Företag i fokus:

Anrik italiensk restaurang öppnar nytt i Södertälje

IMG_7910 3

Foto: Alexander Isa.

För den som befinner sig på Gotland under sommarhalvåret är anrika restaurangen La Fontana ett givet alternativ att besöka. Nu öppnar den italienska restaurangen i Mira Mars gamla lokaler vid Marenplan.

– Det ska blir härligt att äntligen kunna öppna dörren, vi har slitit väldigt hårt för det här, säger ägaren George Yaacoub, som öppnar La Fontanas andra enhet i Sverige.

Turist eller gotlänning, La Fontana har varit Visbys kärleksnäste i flera decennier och ett givet besök när man befinner sig i medeltidsstaden på Gotland. Självaste namnet är inspirerat av världskända fontänen Fontana di Trevi i centrala Rom som stod klart tidigt på 1700-talet.

La Fontana har gjort sig ett känt namn som associeras med en härlig miljö och fantastik god mat. Från smakrika pastarätter, hemlagad ravioli till plankstek utöver det vanliga.

Ägare, George Yaacoub från Örebro, har ett långt CV med egna restaurangverksamheter i över 30 år. Sedan 12 år tillbaka bor han i Södertälje, men har kvar en restaurang i hemstaden Örebro som han håller kärt. De senaste åren riktades hans fokus mot hans andra restaurangverksamhet vid Vasaparken i Stockholm, men som han nyligen sålde av.

Ägaren George Yaacoub. Foto: Alexander Isa.

Kort därefter fick han möjligheten att investera i Södertälje, en möjligt han tog tillvara på. Då fattade han beslutet att kontakta La Fontanas ägare för ett samarbete, som för övrigt en god vän till honom sedan många år tillbaka.

– Åker jag till Gotland så gör jag alltid ett stopp på La Fontana i Visby. Jag älskar miljön, maten och deras italienska koncept. Så jag frågade ägaren om jag kunde öppna deras andra enhet i Södertälje, vilket gick bra, säger George Yaacoub.

Ett välkommet förslag.

Fehmi Varli, som är restaurangchef på La Fontana samt logivärd för rumsuthyrning i Visby, berättar för Telgenytt att förfrågan från George Yaacoub kom rätt i tiden.

– Det har funnits en efterfrågan, både från företagare som vill samarbeta med oss, men även gäster som önskar att kunna besöka oss på fastlandet. Så ja, vi har under en lång period diskuterat om att starta flera enheter, säger Fehmi Varli till Telgenytt.

Men ett komplett franchisekoncept blir det inte riktigt än.

Fehmi Varli på plats för att hjälpa till med sista bitarna inför premiären på fredag.

– Vårt mål är att ha en franchisekedja, men Rom byggdes inte på en dag. Just nu har George vårt godkännande att använda namnet La Fontana och fått tillgång till våra kontakter. Min uppgift här i Södertälje är att kvalitetssäkra, gå igenom våra arbetsmetoder och se till att allt ser bra ut. Oavsett om du besöker oss i Södertälje eller Visby så ska hela upplevelsen vara lika bra, säger Varli.

Restaurangen på Gotland öppnade för snart 30 år sedan där menyn består till en stor del av det italienska köket, men med tydliga inslag av svenska råvaror. Ett koncept som ägaren Yaacoub starkt tror på.

– Det behövs ett större utbud av restauranger i Södertälje och framför allt ett centralt lunchställe. Utbudet är oerhört litet idag och jag tror definitivt att Södertäljeborna kommer uppskatta vår etablering, säger ägaren till Telgenytt.

Så ni kommer att öppna tidigt om dagarna?

– Ja, vi kommer att erbjuda lunch på vardagar därefter gäller huvudmenyn. Sedan har vi tillstånd till klockan 01:00 helgfria dagar och till 02:00 på helger och kommer satsa hårt för att skapa en härligt miljö sent om kvällarna, med goda drinkar och fina italienska viner. Precis om La Fontana på Gotland.

Ni har premiär nu på fredag, den 13 januari. Hur går tankarna?

– För mig personligen känns det här underbart. Jag har alltid älskat Södertälje, det var en av anledningarna att jag flyttade hit för 12 år sedan. Jag har under en lång period drömt om att öppna i här staden och nu när vi äntligen är där känns det helt fantastisk, avslutar George Yaacoub.

La Fontana Södertälje i Mira Mars tidigare lokaler. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 januari 2023 18:00
Senast uppdaterad: 12 januari 2023 10:14

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors