Företag i fokus:

S kallar det demokrati – Jag kallar det bedrägeri

DAVID

David Winerdal. Foto: Södertälje kommun.

Äntligen maktskifte! Det var så jag och majoriteten av Södertäljeborna tänkte fram till och med i måndags innan David W och Martin A valde att rösta emot sitt egna parti.

Jag förstår inte hur David Winerdal ”tänker på Södertäljes bästa”, och jag förstår framförallt inte varför man väljer att vara kvar i ett parti som bytt linje både på kommunal- och riksnivå, om man nu ser detta som ett problem.

Varför väljer man aktivt att gå emot majoriteten av invånarna i Södertälje? Vad är det som gör att David och Martin känner sig så speciella att de personligen förhindrar detta?

Lämna istället partiet och låt någon som faktiskt delar partiets ideologi få styra! David verkar ändå unna sig lite fika i Socialdemokraternas partimöten. Byt parti bara! 

”Demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje”

Personligen ser jag ett problem i det stora hela, och det är att demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje.

Hur kan Boel Godner kalla detta styre för stabilt? Det är så långt ifrån stabilt man kan komma skulle jag vilja påstå. S, V, MP och C ska nu alltså bilda majoritet. Eller ska jag snarare säga att David och Martin bildar en majoritet? Allt hänger ju på dessa politiska vildar, som tyvärr känt sig tillräckligt egoistiska att gå emot folket i Södertälje.

”Låt det spegla vad folket röstat på”

Jag förstår inte hur detta är möjligt. Demokrati i all ära, men låt det spegla vad folket röstat på och inte spegla två enskilda politikers tankar om vad som är ”bäst”. Deras handlande har satt käppar i hjulet för Södertäljealliansen som folket röstat på, som nu istället ersätts av en majoritet som ingen av partierna gick till val på. 

Hopplös Södertäljebo.

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2022 07:25
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:17

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors