Företag i fokus:

DEBATT: Centerpartister ljuger rakt ut! 

fotbollsarenan_plan-1

Södertälje Fotbollsarena. Bild: Södertälje kommun.

Realistpartiet VILL INTE kasta ut några idrottsklubbar!

Att politiker skarvar och ”missförstår” med avsikt för att smutskasta andra partier och dess företrädare förekommer främst i valtider, att lyfta något ur sitt sammanhang och sedan tolka det som passar för att inför väljarna sätta någon i dålig dager.

Men att gå så långt som att ljuga rakt ut är trots allt ovanligt, men det har nu centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander tagit steget fullt ut och gjort!  

Margrith och Johan (Johan var inte ens med på mötet) påstår att på senaste kultur och fritidsnämndemötet så skulle våran Simon Isso ha sagt att han vill kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC ur fotbollsarenan!

Margrith och Johan skriver: ”Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.”Detta är en ren lögn!

Hela debatten handlade om bristen på omklädes rum för div 1 laget United – INTE att kasta ut någon ifrån arenan! 

Jag, Joakim Granberg, var med på mötet och inte någon gång sa Simon detta, och tar ni inte tillbaka detta påstående så stämmer vi er två för förtal!

Vi ser mycket allvarligt på att centerpartister sprider lögner om Realistpartiet och dess medarbetare för att på något skruvat sätt sätta sig själva i bättre dager antar jag?

Ett lågvattenmärke, och jag hoppas att inte partiledningen ställer sig bakom ett sådant uppförande? 

Margrith Aho och Johan Johander menar att Realistpartiet vill kasta ut Assyriska och Syrianska från arenan.

Sanningen är att inget annat parti hade så stora ambitioner för just ungdomarna, idrotten och föreningslivet som Realistpartiet i vår senaste budget, och det vet centerpartiet som nu försöker dra ned oss till deras nivå. 

Fakta av vad vi har sagt och det står vi för är:

Enligt avtal med övriga klubbar i Södertälje fotbollsarena så skall det lag som spelar i högsta divisionen ha förtur vad det gäller omklädes rum och kontorsytor, idag är det Nordic United FC som spelar i högsta serien av lagen i arenan. Enligt Michael Andersson som är förenings- och anläggningschef vid kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommun så finns det sex omklädes rum i lokalerna och United har nu inget av dem.
 
Vi har mycket riktigt tagit upp detta problem med både Michael Andersson och kultur och fritidschefen Maria Lindeberg och påpekat att det ligger på dem att lösa detta så United inte är enda div 1 laget i serien utan eget omklädes rum.

Jag har fått svar av Michael att man håller på och skall bygga till så att alla skall få egna omklädes rum, det skall vara löst under sommaren! Bra! – Jag frågade om han kan prata med Assyriska och Syrianska att deras juniorer kan dela på ett omklädes rum fram tills ombyggnaden är klar så att United kan få ETT av de sex omklädes rummen nu – Jag tycker ärligt att lagen since emellan skulle kunna vara lite flexibla och lösa detta till ombyggnaden är klar, den ståndpunkten står både jag och Simon fast vid.  

Det mest tragiska i detta är ändå att Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander som påstår sig värna stadens idrott och klubbar gör precis tvärtom – genom att sprida lögner, så split och skapa osämja på falska grunder så gör man ingen nytta alls, tvärtom – bara skada! 

Både jag och Simon Isso har bekanta inom alla tre klubbarna, och vi vill absolut inte kasta ut någon av dem från arenan, vi vill däremot hitta en fungerande lösning för alla lagen tills ombyggnaden är klar, och det vet dem som är insatta i frågan och inte sprider lögner.

Det är allvarligt att sprida lögner om en sådan infekterad fråga, vi överväger faktiskt att göra en polisanmälan för grovt förtal, så allvarligt ser vi på detta påhopp! 

Så jag ställer frågan rakt ut till både Michael Andersson och Maria Lindeberg:
Har jag eller vår Simon Isso vid något tillfälle sagt att Assyriska FF och Syrianska FC skall kastas ut ur fotbollsarenan? Ni var båda med på mötet och kommer att bli kallade som vittnen i vår förtalsanmälan av Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander om de inte ber om ursäkt för sin lögn snarast. 

Joakim Granberg & Simon Isso, Realistpartiet 

Joakim Granberg. Gruppledare Realistpartiet 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2023 19:43
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:16

DEBATT: Yrkeslivet börjar med ett genomtänkt gymnasieval

06E021EE-29A0-424B-A7B7-0312C8BE8A18

Olle Karstorp, Svenskt Näringsliv. Foto: Alexander Isa/Pressbild

Nu är det dags för Södertäljes drygt 1250 elever från årskurs 9 att göra gymnasieval. Ett stort och viktigt val som kräver medvetenhet och eftertanke. Många dörrar står öppna, men det blir enklare om ett välgrundat val görs redan från början. Då bör både föräldrarna, skolan och naturligtvis eleven själv göra sitt bästa för att landa rätt.

Att välja efter intresse är bra, men det är viktigt att komma ihåg att intressen utvecklas och ändras. Och det kan vara flera olika program som möter ens intressen.

I den allmänna diskussionen hörs ofta att ungdomar som har svårt med teoretiska ämnen borde välja en yrkesutbildning. Det är sant, men det gäller inte bara den här gruppen. Fler borde välja en yrkesutbildning överhuvudtaget. Många elever på högskoleförberedande program väljer att inte plugga vidare efter examen. De väljer inte heller gymnasieutbildning med den intentionen. Kanske de borde ha valt yrkesprogram i stället? Mycket möjligt. 

”Medianlönen kan öka med över 100 000 kronor per år”

Från och med förra året ingår också den grundläggande högskolebehörigheten på samtliga program, även om eleverna på yrkesprogram kan välja bort den. Vägen till högskolan kan alltså fortfarande stå öppen vilket program man än väljer. För den som väljer yrkesprogram öppnas samtidigt en ny dörr till välbetalda och stimulerande arbeten i branscher som skriker efter folk. En yrkesutbildning med upparbetade nära samarbeten med företag ger generellt mycket goda möjligheter till jobb direkt efter studenten.

Olle Karstorp, regionchef Stockholm, Svenskt Näringsliv

Etableringschansen på arbetsmarknaden kan öka med upp till 21 procentenheter för den som väljer yrkesprogram. Medianlönen kan öka med över 100 000 kronor per år.

Ett tips för den som vill ha koll är Ekonomifaktas sajt Gymnasiepejl. Där redovisas arbetsmarknads- och inkomststatistik för elever som tidigare gått olika gymnasieprogram. I Södertälje har till exempel 75% av eleverna som gått industritekniska programmet. Även fordons- och transportprogrammet har en hög etableringsgrad. I jämförelse med helt högskoleförberedande program är skillnad stor. I snitt har endast var femte elev från något av dessa program etablerat sig på arbetsmarknaden tre år efter examen.

”Det är inte bara Svenskt Näringsliv som tycker att fler elever borde välja yrkesprogram”

Det är inte bara Svenskt Näringsliv som tycker att fler elever borde välja yrkesprogram. Skolverket konstaterar att för att möta arbetsmarknadens behov och ungdomars efterfrågan bör fler platser i både Södertälje och hela Stockholms län omdisponeras från högskoleförberedande program till yrkesprogram. Framför allt borde programmen bygg och anläggning, el och energi, fordon och transport, industritekniska samt vård och omsorg prioriteras. 

Från och med nästa år ska också gymnasial utbildning inte bara dimensioneras utifrån elevernas efterfrågan utan också efter arbetsmarknadens behov. Vi hoppas också att det leder till konkreta förändringar i det utbildningsutbud som möter framtida elever. 

Sist men inte minst borde fler föräldrar också tänka tanken att ungdomarna skulle få högre livskvalitet om de redan på gymnasiet fick med sig det självförtroende och de möjligheter till bra jobb som yrkesutbildningar innebär. Det ger en bra start på vuxenlivet. 

Olle Karstorp,
regionchef Stockholm, Svenskt Näringsliv

Johan Olsson,
policyexpert kompetensförsörjning, Svenskt Näringsliv

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2024 12:03
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 12:57

Nu kan Södertäljeborna tycka till om nya Slussholmen

Slussholmen

Slussholmen. Visionsskiss: Systra.

Södertäljes Slussholmen kan förvandlas till en attraktiv destination med en ny lekplats och parkområde. Nu bjuds medborgarna in till ett informationsmöte för att tycka till om projektet.

Slussholmen, ett potentiellt nytt landmärke i Södertälje, står inför en stor förändring. Planförslaget för området, som innefattar både en lekplats och parkmark, är nu öppet för samråd.

Mötet, som äger rum den 22 januari 2024 i Trombon-lokalen på stadshuset, ger invånarna en chans att ställa frågor och diskutera planerna med kommunens representanter.

Amfiteatern vid Maren med gradänger ger många sittplatser med utblick över vattnet. Visionsskiss: Systra. 

I utformningen av den framtida lekplatsen har kommunen involverat stadens yngre invånare, något som Telgenytt tidigare rapporterat. Efter dialoger med barnen, kommer lekplatsen att spegla deras önskemål, med aktiviteter som låter dem röra sig fritt.

Denna nya anläggning kommer att placeras nära Hebbevillan och den omgivande parken. Medan byggnationen av hela Slussholmen är planerad att inledas 2026, är allmänheten välkommen att ge feedback på planförslaget redan från början av 2024. Projektet förväntas vara slutfört omkring 2028.

Läs även: Så kommer nya området vid Maren och slussen se ut

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 15 januari 2024 23:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors