Företag i fokus:

Kritiserat elavtal görs om – Här är nya avtalet

Telge

Foto: Alexander Isa

Telge Energi gör om det kritiserade elavtalet efter stor kritik från sina kunder. – De förändringar vi nu gör är ett direkt svar på de synpunkter som kommit fram, säger Niklas Holberg, vd Telge Energi.

Kommunala bolaget meddelar nu att man gör en rad åtgärder för det kritiserade elavtalet – ”Tryggt elavtal”. Efter att ha samlat feedback från kunder i februari presenterar bolaget nu åtgärder såsom inklusive förändringar i avtalsvillkoren, en översyn av rutinerna för framtida försäljning, och en förkortad uppsägningstid. Avtalet har också bytt namn till ”Förvaltat elavtal” för att bättre tydliggöra dess innehåll.

– Vår ambition är hela tiden att hjälpa våra befintliga och nya kunder att välja rätt på elmarknaden. Då måste vi säkra att informationen också landar rätt, säger Holberg i ett pressmeddelande.

I en enkätundersökning visade att majoriteten av kunderna upplevde att elmarknaden var svår att förstå och att de inte helt förstod skillnaden mellan förvaltade och rörliga elavtal. Telge Energis förvaltade elavtal har funnits i över tio år och under hösten 2022 bedömdes att det rörliga elpriset skulle bli rekordhögt. precis som väntat skenade elpriser under vintermånaderna som resulterade i att många kunder sökte alternativ till det traditionella rörliga elpriset.

Under torsdagen meddelade Telge Energi att man alltså gör avtalet ”Tryggt elavtal” och byter dessutom namn till ”Förvaltat elavtal” för att säkra en bättre beskrivning av innehållet.

– De förändringar vi nu gör är ett direkt svar på de synpunkter som kommit fram i vår initierade kunddialog. Målsättningen är att alltid kunna erbjuda både tjänster och produkter som efterfrågas av våra kunder, säger vd Niklas Holberg.

Förändringar som nu görs i Tryggt elavtal: Fakta Telge Eneri

  • Ändring av avtalsvillkoren med bl a kortad uppsägningstid från ursprungliga sex kalendermånader till tre månader.
  • Gör det möjligt för de kunder som snabbare önskar byta till annat elavtal hos Telge Energi att, fram till och med 31 maj, erbjuda endast 30 dagars uppsägningstid samt en brytavgift om 750 kr.
  • Ändra sättet som det förvaltade elavtalet säljs på, genom att enbart sälja avtalet via telefon av certifierade säljare, för att säkra gott om tid att förklara en produkt som upplevs som komplex.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 26 mars 2023 00:47

Scaniachefen rekryteras till börsnoterat miljardbolag

Scania-pressild-scaled-1

Pressbild: Scania

Scaniachefen Marcus Asplund har rekryterats av Engcon som ny CFO (Chief Financial Officer), meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Med en karriär som sträcker sig över nästan två decennier hos Scania, har Asplund visat prov på en omfattande kompetens och ledarskap inom ekonomi och drift. Hans senaste befattning inom Scania-koncernen var som CFO och COO för Traton Financial Services i Asien/Oceanien, en roll han innehade sedan 2022.

Asplunds internationella erfarenhet är inte bara begränsad till denna region. Tidigare har han även innehaft positionen som CFO för Scania China Group samt för Scania Middle East FZE.

(Annonslänk)

Asplund är inte främmande för utmaningar och har under sin tid på Scania genomgått flera ledarskapsutbildningar som ytterligare stärkt hans kompetens inom området. Han är utbildad vid Mittuniversitetet med en masterexamen i Business och Economics, vilket lägger en stark grund för hans ekonomiska förståelse och strategiska beslutsfattande.

– Jag är mycket nöjd över rekryteringen. Med Marcus i vår koncernledning får vi en CFO med internationell erfarenhet vilket är viktigt för engcons fortsatta globala expansion, säger Krister Blomgren, Engcons VD.

När Asplund tillträder sin nya roll i augusti 2024, kommer han inte bara att ta en plats i engcons koncernledning utan också ersätta Jens Blom, som tidigare meddelat sitt avsked från CFO-posten.

– Jag ser fram emot att börja på engcon, ett spännande företag med global verksamhet där jag är övertygad att min internationella erfarenhet och mina ledaregenskaper kommer väl till pass, säger tillträdande CFO Marcus Asplund.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 februari 2024 18:26
Senast uppdaterad: 9 februari 2024 18:26

Två rånade vid Mälarbadet med pistolliknande föremål

Polis

Arkivbild

Natten mot fredag utsattes två unga män, som satt i en bil, för ett rån vid Mälarbadet. Enligt polisen blev de rånade av maskerade gärningspersoner med pistolliknande föremål.

I de tidiga timmarna av fredagen, vid 03.05, inträffade en händelse vid Mälarbadet i Södertälje där två unga personer som befann sig i en bil blev konfronterade av två maskerade personer på elmopeder.

(Annonslänk)

– Det är två personer mellan åldrarna, 20-25 år, som ska ha blivit rånade vid Mälarbadet. Två maskerade personer som ska åkt fram till personerna med elmoped och bära på pistolliknande föremål, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Gärningsmännen, som använde sig av ett pistolliknande föremål för att hota offren, lyckades bland annat komma över kontanter och klädesplagg. Polisen, som snabbt anlände till platsen, genomförde en omfattande insats i området, inklusive kontroller av fordon, men har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt i samband med rånförsöket. Ingen av de drabbade skadades fysiskt under händelsen, enligt polisens rapport.

Polisens förundersökning av händelsen, som för närvarande rubriceras som grovt rån, pågår fortfarande. Ingen har ännu gripits i samband med rånet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 februari 2024 13:15
Senast uppdaterad: 9 februari 2024 13:15

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors