Företag i fokus:

Petra Jacob rekryteras till 100-miljonerprojekt

Skolidrottsforbundet

 Petra Jacob och Louise Hagström, Skolidrottsförbundet.

Svenska Skolidrottsförbundet har fått 100 miljoner kronor för att främja idrott bland barn och ungdomar i utsatta områden. Nu har Petra Jacob, Årets eldsjäl och grundare av Lebi Skol-IF, rekryterats till detta projekt.

– Jag är säker på att Petra kommer att vara en stor framgångsfaktor i att nå målet att öka idrotten i socioekonomiskt utsatta områden, säger Louise Hagström, teamledare på Skolidrottsförbundet.

Genom Idrottsklivet utmanar förbunden idrottsnormer och strukturer samt riktar resurser mot områden med störst behov. Målet är att stärka idrottsnärvaron på lokal nivå, med initialt fokus på Södertälje, Malmö och Göteborg. Regeringen tillhandahåller årligen 100 miljoner kronor under tre år, varav 2,3 miljoner kronor går till Skolidrottsförbundet det första året.

(Annonslänk)

Petra Jacob, som engagerat idrottsentusiast och grundare av Lebi Skol-IF i Södertälje, är nu en del av det nationella teamet som driver projektet under ledning av Louise Hagström på Skolidrottsförbundet.

– Det känns jättekul och spännande att jag har fått möjligheten från Skolidrottsförbundet att driva idrottsrörelsen framåt och göra den mer tillgänglig och inkluderande för fler, oavsett bakgrund, genom skolidrott på riksnivå. Det är ett uppdrag jag ser fram emot, säger Petra Jacob till Telgenytt och fortsätter.

– Detta innebär också att LEBI kommer att tas till nya höjder genom utvecklingen av vår Ledarkademi, med fokus på ungas delaktighet och inflytande i samhället. Det innebär också att fler barn i Södertälje, men även i andra städer, kommer att få sin rätt till en aktiv och meningsfull fritid genom Lebi-metoden.

Projektet syftar till att utmana och förändra idrottsnormer och strukturer och dra nytta av lokala resurser och kunskaper i utsatta områden. Genom Idrottsklivet kommer förbundet att rikta resurser till de områden där behovet är som störst. Skol-IF finns redan i många av de områden som polisen har identifierat som utsatta områden, och i början kommer Skolidrottsförbundets fokusområden att vara Södertälje, Malmö och Göteborg.

– Vi är jätteglada över att ha med Petra i den här satsningen, då hon kommer in med en otroligt viktig och färsk erfarenhet och kunskap från ett av Idrottsklivets fokusområden. Lebi Skol-IF samlar fyra skolor i Södertälje och har sedan starten engagerat över 50 unga ledare och närmare 300 barn. Jag är säker på att Petra kommer att vara en stor framgångsfaktor i att nå målet att öka idrotten i socioekonomiskt utsatta områden, säger Louise Hagström.

Läås även: – Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2023 17:42
Senast uppdaterad: 6 oktober 2023 17:42

INSÄNDARE: Eveo hemtjänst måste höja standarden

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pixabay

Det är med stor besvikelse jag vill rikta uppmärksamhet mot hemtjänstföretaget Eveo. Tyvärr är det tydligt att Eveo inte lever upp till de krav som ställs på hög kvalitet inom äldreomsorgen. Det är ett faktum att våra äldre förtjänar bättre.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Min farmor, som är beroende av hemtjänsten för sin dagliga vård och trygghet, har personligen lidit på grund av Eveos bristfälliga service. Under de senaste månaderna har flera incidenter av bristfällig service inträffat, vilket har påverkat henne negativt.

Vi har upprepade gånger försökt lösa problemen genom att kontakta Eveo, men tyvärr har de inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att förbättra situationen. Det är särskilt upprörande att personalen vid Eveo ägnar sig åt personliga aktiviteter som mobilanvändning istället för att utföra sitt jobb, särskilt när min farmor är sjuk och behöver omedelbar vård och uppmärksamhet. Dessutom har flera stölder inträffat under deras vård, vilket är fullständigt oacceptabelt och olagligt.

”Känns som om vi blir lurade på våra pengar”

Dessutom betalar vi höga belopp varje månad utan att få de förväntade tjänsterna. Det känns som om vi blir lurade på våra pengar för en service som inte levereras.

Eveo måste ta ansvar för sina handlingar och prioritera äldres välbefinnande över allt annat. Det är inte acceptabelt att ignorera familjers bekymmer och behov, särskilt när det handlar om våra äldre och deras hälsa och trygghet.

Vi fortsätter att kräva förändring från Eveo och hoppas att de tar dessa allvarliga problem på allvar och agerar omedelbart för att förbättra sin service. Min farmor och alla äldre förtjänar att bli behandlade med respekt, värdighet och omsorg. Eveo har en skyldighet att leverera detta på ett konsekvent och ansvarsfullt sätt.

Kristina Dawd

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 11:30
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 17:51

Styckmördare nekas permission – misstänks för flyktförsök

Kriminalvården

Foto: Kriminalvården

En man som avtjänar ett livstidsstraff för mord i Karlskrona nekas permission. Anledningen är att anstalten i Södertälje misstänker iscensatta medicinska anfall för att möjliggöra flykt.

(Annonslänk)

Anstalten Hall i Södertälje har fattat beslut om att neka en 25-årig livstidsdömd man permission, med anledning av misstankar om att han iscensatt flera medicinska anfall under det senaste året. Dessa anfall har lett till att mannen behövt extern sjukvård, vilket har väckt oro för att de kan ha varit försök från hans sida att skapa en situation för rymning från fängelset.

Mannen har överklagat beslutet och förnekat avsikterna att försöka fly, men Kriminalvårdens huvudkontor har efter en omprövning av ärendet kommit fram till samma slutsats som anstalten Hall – att permission inte bör beviljas.

I beslutet framhålls de riskfaktorer som omger den 25-årige mannen, där hans behov av permission anses vara tillgodosett genom hans flertal sjukhusbesök. Mannen sitter på livstid i Hall för att ha styckmördat sin far i Karlskrona 2020.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 08:00
Senast uppdaterad: 7 maj 2024 13:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors