Företag i fokus:

Södertäljeprofilen invald i svensk hockeys Hall of Fame

asa-elfving-PRESSBILD

Pressbild: Södertälje Sjukhus.

Svenska Ishockeyförbundet hyllar en av damhockeyns stora pionjärer. Legendaren, överläkaren och Södertäljeprofilen Åsa Elfving väljs in i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.

”Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Åsa Elfving i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.”, skriver förbundet om Södertäljebon och den tidigare OS-spelaren i ett pressmeddelande.

Under 90-talet var Elfving en av landets främsta hockeyspelare och var med när damishockeyn utvecklades i rasande fart i Sverige.

Under nio års tid representerade hon Svenska damlandslaget som spelare, som lagläkare under elva säsonger, Team Manager under två säsonger, samt ledamot i Svenska Ishockeyförbundets styrelse under fyra år. Totalt hann hon spela hela 83 landskamper för tre kronor och gjorde fjorton mål.

Mellan 2009 och 2018 var hon dessutom tränare i SSK:s ungdomsverksamhet. Idag är Elfving överläkare och verksamhetschef Vo Kirurgi-Ortopedi-Urologi på Södertälje sjukhus och ledamot i SSKs styrelse.

Föregående vecka, den 29 december 2022, blev Elfving invald som nummer 130 i Hockey Hall of Fame. Hon hyllas idag i samband med Sveriges premiärmatch mot USA i U18-Damlandslagets VM-turnering i Östersund Arena.

”Känner mig så hedrad! Jag har fått uppleva så mycket inom ishockeyn som spelare, tränare, ledamot i styrelser och kommittéer, läkare och inte minst som mamma till två hockeyspelande söner. När jag började spela ishockey fans inte ens seriespel för damer och inte mycket att drömma om. Det har varit fantastiskt att få vara en del av damishockeyns utveckling och se hur den fortsätter att växa i Sverige. Hockey är en verkligen ett sport för alla.”, skriver Åsa Elfving i ett inlägg på Facebook.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 8 januari 2023 00:26

Knivattack mot tonåring – Misstänkt kvinna greps

polis

Arkivbild

En kvinna i 60-årsåldern är misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha attackerat en tonåring med en kniv.

(Annonslänk)

Händelsen utspelade sig i centrala Södertälje tidigare i veckan, på onsdagseftermiddagen, då en ung man blev attackerad av en kvinna beväpnad med kniv. Incidenten inträffade strax efter att tonåringen hade lämnat en massagesalong.

Kvinnan, i 60-årsåldern, ska enligt uppgifter till Telgenytt ha sprungit aggressivt efter mannen och försökt attackera honom med kniven, men mannen lyckades undvika dådet.

Polisen tillkallades till platsen, och kvinnan kunde gripas. Hon misstänks nu för försök till grov misshandel. Motivet bakom attacken är ännu okänt.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 15:06
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 15:12

Inspektion avslöjar brister i arbetsmiljön på äldreboende

Äldre hemtjänst

Foto: Pexels

Arbetsmiljöverket har genomfört en inspektion vid Mariekällgårdens äldreboende i Södertälje och identifierat flera brister i hanteringen av personalens trygghet och säkerhet. Krav har nu ställts på kommunen att förbättra sina rutiner.

Arbetsmiljöverket genomförde den 24 april en detaljerad inspektion av arbetsmiljön vid Mariekällgårdens Äldreboende. Inspektionen avslöjade att äldreboendet inte uppfyller lagkraven gällande rutiner för att hantera risker för våld och hot, vilket är avgörande för personalens säkerhet och välbefinnande.

Under besöket kunde det konstateras att äldreboendet saknar adekvata skriftliga rutiner för att regelbundet undersöka och bedöma riskerna med våld eller hot mot sina anställda. Detta bristfälliga säkerhetsarbete kan leda till att personal drabbas av ohälsa eller olycksfall innan förebyggande åtgärder hinner implementeras.

(Annonslänk)

Arbetsmiljöverket har ställt krav på att äldreboendet omedelbart utvecklar och implementerar tydliga rutiner för att undersöka och hantera dessa risker. Dessa rutiner ska inkludera specifikationer om när och hur riskbedömningarna ska genomföras, vilka som ska delta och vem som är ansvarig för att de utförs. Dessutom måste resultatet av riskbedömningarna dokumenteras skriftligt, och det ska göras en bedömning av riskernas allvarlighetsgrad.

En uppföljning är planerad den 28 juni, där äldreboendet förväntas visa hur de uppfyllt de uppställda kraven och hur de involverat både skyddsombud och arbetstagare i processen. Om bristerna inte åtgärdas tillfredsställande kan Arbetsmiljöverket vidta ytterligare åtgärder, inklusive föreläggande eller förbud, vilka kan innebära ekonomiska sanktioner.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 00:37

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors