Företag i fokus:

Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

E1B1E6B2-F879-42EC-9931-4052EB8B1FBF

Magdalena Andersson tilldelar Petra Jacob utmärkelsen. Foto: Folkspel

Först fick hon ta emot pris som Årets Eldsjäl i kategori Ledare. Sedan utsågs Petra Jacob till Årets Eldsjäl i alla kategorier. – Hoppas ni ser vad er mamma gör för andra och fortsätter i samma fotspår. Idrott är till för alla. Älskar er, sade hon som en hälsning till sina fyra barn i samband med prisutdelningen.

– Jag har svårt att ta in att jag vunnit båda priserna, säger Petra Jacob till Telgenytt sent under måndagskvällen.

Under måndagskvällen utsågs Petra Jacob, grundare av Lebi skol IF, till Årets ledare på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm. Genom att grunda Lebi skol IF, en idrottsförening som erbjuder aktiviteter och stöd till ungdomar i områden där det kan vara svårt att hitta meningsfulla sysselsättningar, har hon gjort en stor skillnad i många ungas liv.

Nu har hennes insatser uppmärksammats på nytt, genom utmärkelsen Årets ledare från organisationen Folkspel. Priset delades ut på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm, där Petra Jacob hyllades för sitt arbete och sin insats för samhället.

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

– Under galan har det varit otroligt energifyllt att få höra hur tidigare engagerade idrottare i Sverige imponerats över vårt arbete. Det ger oss kraft att fortsätta, säger hon.

Bland prisutdelarna fanns kända namn som Kajsa Bergqvist, Pia Salming och tidigare statsministern Magdalena Andersson. Det var en stolt och rörd Petra Jacob som tog emot utmärkelsen, som hon ser som en bekräftelse på att hennes arbete har betydelse och gör en skillnad för många ungdomar.

– Jag känner mig så tacksam och hedrad, men det här priset är inte enbart till mig, utan alla som hjälper till, säger Jacob.

Utöver utmärkelsen tilldelas Petra Jacob ett stipendium och ett belopp på totalt 75 000 kronor.

Motivering, Årets Eldsjäl:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hen alternativ och tar med hjälp av ett växande nätverk, av nya ledare och, föräldrar, ansvar för barn och unga i syfte att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i utsatta miljöer, för att ge förutsättningar till ett bättre liv och därmed goda samhällsmedborgare”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2023 20:40
Senast uppdaterad: 15 maj 2023 22:46

Förare i diket – misstänks för rattfylleri i Nykvarn

Ambulans

Arkivbild

Under natten inträffade en trafikolycka vid Nykvarn, där en personbil hamnade i diket. Föraren misstänks nu för rattfylleri.

Bilolycka inträffade strax före klockan 03.00 natten mot tisdag. Polis och ambulanspersonal skyndade till olycksplatsen på E20 efter larm om en personbil som av okänd anledning kört av vägen och hamnat i diket.

Föraren, en ung man, väckte snabbt misstankar hos de framkomna tjänstemännen för att ha kört bilen påverkad. Utöver rattfylleri misstänks han även för olovlig körning och olovligt brukande av fordonet och en formell anmälan upprättades.

Skadeläget är ännu oklart, men enligt polisens uppgifter, som utreder händelsen vidare, fördes mannen till sjukhus för vidare undersökningar.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2024 10:50
Senast uppdaterad: 26 mars 2024 10:50

Nytt kapitel för Södertälje pastorat med ny kyrkoherde

432364113_1538255343383039_9212073624204051953_n-1

Foto: Södertälje pastorat/Angelica Windolf

Matts Sandström har officiellt tillträtt rollen som kyrkoherde i Södertälje pastorat. I april hålls dessutom en välkomnande ceremoni ledd av biskop Johan Dalman i S:ta Ragnhilds kyrka.

(Annonslänk)

Efter en period av förändring och förväntan, har Södertälje pastorat officiellt välkomnat Matts Sandström som sin nya kyrkoherde. Sedan Ralph Sjöholms avgång i maj förra året och en interimsperiod med en tillförordnad kyrkoherde, fyller Sandström nu denna viktiga position. Han tillträdde formellt sin nya roll fredagen den 15 mars 2024, efter att ha tjänstgjort som kyrkoherde i både Järna-Vårdinge pastorat och tidigare i Mora församling samt Alfta-Ovanåkers församling.

Söndagen den 14 april kommer att markera en ny början för både Sandström och Södertälje pastorat, då biskopen i Strängnäs stift, Johan Dalman, officiellt kommer att motta honom under högmässan i S:ta Ragnhilds kyrka.

Evenemanget kommer att fortsätta efter gudstjänsten i församlingshemmet, S:ta Ragnhildsgården, där kyrkorådet arrangerar för samvaro och enklare förtäring. Denna sammankomst ger församlingsmedlemmarna en chans att personligen möta sin nya kyrkoherde och välkomna honom till gemenskapen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2024 10:37
Senast uppdaterad: 26 mars 2024 10:37

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors