Företag i fokus:

Realistpartiet anmäler Centerpartisten för valfusk

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, partiledare RP, anmäler valnämndens ordförande för valfusk. Foto: Alex Ataseven.

Vi på Realistpartiet har anmält Centerpartiets Lars Olov Collin, ordförande för valnämnden, för valfuskt.

Har avsiktligt sett till att Realistpartiets valsedlar inte finns tillgängliga i alla vallokaler på valdagen klockan 08.00.

Vi har anmält detta och informerat kommunal personal som lovat att åtgärda detta. Våra valsedlar kör ut under dagen, men vi har därmed förlorat flera timmar och under cirka 14 dagar har vi inte haft partivalsedlar i några lokaler.

”Glömmer” att vi finns. Nu är det nog!

Hur länge skall man hålla tyst och låtsas acceptera att det kanske är ett misstag? Vi har funnits i kommunfullmäktige i 8 år har vi stått ut, men ändå så finns det folk inom den kommunala organisationen som ”inte vet” att vi finns, eller ”glömmer” att vi finns. Nu är det nog! 

Min lösning är att efter valet så skall vi avsätta dem alla som inte kan räkna till 9.

Är man så nonchalant, inte respekterar demokratin och alla existerade partier, eller att man år ut och år in arbetar för vår kommun utan att veta att vi på Realistpartiet sitter med i kommunfullmäktige. Ja då bör man bli avsatt! 

”Helt enkelt inte lämplig att sköta sitt uppdrag”

Man är helt enkelt inte lämplig att sköta sitt uppdrag om man inte ens kan hålla reda på vilka som sitter med i vår kommuns högst styrande församling.

Centerpartisten Lars Olov Collin anklagas för valfusk. Enligt RP har Collin avsiktligt sett till att Realistpartiets valsedlar inte finns tillgängliga. Foto: Cc.

Vi inom RP är nu med i vårt 3e kommunval och ordförande för valmämnden Lars Olov Collin har ”glömt” att vi är med. Så då ligger inte våra partivalsedlar ute. Inte i någon lokal, inte under förtidsröstningen, och nu under valdagen så skall man tydligen köra ut dem i efterhand och vi förlorar några timmar på den viktigast dagen av alla, på valdagen!

Till Incident så skriver vi till Länsstyrelsen; ”Vi anmäler härmed ordförande i valnämnden, Lars Olov Collin (C) för valfuskt då han har uppmanat personalen i vallokalerna att inte lägga ut våra partivalsedlar trots att valmyndigheten uppmanat honom att göra just detta, och att han dessutom lova oss att göra detta, men som ni inte skett”

Joakim Granberg, partiledare
Realistpartiet, ditt lokalparti 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 september 2022 08:42
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:17

UPPGIFTER: Tre personer jagas – 50-åring allvarligt skadad

3D6E8E83-6619-45EE-BD35-9CC9C5D3A927

Foto: Shamash Oyal

En man i 50-årsåldern misshandlades och rånades i Västergård. Enligt ett vittne som Telgenytt talat med rör det sig om tre maskerade gärningspersoner som bar på både kniv och pistollikande föremål.

(Annonslänk)

Strax efter klockan 14 på tisdagen fick polisen flera samtal om en person som skadats allvarligt. En 50-årig man rånades i en blombutik på Erikhällsgatan i Västergård, och enligt vittnesuppgifter till Telgenytt använde gärningsmännen ett tillhygge för att slå mannen blodig innan de flydde från platsen.

Vittnen beskriver hur de tre maskerade personerna, varav en var beväpnad med pistollikande föremål och en med kniv, hastigt lämnade platsen och försvann i riktning mot Soldalskolan på en fyrhjuling.

Stort pådrag i Västergård efter grovt rån
Foto: Shamash Oyal

– Jag reagerade på fyrhjulingen som körde runt i området, och det var tre passagerare. Alla såg ut att vara i åldrarna 16-17 år och var klädda i svart. Jag hörde också en hög smäll, något som lät som skott, men det kan antingen ha varit fyrverkerier eller så kom ljudet från fyrhjulingen, säger ett vittne till Telgenytt.

Bar på misstänkt vapen.

– Jag såg att de bar på en nånting som såg ut som en pistol och en kniv. Sendan såg jag den skadade mannen, han blödde kraftigt från huvudet när han fördes in i ambulansen, säger vittnet till Telgenytt.

Händelsen orsakade stor oro i området, särskilt bland elever och personal på Soldalskolan som till en början uppmanades att hålla sig inomhus och senare evakuerades. Polisen, som snabbt var på plats, har inlett en stor sökinsats efter gärningsmännen med bland annat polishelikopter och har avspärrat området för teknisk undersökning.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen behandlar händelsen som ett grovt rån och har flera patruller i området för att samla information och söka efter gärningsmännen. Ytterligare uppdateringar väntas allt eftersom utredningen fortskrider.

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:58
Senast uppdaterad: 23 april 2024 19:21

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västergård

IMG_4552

Foto: Shamash Oyal

Ett rån mot en blombutik på Erikhällsgatan i Västertgård har lett till stort polis- och ambulanspådrag. En person har enligt uppgifter till Telgenytt skadats allvarligt.

(Annonslänk)

Polisen fick larm om ett rån på Erikhällsgatan i Västertgård klockan 14:21, vilket ledde till ett omfattande insats av flera polispatruller. Enligt uppgifter till Telgenytt har en person skadats allvarligt under rånet, men detaljer kring skadeläget är fortfarande oklara.

– Jag kan inte uttala mig just nu då det är en pågående insats. Det är för tidigt att säga något, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Sökinsatsen är i full gång efter misstänkt gärningspersoner, men ännu har ingen misstänkt person gripits i samband med händelsen. En polishelikopter deltar i sökinsatsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:01
Senast uppdaterad: 23 april 2024 19:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors