostnader.

Den planerade flytten, som offentliggjordes i november, förväntas ta flera år att genomföra med ett mål om fullföljande senast år 2027.

Bakom beslutet ligger KTH:s ekonomiska utmaningar, förstärkta av pandemins effekter, hög inflation och ökade kostnader för lokalhyra, där besparingar på över 150 miljoner kronor förväntas enbart från lokalutgifter. Beslutet att lämna Södertälje motiverades även av att campuset tidigare ansågs vara svårt att motivera, delvis på grund av ett lågt antal studenter och examina.

Trots detta pekar nya rapporter från SVT på att KTH fortfarande kan överväga att bibehålla en viss närvaro i staden med flera lärosäten.

– Det är viktigt att den spetskompetens vi har på lärosätet kommer till godo där den bäst behövs samt kan utvecklas i samverkan med världsledande företag. I ljuset av detta tycker vi att Södertälje är en viktig plats att finnas på, säger Jessika Hedén, gruppchef på MDU till SVT.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2024 18:45
Senast uppdaterad: 5 februari 2024 18:45

Populära restaurangkedjan öppnar i Södertälje

9F123504-B0DF-448F-8076-4CDF5537EFE7

Grundaren Daniel Wärnmark. Foto: Heat

Heat Restauranger, kända för sin klassiska husmanskost, expanderar med en ny restaurang och café i Södertälje sjukhus till våren.

– Det här är så efterlängtat och väldigt bra. Nu kan vi snart erbjuda både restaurang och café till patienter, närstående och våra medarbetare, säger Anna Gerber Ekblom, vd på Södertälje sjukhus.

Heat Restauranger, kända för sin klassiska husmanskost tillagad från grunden, är redo att utöka sin närvaro till Södertälje sjukhus. Denna nya etablering innebär att kedjan, som först öppnade i Uppsala 2008, nu kommer att driva sin 22:a restaurang samt ett café på sjukhusområdet. Restaurangen, som kommer att ligga i hus 06, och caféet, beläget i hus 01, är en del av Heats expansion över hela Sverige – från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

(Annonslänk)

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Heat till Södertälje sjukhusområde. Ambitionen är att de ska öppna under våren, berättar Per-Erik Keskitapio, förvaltare på Locum. 

Grundaren Daniel Wärnmark, som inledde Heats verksamhet med Energikällan 2008 innan konceptet förnyades 2011, ser fram emot att välkomna gäster till de nyrenoverade lokalerna på sjukhuset. Den nya lunchrestaurangen och caféet i sjukhusets huvudbyggnad är öppna för alla som söker högkvalitativ mat i en välkomnande miljö.

– Det ska bli oerhört spännande att få öppna upp Heat på Södertälje sjukhus. Vi kommer att servera modern, hemlagad svensk husmanskost som passar alla. Recepten grundar sig från min uppväxt. Välkomna Heat, säger Daniel Wärnmark, ägare och grundare av Heat Restauranger.

Grundaren Daniel Wärnmark. Foto: Heat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2024 12:55
Senast uppdaterad: 5 februari 2024 13:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors