Företag i fokus:

Zeki Demir från Södertälje tävlar om en halv miljon

ZEKI

Zeki Demir.Foto: Robert Jadenfelt/TV4.

Den 19 mars är den svenska dokusåpa Robinson tillbaka på TV4. I år är av deltagarna 46-åringen, Zeki Demir, från Södertälje med i den nya säsongen.

Med siktet inställt på en halv miljon kronor i prispotten utsätter sig deltagarna för både fysiskt och psykiskt tuffa utmaningar på en öde ö. Med fokus på taktik, pakter, rävspel delas Deltagarna upp i lag för att skapa sammanhållning, men även utmaningar.

Två lag, Lag Nord och Lag Syd – De yngre mot de äldre. Södertäljebon, 46-åringen Zeki Demir, placerades i Lag Nord, den äldre gruppen. Förutom kläder har samtliga deltagare i Robinson endast fått ta med sig en personlig sak och för Zeki Demir, som jobbar som frisör tillvardags, blev det en glasbit.

Zeki Demir. Övre raden, andra från höger. Foto: Robert Jadenfelt/TV4.

Anders Lundin, gör comeback som programledare för Robinson efter 20 år.

– Det är jättekul att få göra comeback, lite overkligt. Det var 20 år sen sist men det kändes som det bara gått en dryg vecka. Och precis lika kul att än en gång få följa på nära håll deltagarnas hisnande bergodalbana resa, säger Anders Lundin i ett pressmeddelande.

Robinson har premiär söndagen den 19 mars på TV4 Play och TV4, medan Gränslandet har premiär en vecka senare den 26 mars på TV4 Play.

Här är samtliga deltagare i årets Robinson tävlar om prissumman på en halv miljon kronor: 

Zeki Demir, Frisör, 46 år, Södertälje. Personlig sak: Glasbit.
Alva Trané, Studerande, 23 år, Hudiksvall. Personlig sak: spelet ”Med Andra Ord” 
Amanda Högvik, Konsult, 27 år, Stockholm. Personlig sak: analog kamera 
Dennis Johansson, Kameraspecialist, 23 år, Åby. Personlig sak: Tatueringsnål. 
Erik Wahrolen, Pedagog, 39 år, Stockholm. Personlig sak: laminerad bild på sina barn. 
Amanda Eliasson, Mood Manager, 28 år, Sällsjö. Personlig sak: Halsband från sin mormor. 
Camilla Salen Sjögren, Commercial Lead inom läkemedel, 58 år, Båstad. Personlig sak: ficklampa. 
Caroline Persson, Försäkringsrådgivare, 24 år, Stockholm. Personlig sak: Affirmationskort. 
Christina Onuora, Projektledare, 27 år, Solna. Personlig sak: Bok (Kafka på Stranden) 
Fabian Turkaij, Hamnarbetare, 55 år, Göteborg. Personlig sak: 12 Örontops. 
Oskar Hammarstedt, Fiskodlare, 31 år, Kosta. Personlig sak: Flugbindningsset. 
Pernilla Block, Kökinredare, 50 år, Fiskebäckskil. Personlig sak: flugsmälla. 
Peter Andersson, Pensionär, 68 år, Västra Fröluna. Personlig sak: golfklubba. 
Salam Al Zerkani, Uthyrare, 36 år, Gustavsberg. Personlig sak: gummiband. 
Sanna Strand, Verksamhetschef, 50 år, Gävle. Personlig sak: Tarotkort. 
Sophie Sörkvist, Projektledare, 27 år, Stockholm. Personlig sak: Nallebjörn. 
Dennis Boelius, Golvläggare, 42 år, Uppsala. Personlig sak: Kungakrona. 
Christopher Da Silva, Arbetsledare, 24 år, Vänersborg. Personlig sak: Anteckningsblock med penna 
Camilla Widing, Enhetschef, 52 år, Hallsberg. Personlig sak: doftljus.
Anna Stomsi, Medium, 44 år, Stockholm, Personlig sak: Anteckningsblock med penna 
Elin Ambrosiani, Senior Digital Specialist, 40 år, Huddinge. Personlig sak: Hot Sauce. 

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 mars 2023 14:10
Senast uppdaterad: 6 mars 2023 14:10

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors