Företag i fokus:

Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

E1B1E6B2-F879-42EC-9931-4052EB8B1FBF

Magdalena Andersson tilldelar Petra Jacob utmärkelsen. Foto: Folkspel

Först fick hon ta emot pris som Årets Eldsjäl i kategori Ledare. Sedan utsågs Petra Jacob till Årets Eldsjäl i alla kategorier. – Hoppas ni ser vad er mamma gör för andra och fortsätter i samma fotspår. Idrott är till för alla. Älskar er, sade hon som en hälsning till sina fyra barn i samband med prisutdelningen.

– Jag har svårt att ta in att jag vunnit båda priserna, säger Petra Jacob till Telgenytt sent under måndagskvällen.

Under måndagskvällen utsågs Petra Jacob, grundare av Lebi skol IF, till Årets ledare på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm. Genom att grunda Lebi skol IF, en idrottsförening som erbjuder aktiviteter och stöd till ungdomar i områden där det kan vara svårt att hitta meningsfulla sysselsättningar, har hon gjort en stor skillnad i många ungas liv.

Nu har hennes insatser uppmärksammats på nytt, genom utmärkelsen Årets ledare från organisationen Folkspel. Priset delades ut på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm, där Petra Jacob hyllades för sitt arbete och sin insats för samhället.

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

– Under galan har det varit otroligt energifyllt att få höra hur tidigare engagerade idrottare i Sverige imponerats över vårt arbete. Det ger oss kraft att fortsätta, säger hon.

Bland prisutdelarna fanns kända namn som Kajsa Bergqvist, Pia Salming och tidigare statsministern Magdalena Andersson. Det var en stolt och rörd Petra Jacob som tog emot utmärkelsen, som hon ser som en bekräftelse på att hennes arbete har betydelse och gör en skillnad för många ungdomar.

– Jag känner mig så tacksam och hedrad, men det här priset är inte enbart till mig, utan alla som hjälper till, säger Jacob.

Utöver utmärkelsen tilldelas Petra Jacob ett stipendium och ett belopp på totalt 75 000 kronor.

Motivering, Årets Eldsjäl:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hen alternativ och tar med hjälp av ett växande nätverk, av nya ledare och, föräldrar, ansvar för barn och unga i syfte att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i utsatta miljöer, för att ge förutsättningar till ett bättre liv och därmed goda samhällsmedborgare”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2023 20:40
Senast uppdaterad: 15 maj 2023 22:46

Södertälje kommun inleder nytt initiativ inom socialtjänsten

Dokument-skriva-avatal

Foto: Pexels

Södertälje kommun planerar att anställa peer supporters inom socialtjänsten och erbjuder i samband med detta en 5 veckors utbildning för intresserade.

I ett nytt initiativ för 2024 kommer Södertälje kommun att för första gången anställa peer supporters – personer som använder sina egna erfarenheter av återhämtning från psykisk ohälsa eller beroende för att stötta andra. Dessa individuella egenerfarna resurser kommer att spela en viktig roll i kommunens socialtjänstverksamheter, där de kan erbjuda unikt stöd och vägledning baserat på sina personliga erfarenheter.

För att kvalificera sig för dessa positioner krävs en specifik utbildning. Därför söker kommunen nu personer som är intresserade av att genomgå en 5 veckors utbildning, som startar redan vecka 10. Utbildningen, som kommer att äga rum delvis i Västerås och innehålla både teori och praktiska övningar, är helt kostnadsfri. Dock utgår ingen lön eller studiemedel under utbildningsperioden. Deltagarna kommer att få studiematerial och fika, samt bidrag för eventuella resekostnader.

För att bli godkänd i utbildningen krävs aktivt deltagande i alla pass. Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller deltagarna ett certifikat som peer supporter. Detta certifikat är nödvändigt för att kunna söka de planerade anställningarna i Södertälje, även om det inte garanterar en anställning.

Utbildningen genomförs i samarbete mellan NSPH (Nationell samverkan för psykisk hälsa), Region Västmanland och Södertälje kommun. Detta initiativ markerar ett viktigt steg i att integrera personer med egen erfarenhet i stödarbetet inom psykisk hälsa och beroende, vilket är en värdefull resurs för både individer och samhället.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 26 januari 2024 20:44

SBBK förnyar truppen: Durham lämnar, Lawson ansluter

Antohony-Insta

Foto: Anthony Durham/SBBK

SBBK meddelade tidigare i januari att Anthony Durham lämnade för spel i Ungern, samtidigt som klubben nu välkomnar Adrien ”AJ” Lawson som nytt tillskott till laget.

SBBK har haft en händelserik start på året, med signifikanta förändringar i herrlagets uppställning. Anthony Durham, som anslöt till SBBK från Philadelphia i oktober 2023 och senast kom från spel i Rumänien, har nu lämnat klubben för att fortsätta sin karriär i den ungerska ligan. Durham, som är 190 cm lång, lämnade laget mitt i säsongen, precis före matchen mot BC Luleå.

Trots Durhams avfärd, har SBBK haft framgång på planen. Laget besegrade nyligen Umeå BSKT med imponerande siffrorna 113-80. Och goda nyheter fortsätter för SBBK, då klubben nu har presenterat sitt senaste nyförvärv: Adrien ”AJ” Lawson som Durhams ersättare.

Coach Sergi Brugué Garcia. Foto: Roland Osbeck

– Vi är glada att kunna meddela att Adrien Lawson kommer att spela för oss. Jag hade några bra samtal med honom innan vi fattade beslutet, säger coach Sergi Brugué Garcia om signeringen.

– Han är en atletisk spelare som kommer att passa riktigt bra i laget. Vi kommer att använda honom på många positioner och jag är säker på att han kommer att hjälpa oss att ge laget en extra dimension både i försvar och anfall. Jag ser fram emot att ha honom här hos oss, säger Garcia.

Lawson, en 26-årig guard från USA, kommer senast från spel i Finland med klubben Honka. Under sin tid i Honka gjorde Lawson ett starkt intryck genom att snitta 14,6 poäng, 3,7 assists och 5,7 returer per match. Hans ankomst till SBBK förväntas ge en ny dynamik till laget, både i försvar och anfall.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2024 14:21
Senast uppdaterad: 26 januari 2024 14:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors