Företag i fokus:

Solig invigning av skolans nya byggnad

soldalaskolan5

Foto: Södertälje kommun.

Den 7 september ägde en musikalisk invigning rum för ”Skogsängen,” den nya skolbyggnaden vid Soldalaskolan. Denna byggnad kommer att vara avsedd för förskoleklasser och elever i årskurs 1 när den är helt klar.

Det var föregående vecka som Soldalaskolans nya skolbyggnad ”Skogsängen” officiellt invigdes. Denna imponerande byggnad kommer att vara hem för förskoleklasser och elever i årskurs 1 när den är klar för bruk.

Eleverna tillsammans med musikgruppen El Sistema förgyllde evenemanget med en konsert framför den nya byggnaden och satte därigenom stämningen för firandet. Under invigningen närvarade bland annat kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner, Elof Hansjons, ordförande för utbildningsnämnden, och utbildningsdirektör Ingela Hamlin.

(Annonslänk)

Rektorn för Soldalaskolan, Maria Källgren, var ansvarig för att tillsammans med elever som agerade som representanter för skolans elevråd, klippa det invigningsband som markerade början av en ny era för både skolan och dess elever.

– Jag är övertygad om att den nya byggnaden med sina ljusa fina lokaler och väl utformad lärmiljö kommer att göra skillnad för våra elevers viktiga första steg i sitt fortsatta lärande. Här kommer elever och tillsammans med våra skickliga lärare att trivas och utvecklas, sade rektorn Maria Källgren i samband med invigningen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 september 2023 04:00
Senast uppdaterad: 10 september 2023 20:14

Brand på parkering – Flera fordon skadade

IMG_8280

Foto: Vincent Gustafsson

En bilbrand rapporterades natten mot fredag på Fornhöjdsvägen, där räddningstjänsten ryckte ut till en övertänd bil.

I Fornhöjden inträffade en bilbrand på Fornhöjdsvägen under de tidiga timmarna på fredagsmorgonen. SOS Alarm mottog larmet om branden klockan 01:54, och räddningstjänsten svarade snabbt på händelsen.

Vid ankomsten fann räddningstjänsten en bil som var helt övertänd. Trots deras insatser blev bilen totalförstörd. En närliggande bil drabbades också av skador till följd av branden.

För närvarande är orsaken bakom branden oklar, och en utredning pågår för att fastställa vad som ledde till händelsen. Det finns inga rapporter om skadade personer.

Foto: Vincent Gustafsson

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2024 11:59
Senast uppdaterad: 26 januari 2024 12:05

Kommunen investerar 100 miljoner i Marenområdet

Maren

Bild/Illustration: Stadsrum Fastigheter

Södertälje kommun påbörjar en omfattande renovering av Marenplan, inklusive konstruktion av nya kajer och en stor fontän, samtidigt som ett nytt 16-våningshotell med skybar och restauranger planeras att stå klart i slutet av 2025.

Södertälje kommun har inlett en storskalig upphandling för att förnya och fräscha upp Marenområdet, en upphandling som avslutades idag, den 26 januari.

Projektet, som beräknas kosta cirka 100 miljoner kronor, inkluderar byggandet av nya kajkonstruktioner för att ersätta de som har tjänat ut. En del av planen innefattar även uppförandet av en ny, stor fontän på cirka 25 meter, som kommer att placeras framför Marentrappan för att bidra till en mer levande stadskärna.

Planerade fontänen framför Marentrappan markerad i röd ring. Skiss Södertälje kommun

Arbetet är planerat i samband med färdigställandet av det nya Marenhotellet, 16-våningshotellet med skybar och flera restauranger, vilket förväntas bli en Södertäljes nya mötesplats. Dessutom kommer upprustningen att inkludera förbättringar kring slussen och Södertäljekanalen.

Anbudsgivare för projektet förväntas ha omfattande erfarenhet inom specifika tekniska områden som spontning, undervattensgjutning, pålning och arbete från vatten. Projektet omfattar flera viktiga faser, inklusive rivning av befintlig kaj, installation av spont och slagna pålar, samt gjutning av nya kajstrukturer.

För att minimera störningarna för de boende i området har kommunen begränsat arbetstiderna till vardagar mellan 07-19, med särskilda tider för mer bullrande arbeten.

Läs även: 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 26 januari 2024 01:06

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors