Företag i fokus:

Här lagar Södertäljkrögaren mat för en hel ambassad

13736640-07B8-4590-9504-8E0815430607

Foto: Privat.

Paella, Croquetas, gamas, tortilla

Här lagar krögaren från Södertälje, Pablo Munoz, mat för hela spanska ambassaden i Stockholm.

Spanien är känt för sina högtider, folkfester och fiestas. När nationaldagen firades i spanska ambassaden i Stockholm gjordes det stillsamt med nära, kära och kollegor. Och återigen blev det Södertäljekrögaren Pablo Munoz, från Mas Que Tapas, som fick äran att tillaga maten – inte deras egna kockar.

– Jag lagade paella till dem förra året också. Det känns bra att de visar förtroende, säger Pablo Munos som genom åren gjort sig känd för att laga fantastiskt god mat.

Hans restaurang i Södertälje har gjort sig ett namn dit folk vallfärdar för att serveras god mat. När efterfrågan blev så hög beslutade han att öppna ytterligare en restaurang i centrala Stockholm.

Södertäljekrögaren Pablo Munoz. Foto: Privat.

Förra året, 2021, när spanska ambassaden traditionsenligt firade nationaldagen bjöds han in för att tillaga maten där han serverade sin fantastiskt goda paella. Succén var ett faktum och hans mat uppskattades av flera hundra närvarande gäster.

När nationaldagen ännu en gång skulle firas i år var det ingen tvivel om vem som återigen fick äran att tillaga maten.

– I år lagade vi mat för 150 personer, men förra året var det cirka 300. De var jättenöjda i år, så det skulle inte förvåna mig synas nästa år också, säger Pablo Munoz till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022 07:26

KTH överväger att stanna kvar i Södertälje

Pressbild-KTH

Pressbild: KTH

KTH kan komma att behålla sin närvaro i Södertälje trots initiala planer på att flytta verksamheten till Stockholm, enligt en rapport från SVT.

– Vi har ett projekt igång för att hitta andra format för en närvaro i Södertälje, säger rektor Anders Söderholm till SVT.

(Annonslänk)

I slutet av förra året meddelade KTH att de planerade att flytta sin verksamhet från Södertälje till huvudcampuset i Stockholm, i syfte att stärka universitetets ekonomi och framtida utveckling genom att reducera kostnader.

Den planerade flytten, som offentliggjordes i november, förväntas ta flera år att genomföra med ett mål om fullföljande senast år 2027.

Bakom beslutet ligger KTH:s ekonomiska utmaningar, förstärkta av pandemins effekter, hög inflation och ökade kostnader för lokalhyra, där besparingar på över 150 miljoner kronor förväntas enbart från lokalutgifter. Beslutet att lämna Södertälje motiverades även av att campuset tidigare ansågs vara svårt att motivera, delvis på grund av ett lågt antal studenter och examina.

Trots detta pekar nya rapporter från SVT på att KTH fortfarande kan överväga att bibehålla en viss närvaro i staden med flera lärosäten.

– Det är viktigt att den spetskompetens vi har på lärosätet kommer till godo där den bäst behövs samt kan utvecklas i samverkan med världsledande företag. I ljuset av detta tycker vi att Södertälje är en viktig plats att finnas på, säger Jessika Hedén, gruppchef på MDU till SVT.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2024 18:45
Senast uppdaterad: 5 februari 2024 18:45

Populära restaurangkedjan öppnar i Södertälje

9F123504-B0DF-448F-8076-4CDF5537EFE7

Grundaren Daniel Wärnmark. Foto: Heat

Heat Restauranger, kända för sin klassiska husmanskost, expanderar med en ny restaurang och café i Södertälje sjukhus till våren.

– Det här är så efterlängtat och väldigt bra. Nu kan vi snart erbjuda både restaurang och café till patienter, närstående och våra medarbetare, säger Anna Gerber Ekblom, vd på Södertälje sjukhus.

Heat Restauranger, kända för sin klassiska husmanskost tillagad från grunden, är redo att utöka sin närvaro till Södertälje sjukhus. Denna nya etablering innebär att kedjan, som först öppnade i Uppsala 2008, nu kommer att driva sin 22:a restaurang samt ett café på sjukhusområdet. Restaurangen, som kommer att ligga i hus 06, och caféet, beläget i hus 01, är en del av Heats expansion över hela Sverige – från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

(Annonslänk)

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Heat till Södertälje sjukhusområde. Ambitionen är att de ska öppna under våren, berättar Per-Erik Keskitapio, förvaltare på Locum. 

Grundaren Daniel Wärnmark, som inledde Heats verksamhet med Energikällan 2008 innan konceptet förnyades 2011, ser fram emot att välkomna gäster till de nyrenoverade lokalerna på sjukhuset. Den nya lunchrestaurangen och caféet i sjukhusets huvudbyggnad är öppna för alla som söker högkvalitativ mat i en välkomnande miljö.

– Det ska bli oerhört spännande att få öppna upp Heat på Södertälje sjukhus. Vi kommer att servera modern, hemlagad svensk husmanskost som passar alla. Recepten grundar sig från min uppväxt. Välkomna Heat, säger Daniel Wärnmark, ägare och grundare av Heat Restauranger.

Grundaren Daniel Wärnmark. Foto: Heat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2024 12:55
Senast uppdaterad: 5 februari 2024 13:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors