Företag i fokus:

BILDEXTRA: Bygget av det nya kanalstråket har påbörjats

25E39664-F1DC-482D-95F4-1289811EB9F5

Illustration: Trafikverket

Nu har bygget av det nya kanalstråket i Södertälje påbörjats, vilket kommer inkludera nya gång- och cykelvägar längs med kanalen samt 18 nya mindre parkområden med sittplatser, grönska, utegym och en boulebana med mera. Detta kommer ge invånarna möjlighet att snart njuta av avkopplande promenader längs hela kanalen.

Det är fortfarande några år kvar innan slussbygget är helt färdigställt. Detta projekt kommer att genomföras i flera etapper av Trafikverket, men nu har byggandet av det nya kanalstråket inletts.

Först i kön är sträckan mellan Slussbron och Bergvik, som planeras vara klar till sommaren 2024. Därefter kommer arbetet att fortsätta med den norra delen och sedan vidare till Östertälje och Södertälje hamn. Alla dessa etapper förväntas vara färdiga under 2025.

(Annonslänk)

Det blir inte bara nya vägar, utan också flera platser där du kan koppla av längs med kanalen. Bland dessa planeras ett utegym i närheten av badhuset, en större kajyta vid Slussbron med sittplatser, en boulebana och en kombination av träplankor och stenbeläggning. Vid kanalens östra sida, mitt emot Wendela Hebbes hus, kommer det finnas en träläktare som ger en fantastisk utsikt över kanalen och staden. På Kanalholmen planeras ängsytor med träbänkar för besökare att njuta av utsikten. Slutligen, längst söderut vid Östertälje, kommer det att finnas sittplatser i trä på både den västra och östra sidan, samt ett utegym och en volleybollplan i anslutning till gång- och cykelvägen till Östertälje.

För att skapa en enhetlig atmosfär längs med kanalen kommer det att planteras nya träd, buskar och blommor. Dessa växter kommer att erbjuda en varierande palett av dofter och färger som kommer att förändras med årstiderna och skapa en enhetlig och vacker miljö längs kanalen och slussen.

För att säkerställa att de nya gång- och cykelvägarna kan användas även under vintern kommer sträckorna att asfalteras.

Planerad tidsram för olika sträckorna.

1.   Slussbron – Bergvik – klart vår 2024
2.    Vänortsparken/Hebbevillan – Västra Mälarehamnen (inkl bryggor ut till Kanalholmen) – klart vår 2025
3.    Slussbron – stenpiren Östertälje – klart vår 2025
4.    Gästhamnen – industriområdet i Södertälje hamn/Hälsokullen – klar hösten 2025

Fakta: Södertälje kommun

Läs även: – Slussbron stänger i tre år

Illustration: Trafikverket

Illustration: Trafikverket

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 september 2023 10:49
Senast uppdaterad: 22 september 2023 16:15

MINGELBILDER v.12 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015-3

Foto: Mimmi Mikalesdotter

Se även – Mingelbilder v.11

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2024 01:04
Senast uppdaterad: 26 mars 2024 01:04

Larm om misstänkt inbrott i villaområde

Polis

Arkivbild

Polisen utreder larm om misstänkt inbrott på måndagskvällen. Okända personer upptäcktes i ett villaområde.

(Annonslänk)

Strax innan midnatt, klockan 23:26, på måndagskvällen larmades polisen till ett villaområde på Nedre Villagatan i centrala Södertälje, efter rapporter om ett misstänkt inbrott. Flera polispatruller svarade på larmet och anlände till platsen för att undersöka situationen, där okända personer uppgavs ha befunnit sig olovligen.

– Vi är på plats med flera patruller med anledning av att inringare ska sett personer med ficklampor som ska ha lyst i ett villaområde och därför misstänker vi inbrott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Vid ankomsten påbörjade polisen omedelbart en utredning för att klargöra och söka efter personerna. Trots den snabba responsen från polisen och deras närvaro i området, meddelade polisens presstalesperson att det i nuläget inte har vidtagits några specifika åtgärder i samband med händelsen.

Polisen fortsätter att utreda det misstänkta inbrottet och arbetar för att identifiera de inblandade personerna. Invånare i området uppmanas att rapportera eventuella observationer eller information som kan bidra till utredningen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 mars 2024 00:40
Senast uppdaterad: 26 mars 2024 00:40

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors