Företag i fokus:

TV: Här sågas klaffarna av på Mälarbrona

Foto. Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Nu åtgärdas det återkommande problemet med den 50 år gamla Mälarbron som sväller upp av värmen.

Sent under tisdagskvällen inleddes arbetet med att såga av klaffarna för att motverka trafikkaoset som uppstår vid varma sommardagar.

– Arbetet kommer att ta fyra dagar, berättar Jocke Johansson från BVA som utför arbetet, tillsammans med BOA, till Telgenytt.

Robert Gillerberg, Anders Larsson och Jocke Johansson jobbar sent om nätterna för att såga av klaffarna på Mälarbron. Foto: Alex Ataseven.

De varma sommardagarna har på senare år ställt till det för Mälarbron som binder ihop östra och västra delarna av Södertälje. Klaffarna, som är som små fingrar som går in i varandra, är inte anpassade för den extrema värmen som uppstått på senare år.

I väntan på att färdigställa ett helt nytt pumpsystem på vardera sidan av bron, har Södertälje kommun ställt fram en lastbil som häller vatten för att kyla ner bron.

Men lösningen har dröjt och stött på problem.

Dessa inte har fungerat helt optimalt i praktiken då vattnet trycks ut för nära de förbipasserande bilarna.”, meddelade Södertälje kommun som tvingades att titta på andra lösningar.

Entreprenörerna BOA och BVA.

Förra veckan meddelade kommunen att man beslutat att såga av klaffarna som fastnar i varandra under varma förhållanden.

Men att såga av klaffarna innebär inte att problemet lösts en gång för alla.

– Bron är byggd på betong som sväller i värme och krymper när det är kallt. Risken finns att den kan fastna igen. Men att såga av klaffarna kommer minska problemet avsevärt, säger Johansson till Telgenytt.

Arbetet pågår kvällstid för att minimera trafikstörningar och till helgen ska arbetet vara helt färdigställt.

TV: Se när klaffarna, som fastnar under varma sommardagar, sågas ner.

Så kommer det att se ut när hundratals klaffar sågats av till helgen. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juli 2022 08:58
Senast uppdaterad: 6 juli 2022 09:09

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors