Företag i fokus:

INSÄNDARE: Realistpartiets Simon Isso polisanmäler Centerpartiet

B4F1A90D-1960-4A25-BA52-A7B4AAF303E1

Foto: Privat

Simon Isso: Jag hade hellre sett en uppriktig ursäkt ifrån Centerpartiet, det hade varit bättre för debattklimatet.

I en insändare i Telgenytt och LT så påstod centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander att vår Simon Isso på kultur och fritidsnämndens möte 23/2 skulle ha sagt: – ”Simon Isso (RP). Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.” – Slut citat. – En ren lögn.

I själva verket så handlade diskussionen om hur omklädes rummen skulle fördelas och när ombyggnationen är klar så att alla lagen får egna omklädes rum. Inte någon gång så nämnde vår Simon Isso att några lag skulle kastas ut ifrån arenan!

När vi påpekade misstolkningen för Telgenytt så var dem i kontakt med Margrith Aho och de valde tillsammans att avpublicera artikeln med det felaktiga påståendet, det visade på god karaktär ifrån både Margrith och Telgenytt.

Men insändaren var även skickad till Länstidningen, där den också publicerades 13/3. Vi informerade Tomas Karlsson (LT) om att det var en lögn och vi ville att även LT skulle avpublicera insändaren, Tomas tog då kontakt med centerpartiets gruppledare Tage Gripenstam för att fråga om artikeln skulle dras tillbaka? Men svaret var NEJ, den skulle stå kvar!
Med andra ord så ställer sig då Centerpartiets ledning bakom påståendet trots att ingen av dem var med på det aktuella mötet förutom Margrith Aho som drog tillbaka sitt påstående/insändare ifrån Telgenytt. 

Vårt svar till centerledningen kom direkt i Telgenytt samma dag 13 mars och i LT dagen efter 14/3 där vi förklarar att C ljuger/har fel.

En liten ”pudel” kommer då ifrån C i Telgenytt 13 mars och i LT 21 mars. Där nu plötsligt Tage Gripenstam, Leif Åhlin och Johan Johander menar på att Margrith kan ha missförstått Simon Isso, och att han kanske inte sagt det som centerpartiets har påstått. Men C ursäktar sig med att det är fler som ”missförstått” Simon på mötet 23/2 och att det är vår politik dem ogillar. Jaha, och vad har det med omklädes rummen på arenan att göra? Och vilka fler är det som har ”missförstått”?

Joakim Granberg, Realistpartiets gruppledare.

På senaste mötet 16/3 i KoF nämnd så var inte Margrith Aho på plats, Simon var där och det var INGEN som hade hört honom säga att han ville kasta ut idrottsklubbar ur Södertälje fotbollsarena! Allt Simon Isso ville höra var en simpel ursäkt ifrån Margrith Aho och att lögnen togs bort så hade vi dragit ett streck över detta.

Hade man menat allvar med ”pudeln” och velat lägga detta bakom sig så hade man tagit bort lögnen om Simon som fortfarande ligger uppe på Centerpartiets hemsida och på LT.se. Tage och Leif utsätter tydligen hellre Margrith (och Johan Johander) för ett förtalsåtal ifrån Simon Isso, där Margrith skall tvingas upprepa lögnen under ed, allt för att Tage och Leif skall få djävlas med RP, så otroligt egoistiskt.

Brottsbalken 5 kap. 1 §  Citat:Person (Margrith + Johan) som lämnar nedsättande uppgift som är ägnad att utsätta den personen (Simon Isso) för andras missaktning och negativ bild, döms för förtal. – Slut citat.

Alla kan göra misstag, missförstå och misstolka, det är därför oerhört viktigt att kunna erkänna när man gjort fel och be om ursäkt, det mår man dessutom bättre av själv, och det är vår uppfattning att det ökar väljarnas förtroende för politiker som faktiskt kan erkänna misstag, och be om ursäkt.

Det skapar ett bättre debattklimat för oss alla!
Vi väntar..

Simon Isso & Joakim Granberg, Realistpartiet 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 mars 2023 12:56
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:21

Före detta bankanställd och två män dömda för mutbrott

tingsrätt

Arkivbild

En kvinna som tidigare var anställd på en bank i Södertälje har dömts till villkorlig dom efter att ha försökt bevilja lån till icke kreditvärdiga sökande i utbyte mot mutor. Dessutom döms två män för mutbrott.

I november 2020 frihetsberövades en kvinna anställd vid SEB i Södertälje, misstänkt för att ha deltagit i en korruptionsaffär. Detta efter att polisen avlyssnat hennes samtal.

– Via telefonkontakt har man diskuterat bolån och i samband med det har man erbjudit kontant ersättning, säger Thomas Forsberg, åklagare vid Riksenheten mot korruption, till SVT.

(Annonslänk)

Kvinnan, bosatt söder om Stockholm, hade erbjudits 50 000 kronor för att bevilja ett lån på fem miljoner kronor till en inkomstlös familj. Ett telefonsamtal där summan diskuterades fångades på band, där kvinnan hörs förhandla upp summan till 50 000 kronor från ett initialt erbjudande på 30 000. Dock genomfördes aldrig lånet på grund av befintliga skulder.

Efter att ha blivit avskedad från sitt arbete hos SEB och efter en omfattande rättsprocess, dömdes kvinnan idag till villkorlig dom av tingsrätten. Domstolen valde att inte utdöma fängelsestraff med hänvisning till kvinnans ordnade sociala förhållanden och låg risk för återfall i brott.

Två män, även de bosatta i orter utanför Stockholm, har också dömts i samma fall, till 90 respektive 70 dagsböter för att ha gett muta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 13:45
Senast uppdaterad: 19 april 2024 13:53

Hyreshöjningen slår mot hundratals i Södertälje

Sodertalje

Foto: Alexander Isa

Efter sammanbrottet i förhandlingar mellan Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen har en skiljeman beslutat om en hyreshöjning på nästan 6 procent. I Södertälje påverkas över 600 hushåll.

– Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi, säger Manfred Klint, gruppchef förhandlingsenheten, Hyresgästföreningen region Stockholm.

I december 2023 tog förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Stockholm, som representerar flera privata hyresvärdar, en oväntad vändning när Fastighetsägarna valde att avbryta diskussionerna och söka en lösning genom hyresnämndens oberoende tvistlösning. Det initiala kravet från Fastighetsägarna var en hyreshöjning på 12 procent.

(Annonslänk)

Trots detta, efter skiljemannens ingripande, fastställdes den slutliga höjningen till 5,9 procent för de flesta av de 11 berörda kommunerna i Stockholm och Gotland, effektivt från 1 januari 2024.

– Vi är väldigt förvånade över besluten, och förstår inte varför de här fastighetsägarna ska få så mycket högre höjningarna än andra fastighetsägare. Att det är samma resultat i alla kommunerna får oss att undra om skiljemannen har tagit hänsyn till lokala förutsättningar, säger Manfred Klint.

Denna ändring berör direkt över 4 300 hushåll i regionen, där cirka 4,4 procent av alla hushåll som Hyresgästföreningen representerar ingår. Specifikt i Södertälje är det 614 lägenheter som nu står inför högre hyror.

Skiljemannens beslut på 5,9 procent för Stockholms län och 5,7 procent för Gotland har väckt betydande oro bland hyresgästerna, som nu måste anpassa sig till de ökade kostnaderna i en redan stram ekonomisk miljö.

– Det är oerhört höga höjningar även om det är betydligt lägre än vad Fastighetsägarna krävde. Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi. Vi hade önskat att Fastighetsägarna haft ett intresse av att ta ansvar i förhandlingarna, säger Klint.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors