Företag i fokus:

Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

E1B1E6B2-F879-42EC-9931-4052EB8B1FBF

Magdalena Andersson tilldelar Petra Jacob utmärkelsen. Foto: Folkspel

Först fick hon ta emot pris som Årets Eldsjäl i kategori Ledare. Sedan utsågs Petra Jacob till Årets Eldsjäl i alla kategorier. – Hoppas ni ser vad er mamma gör för andra och fortsätter i samma fotspår. Idrott är till för alla. Älskar er, sade hon som en hälsning till sina fyra barn i samband med prisutdelningen.

– Jag har svårt att ta in att jag vunnit båda priserna, säger Petra Jacob till Telgenytt sent under måndagskvällen.

Under måndagskvällen utsågs Petra Jacob, grundare av Lebi skol IF, till Årets ledare på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm. Genom att grunda Lebi skol IF, en idrottsförening som erbjuder aktiviteter och stöd till ungdomar i områden där det kan vara svårt att hitta meningsfulla sysselsättningar, har hon gjort en stor skillnad i många ungas liv.

Nu har hennes insatser uppmärksammats på nytt, genom utmärkelsen Årets ledare från organisationen Folkspel. Priset delades ut på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm, där Petra Jacob hyllades för sitt arbete och sin insats för samhället.

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

– Under galan har det varit otroligt energifyllt att få höra hur tidigare engagerade idrottare i Sverige imponerats över vårt arbete. Det ger oss kraft att fortsätta, säger hon.

Bland prisutdelarna fanns kända namn som Kajsa Bergqvist, Pia Salming och tidigare statsministern Magdalena Andersson. Det var en stolt och rörd Petra Jacob som tog emot utmärkelsen, som hon ser som en bekräftelse på att hennes arbete har betydelse och gör en skillnad för många ungdomar.

– Jag känner mig så tacksam och hedrad, men det här priset är inte enbart till mig, utan alla som hjälper till, säger Jacob.

Utöver utmärkelsen tilldelas Petra Jacob ett stipendium och ett belopp på totalt 75 000 kronor.

Motivering, Årets Eldsjäl:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hen alternativ och tar med hjälp av ett växande nätverk, av nya ledare och, föräldrar, ansvar för barn och unga i syfte att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i utsatta miljöer, för att ge förutsättningar till ett bättre liv och därmed goda samhällsmedborgare”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2023 20:40
Senast uppdaterad: 15 maj 2023 22:46

Viktiga poäng står på spel för NIF

Jesper-Lindström

Jesper Lindström. Foto: RG Foto-Media

Det står mer på spel än 3 poäng för Jesper Lindström som ställs mot sin bror under söndagen.


Svenska Superligan Herr
Omgång 19

Nykvarns IBF (12) – FBC Kalmarsund (6)
Matchstart: 17:00

Nykvarn: 
F, F, F, F, F
Kalmarsund: V, V, V, V, V

NIF står inför en utmanande uppgift när de tar emot FBC Kalmarsund i den 19:e omgången av SSL i Furuborghallen.

Efter en tuff förlust mot AIK, där matchen avgjordes på straffar till AIK:s fördel, befinner sig NIF nu på en 12:e plats i tabellen. Efter lördagens resultat finns det risk att nykomlingen hamnar under nedflyttningsstrecket vid en förlust.

Albin och Nicklas Hedstål har varit med om detta förr, frågan är om Nicklas kan utjämna till 1–1 i matcher. Foto: Per Wiklund

Söndagens match förväntas bli en intensiv batalj, särskilt med den extra kryddan att tränaren Nicklas Hedstål möter sin son Albin Hedstål i bortalaget. Rond 1 gick till Albin och Kalmarsund, men nu står det ännu mer på spel för NIF, som känner av konkurrensen från nykomlingen Karlstad som har samma poäng men en match mer spelad. Det blir en spännande match där varje poäng blir avgörande för att undvika nedflyttningsstrecket.

Jonny, Gustav, Jesper Lindström ställs mot Tobias Lindström. Foto: Per Wiklund

Kalmarsund går in i matchen med en imponerande 6–3 seger över Pixbo IBK och har nu säkrat sin femte raka vinst. Gästerna har dock haft en utmanande höst enligt flera experter. En av de tidigare matcherna var mot just NIF, där Kalmarlaget till sist lyckades säkra segern efter förlängning.

Den framstående världsklasspelaren Kim Nilsson har varit frånvarande i flera matcher på grund av skada, men har nyligen återvänt till matchprotokollet. Hans närvaro blir avgörande för Kalmarsund att kunna nå ända till slutspelet.

Denna match innebär inte bara en spännande drabbning mellan två lag, utan bjuder även på ännu en inbyggd familjebatalj. För NIF står tränare och pappan Jonny samt bröderna Gustav och Jesper Lindström i rampljuset, och för Kalmarsund är det ingen mindre än Tobias Lindström.

Familjebanden är tydliga, och den inre tävlingsandan lär vara på topp när familjen Lindström och Hedstål möter varandra på planen. För publiken blir det en möjlighet att bevittna den extra intensiteten och passionen som uppstår när familjemedlemmar står på varsin sida av planen.

#2 Dennis Andersson med ett leende på läpparna under uppvärmningen mot AIK. Foto: Per Wiklund

En spelare med en speciell koppling till NIF är backen Dennis Andersson. Trots att han tidigare representerade Salems IF har han nu återvänt till sina ungdomsår i NIF. Andersson genomgick svåra personliga prövningar och valde att flytta tillbaka hem för att främja sitt välmående. Det återstår att se hur mycket speltid han får mot sitt gamla lag, men framförallt ska det bli kul att få se Andersson tillbaka i NIF-tröjan och önskar honom allt det bästa.

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2024 12:45
Senast uppdaterad: 28 januari 2024 12:45

Nu är anmälan öppen för årets nomineringar

0508CE15-9154-46F5-B412-2ADBC2A478F8

Tidigare vinnare; Kvinnovation och Mamma United.

Nu har anmälan öppnat för den årliga nomineringen till Jämställdhetspriset. Vem tycker du bör prisas?

Varje år delar Södertälje kommunen, tillsammans med flera aktörer, ut utmärkelsen Jämställdhetspriset. Ett pris till en person, förening eller företag som haft stor betydelse för jämställdheten i Södertälje. 

Jämställdhetspriset handlar bland annat om att kvinnor, män, flickor och pojkar ska ha samma inflytande att forma samhället och sina egna liv.

Nu är det dags att nominera den du tycker är värd att belönas med jämställdhetspriset 2024. I fjol tilldelades utmärkelsen till Mamma United, ett samarbete med SBB, Victoriahem i Södertälje och mödrar i Ronna och Fornhöjden.

”Föreningen har med stort engagemang, långsiktighet och tålamod lyckats nå en målgrupp som samhället generellt har svårt att nå ut till. Att stärka kvinnor som lever i socialt utsatta områden är en av flera viktiga pusselbitar för att öka psykisk hälsa, bryta ensamhet och isolering samt bidra till ett samhälle fritt från våld. Gruppen mammor är en viktig förebyggande kraft som lätt glöms bort men Mamma United hjälper dem att skapa en känsla av meningsfullhet genom att ge deltagarna rätt verktyg att påverka sin egen livssituation.”, löd nomineringen 2023 när Mamma United tog emot utmärkelsen.

Mamma United Södertälje. Foto: Duaa Veder,

Kommunen delar priset till den som visat på insatser som:

  • pekar på nya vägar för att öka jämlikheten
  • visar på konkreta samhällsvinster genom ett ökat jämställdhetstänk
  • motverkar diskriminering på grund av kön
  • utvecklar jämställdhetsarbetet inom utbildningsområdet
  • utvecklar den egna arbetsplatsen, föreningen eller företaget så att jämställdhet mellan könen ökar
  • motverkar mäns våld mot kvinnor
  • motverkar våld i nära relationer

Priset delas ut den 8 mars under den Internationella kvinnodagen i stadshuset.

Tidigare vinnare:

2023: Mamma United
2022: Kvinnovation
2021: Södertälje Basketbollklubb
2020: Södertälje SK
2019: Livet Bitch!
2018: Tjejhuset
2017: Telge SIBK
2016: Juventas systrar

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2024 08:30
Senast uppdaterad: 28 januari 2024 03:46

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors