Företag i fokus:

Granberg: – ”Varför valde du ett lägre bud på fastigheterna Boel Godner (S) ?”

2022_01_Granberg-Godner

Joakim Granberg, Realistpartiet och Socialdemokraternas Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande.

Under mina 7 år i kommunfullmäktige så har jag aldrig sett oppositionen få igenom någon motion/förslag. Jag har aldrig heller sett någon socialdemokrat i kommunfullmäktige rösta emot Boel Godners förslag till beslut.

Så att man kan känna sig lite uppgiven och inte orkar protestera för döva öron på varje tokighet är inte så konstigt. Det har ingen verklig betydelse att man protesterar, det blir ju ändå som Boel vill i slutändan. 

Så Boel har rätt i att jag inte skriftligt protesterade i fullmäktige mot beslutet att sälja de 786 bostäderna till Månsbro, så långt har hon rätt.

Till er läsare där ute: Det spelar alltså ingen roll hur högt man säger något på möten, har man inte lämnat in en skriftlig protest så finns inte ens motstånd noterat. Nu kan Boel i efterhand hävda att vi ”höll med” henne. Den lärdomen tar vi med oss, från och med nu skall vi alltid lämna in skriftliga protester när tokigheter sker.

Sanningen är ju att eftersom Boel undanhåller fakta så kan vi ju inte veta vad vi tar ställning för eller emot?

Bolagslagen säger:
Beslut får inte fattas i ett ärende, om inte såvitt möjligt samtliga styrelseledamöter har:

1. Fått tillfälle att delta i ärendets behandling, och

2. fått ett tillfredsställande underlag för att avgöra ärendet.

Södertälje egen instruktion för arbetsordning i Södertäljes bolag säger att vid större affärer så skall koncernstyrelsen meddelas. Jag sitter med som ledamot i koncernstyrelsen och fick INTE veta vilka anbud som låg på bordet.

Faktum är att INGEN utanför den lilla styrgruppen av socialdemokrater har fått tillgång till tillfredställande underlag för att avgöra ärendet. Inte ens hennes egna partikamrater, inte gruppledarna för C, MP och KD som givit henne makten, ingen annan! 

Det kallar Boel för en demokratisk process, ledsen Boel. Jag håller inte med! 

Vilka ingår då i denna styrgrupp tror ni? Det hon kallar för en grupp folkvalda är alltså tre socialdemokrater: Boel Godner, ordförande för stadsbyggnadsnämnden samt ordförande för Telge/Hovsjö bostäder. Där har ni den politiska representationen – tre socialdemokrater.

Sedan bjuder man in några tjänstepersoner som är anställda av Socialdemokraterna, lär inte komma några protester därifrån om man är rädd om jobbet.

Sedan stoltserar Boel med att man tagit in en konsult – SVEFA som mäklat affären och fått många miljoner för det. Jaha, vad har vi då våra egna stadsjurister till kan man ju undra om vi inte klarar av att sälja bostäder utan att betala miljoner för det? 

Jag har ställt två frågor till Telgebostäder/Telge AB:

1. Hur mycket mera pengar tackade Boel/Södertälje nej till ifrån de minst 2 budgivarna som var villiga att betala ett högre pris för bostäderna? 

2. Varför ville Boel ta ett lägre anbud? Motivering tack!

DEBATT: Varför mörkar Boel Godner affärer för sin egen styrelse?

Telge svarade att de inte vill svara på frågorna, jag har överklagat till kammarrätten.

Det jag vill att alla skall förstå och vad detta egentligen handlar om är bristen på demokrati och transparens i Södertäljes bolag. 

Att Boel sedan får igenom sin vilja i både kommunstyrelsen, Telge AB och kommunfullmäktige är ju inte så konstigt då hon har en majoritet av ledamöterna som gör som hon säger, så det spelar ingen roll hur många lappar och protester vi lämnar in. 

Sedan kan man ju även ställa sig frågan – Om man nu är så stolt över denna affär, varför är den fortfarande hemligstämplad så här över 2 år senare? Varför skall försäljning av allmännyttan vara hemligt för Södertäljeborna överhuvudtaget?

Endast väljarna kan bryta Socialdemokraterna och Boels maktmonopol och släppa in oss realister så det kan bli ordning och reda i affärerna framöver och slut smusslat! 

Joakim Granberg
Realistpartiet, ditt lokalparti 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 januari 2022 00:00

SENASTE NYTT: 17-åring gripen för skjutning mot lägenhet

polis

Arkivbild

En person har gripits efter att flera skott avlossats mot en lägenhet i Hammarby Sjöstad. Nu rapporterar flera medier att pojken är skriven i Södertälje.

(Annonslänk)

Vid 22-tiden på fredagskvällen mottog polisen ett larm om en skottlossning i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. Skott avfyrades mot en lägenhetsdörr där flera personer befann sig, men ingen skadades.

En stor polisinsats genomfördes och på lördagsmorgonen meddelade polisen att en person hade anhållits i samband med händelsen. Enligt tidiga uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en tonåring med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Södertälje. Senare rapporterade LT att tonåringen, som är 17 år gammal, är skriven i Södertälje.

Tonåringen dömdes förra året för förberedelse till synnerligen grov misshandel och vapenbrott. Tillsammans med en medbrottsling greps de med en skarpladdad pistol i bilen och misstänktes för att begå ett allvarligt brott, men som stoppades av polis innan de kunde fullborda planerna.

Polisen utreder händelsen i Hammarby Sjöstad som ett mordförsök och misstänker att skjutningen kan ha varit en del av ett utpressningsförsök. I ett fordon kopplat till tonåringen upptäckte polisen handskar, balaclavas, rengöringsmedel och motorbränsle, vilket åklagaren menade var avsett att användas vid brottstillfället.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 20:27
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 23:06

Kommunen riskerade böter för dröjsmål i vårdinsatser

Sodertalje-kommun-scaled-1

Foto: Alexander Isa

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna artikel framgick det felaktigt att kommunen hade bötfällts, vilket inte var fallet.

Inspektionen för vård och omsorg vände sig till förvaltningsrätten med en begäran om att Södertälje ska betala en straffavgift på grund av långsam handläggning.

Inspektionen för vård och omsorg vände sig till förvaltningsrätten i Stockholm med ett krav om att Södertälje kommun skulle betala en särskild avgift på grund av allvarliga fördröjningar i verkställandet av biståndsbeslut. Enligt IVO hade kommunen låtit bli att inom rimlig tid verkställa ett beslut om växelvård, vilket är en form av stöd som tillhandahålls för att avlasta närstående som vårdar personer med fysiska eller kognitiva svårigheter.

(Annonslänk)

Kommunen beviljade växelvården den 11 mars 2022, men dröjde med verkställigheten fram till den 12 oktober samma år, vilket IVO bedömde som oskäligt lång tid. Detta dröjsmål, som varade i nästan sju månader, har haft direkta konsekvenser för den enskilde och dennes närstående som behövde avlastning.

Södertälje kommun har som försvar anfört platsbrist, ett argument som IVO inte accepterar som giltig ursäkt för den långa väntetiden. Inspektionen framhåller att sådana insatser som växelvård borde kunna planeras och verkställas mer effektivt av kommunen, speciellt med tanke på det växande behovet bland äldre.

I slutet av april drog IVO tillbaka sin ansökan, vilket leder till att Förvaltningsrätten avskriver målet från vidare handläggning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 19:16
Senast uppdaterad: 8 maj 2024 13:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors