Företag i fokus:

Debatt: Boel Godner (S) – Övertampet skrivs i affekt

Boel

Boel Godner(S), kommunstyrelsens ordförande.

I en artikel som publicerats på flera ställen skriver Besim Aho, Sonya Aho, Birgitta Kaya och Polin Shahho om en debattartikel som jag skrivit på DN Debatt om den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

De menar att jag svärtar ner kommunen genom att berätta vad som sker här, hur vi hanterar det och vad staten/regeringen kan hjälpa oss med. Det är dock inte jag som svärtar ner kommunen, det är den organiserade brottsligheten. Jag är övertygad om att det är rätt och viktigt att prata om de problem som Södertälje har och inte sopa dem under mattan. 

Skribenterna påstår också att det finns en ”underliggande rasism” och ”utpekanden” i min artikel. Det finns inget av det i min artikel och det finns det aldrig i något jag säger eller skriver. Jag är helt trygg i mina grundvärderingar om alla människors lika värde. Jag blir både ledsen och förvånad över att artikelförfattarna som jag fört samtal med många gånger om riktigt svåra frågor ändå anklagar mig för det. Det de skriver ger dessutom en skev bild av det viktiga arbete Södertälje kommun gör tillsammans med Polisen och andra myndigheter som alltid byggt på offentlighet.

Birgitta Kaya och Sonya Aho från Initiativet tryggare Södertälje. Foto: Shamash Oyal.

Jag väljer ändå att se det grova övertrampet i deras artikel som något som just ett övertramp. Jag tänker att det skrivits i affekt, i ilskan och sorgen över de mord och skjutningar som skett i Södertälje de senaste veckorna. Vi bär alla på en oro men den får inte ta ifrån oss engagemanget för vår fina kommun. Det är viktigt att vi kan gå vidare med det viktiga som de också skriver om, nämligen vikten av samling och samarbete för att göra Södertälje till en tryggare plats.

Det kan vi bara åstadkomma tillsammans och alla goda krafter behöver kliva fram. Jag tar därför fasta på den vilja till samarbete som artikelförfattarna tydligt skriver om. Jag ser fram emot samarbete med såväl alla politiska partier som företag och civilsamhället i dessa för Södertälje extremt viktiga frågor.

Södertälje är en jättefin stad/kommun med en tusenårig historia. Här finns viktiga tillverknings- och exportindustrier, tusentals småföretag, ståtliga kyrkor, människor från olika delar av världen, landsbygd, stadsmiljö och en vacker gammal stadskärna med Marens vattenspegel mitt i centrum. Det är Björn Borgs hemstad och här finns idrott både på elitnivå och med bredd. Företag etablerar sig här, bostäder byggs och Södertälje växer snabbt.

De allra flesta av oss gör rätt för sig och bidrar till samhällets och kommunens utveckling. Jag älskar vår stad och jag står alltid på Södertäljes sida.

Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande.

Läs även – Direkt rasistiskt utpekande av Boel Godner(S)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 oktober 2022 09:41
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:16

Tre bilar i kollision – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild

En person fördes till akuten efter en olycka på Genetaleden. Detta efter en olycka som involverade tre fordon.

(Annonslänk)

En trafikolycka inträffade på fredagseftermiddagen på Genetaleden i Södertälje, där tre bilar var inblandade. Olyckan ledde till att en person behövde föras till sjukhus för vidare vård. 

Enligt polisens uppgifter orsakades olyckan av att en av förarna inte höll tillräckligt avstånd till bilen framför, vilket resulterade i en kollision.

Händelsen ledde till trafikstörningar i området, och polisen var snabbt på plats för att dirigera trafiken och undersöka olycksplatsen. Föraren som orsakade olyckan har tilldelats en ordningsbot för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 18:39
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 18:39

Nytt äldreboende i Lina åter på agendan efter paus

Lina äldreb

Förslag på utformning för vård-och omsorgsboendets fasad.
Bild: Södertälje kommun

Efter en tillfällig paus är planerna för ett nytt äldreboende i Lina återigen aktuella. Kostnadsutvärderingar och effektiviseringsåtgärder visar på en ljusare framtid för projektet.

Projektet för ett nytt äldreboende i Lina, som initialt pausades på grund av eskalerande kostnader, ser nu ut att återupptas. En tidigare upphandling indikerade kostnader strax över budget, med ytterligare press från stigande räntor. I ljuset av dessa utmaningar uppdrogs en snabbare utredning för att identifiera den mest kostnadseffektiva lösningen för att möta det ökande behovet av äldreboendeplatser.

(Annonslänk)

Kommunstyrelsens utredning har bekräftat att det finns ett prekärt behov av fler boendeplatser för äldrevården i framtiden. Fastigheten Lina 4:27, som valdes redan 2017, bekräftades återigen som den mest lämpliga platsen för det nya äldreboendet efter flera strategiska utredningar genomförda under det senaste året.

Resultatet av översynen visar att investeringskostnaden kan minskas med omkring 29 miljoner kronor genom mindre modifieringar. Detta medför antingen en sänkt investeringskostnad på 401 miljoner kronor för 72 platser eller möjlighet att utöka till 81 platser för 430 miljoner kronor, med en reducerad kostnad per boendeplats som resultat.

Denna noggranna granskning och anpassning av projektet pekar mot att Lina inte bara är det mest ekonomiskt hållbara alternativet, utan också det som bäst uppfyller alla dimensioner av Agenda 2030, med särskild tonvikt på social hållbarhet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 16:33
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 16:33

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors