Företag i fokus:

20-tal källarförråd bröts upp – 40-åring låtsades sova utanför

Arkivbild.

Natten till torsdag, klockan 01:30, larmades polisen till Västergård efter samtal om oväsen som hörts från källaren.

Väl på plats upptäcker polisen flera ägodelar utanför bostadshuset – och en man som låtsades sova i en bil.

Vid en närmare kontroll på Bodastigen i Västergård visade sig att ett 20-tal källarförråd hade brutits upp. Inbrottstjuven hade placerat ägodelarna utanför flerbostadshuset, men blev avbruten tack vare polisens snabba agerande och inringarens uppmärksamhet.

Utanför låg det även brytverktyg som användes vid inbrotten och i en bil vid bostadshuset satt en man och låtsades sova.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks däremot inte för inbrottet enligt polisen som fråntog honom bilnycklarna då han hade förtärt alkohol.

I nuläget har polisen ingen misstänkt för det stora inbrottet som drabbade cirka 20 hushåll på Bodastigen i Västergård.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 april 2022 00:00

Dramatisk vändning – Nordic United föll i slutminuterna

IMG_8940

Skärmdump: Nordic United.

I en händelserik match med många vändningar lyckades IFK Göteborg vända underläge till seger mot Nordic United. Matchen bjöd på flera mål och en avslutning med två mål på stopptid.

Södertäljelaget Nordic United visade prov på starkt motstånd mot IFK Göteborg under säsongens första tävlingsmatch i Svenska cupen. Nordic tog ledningen med 1–0 genom Yoann Fellrath och utökade sedan ledningen till 2–0 tack vare 15-årige Johannes Tahan.

IFK Göteborg reducerade innan halvtid, men missade sedan en straff i andra halvlek. I målet stod Uniteds nyförvärv, 18-årige Angelo Melkemichel, Nordic Uniteds nya talang, som räddade den första av två straffar och imponerade i sitt första framträdande. Trots detta lyckades Thomas Santos kvittera för Göteborg, men Nordic United återtog ledningen med 3–2 och höll ledningen till slutminuterna.

Men Göteborgs straffmissare fick en andra chans när de tilldelades en andra straff i matchens 93:e minut. Två minuter senare kunde Göteborgs Kolbeinn Thordarson sätta det avgörande målet i den femte tilläggsminuten, vilket säkrade en 4–3-seger för Blåvitt.

Uniteds nya förvärv, målvakten Angelo Melkemichel.
Foto. Nordic United

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 februari 2024 21:01
Senast uppdaterad: 18 februari 2024 21:01

Polisinsats i Västergård – En person gripen

C26DE974-96A0-4E20-B716-78465CF6B9BA

Läsarbild

En stor polisinsats pågår i Västergård där en person har gripits efter ett larm som inkom till polisen under söndagseftermiddagen.

På söndagseftermiddagen vid 16.23 mottog polisen ett larm om en händelse vid Erikshällsgatan i Västergård. En omfattande polisinsats har inletts, där flera polisbilar tillsammans med räddningstjänst och ambulans snabbt anlände till platsen. Polisen bekräftar att utredningsåtgärder genomförs i en fastighet i området, men detaljer kring händelsen hålls för tillfället konfidentiella.

En person har frihetsberövats i samband med insatsen och en brottsutredning har påbörjats. Polisen har i ett uttalande på sin hemsida angivit att ”av integritetsskäl” kan de inte lämna ytterligare information vid denna tidpunkt.

Det är ännu oklart om någon person skadats under händelsen. Enligt uppgifter till Telgenytt tyder på att insatsen varit omfattande, med upp till fem polisbilar samt insatser från räddningstjänsten och ambulans på plats. Mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen fortskrider.

Se film från platsen här via Telgenytts nystartade Snapchat-konto.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 februari 2024 19:34
Senast uppdaterad: 18 februari 2024 19:40

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors