Företag i fokus:

Så går det till att samla lån: En komplett guide

Namnlos-design-3

I dagens digitala era har teknologins framsteg transformerat hur vi hanterar våra pengar. Att hantera flera lån och skulder kan vara en utmaning, men med plattformar som underlättar processen blir det helt enkelt lättare. Exempelvis Likvidum samlar dina lån effektivt, samtidigt som du enkelt kan konsolidera dina skulder. Denna artikel kommer att ge dig en djupdykning i processen att samla lån, fördelarna med det, och hur du kan använda teknologi för att förenkla din skuldhantering.

Steg-för-steg-guide över hur processen är tänkt att fungera:

  1. Identifiering av befintliga lån: Det första steget är att göra en översikt över alla dina nuvarande lån, inklusive skuldnivå och kreditvillkor.
  2. Jämförelse av villkor: Se över de olika villkoren och räntorna för dina nuvarande lån och jämför dem med de villkor som erbjuds av samlingslån.
  3. Ansökan om samlingslån: Välj en pålitlig tjänst, och ansök om ett samlingslån som kan täcka alla dina befintliga lån.
  4. Godkännande och utbetalning: Efter godkännande, används det beviljade beloppet för att betala av de ursprungliga lånen, vilket resulterar i ett enda lån med en förenklad återbetalningsplan.
  5. Hantering av det nya lånet: Fortsätt med regelbundna betalningar av ditt samlingslån tills hela skulden är betald.

Fördelarna med att samla lån:

  • Lägre räntor: Ofta kan samlingslån erbjuda lägre räntor jämfört med många smålån, vilket kan minska de totala räntekostnaderna över tid.
  • Förenklad hantering: Ett enda lån innebär mindre pappersarbete och enklare ekonomisk planering.
  • Starkare kreditvärdighet: Genom att konsolidera skuld och göra regelbundna betalningar kan du förbättra din kreditvärdighet.
  • Bättre översikt: Med en tydlig återbetalningsplan får du bättre översikt över din ekonomi.

Framtiden för personlig finanshantering:

Teknologins framsteg spelar en central roll i hur vi hanterar våra pengar idag. Med utvecklingen av digitala verktyg kan individer nu enkelt hantera och konsolidera sina skulder online. Artificiell intelligens och maskininlärning kommer sannolikt att bidra till att förbättra dessa digitala tjänster, vilket ger användarna mer skräddarsydda lösningar och bättre finansiell rådgivning.

Ytterligare faktorer att beakta när du samlar lån:

När man överväger att samla sina lån finns det flera viktiga aspekter att tänka på. Förutom de uppenbara ekonomiska fördelarna, finns det andra faktorer som kan påverka ditt beslut. Denna del kommer att belysa dessa viktiga faktorer, så att du kan göra ett informerat val.

Kostnader och avgifter:

När du överväger att samla lån, är det viktigt att inte bara titta på räntan. Många samlingslån kan ha dolda avgifter eller kostnader, som uppläggningsavgift eller aviseringsavgifter. Var noga med att räkna på den totala kostnaden över lånets löptid.

Lånetidens längd:

Ett samlingslån kan minska din månatliga betalning genom att sträcka ut betalningen över en längre tid. Medan detta kan göra det mer överkomligt på kort sikt, kan det leda till att du betalar mer i ränta över tid.

Effekten på din kreditvärdighet:

Samla lån kan initialt påverka din kreditvärdighet. Men på lång sikt, genom att göra regelbundna betalningar och minska din totala skuldbörda, kan det faktiskt hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet.

Flexibilitet:

Vissa samlingslån kan ha strikta villkor, medan andra kan erbjuda mer flexibilitet med avseende på extra inbetalningar eller tidig återbetalning. Det är viktigt att välja ett lån som passar dina individuella behov.

Potentiella fallgropar att undvika:

Att samla lån kan verka som en direkt lösning på skuldproblem, men det finns även risker involverade. Det är avgörande att vara medveten om potentiella fallgropar för att säkerställa att du inte hamnar i en sämre ekonomisk situation än när du började. I detta avsnitt kommer vi att utforska de vanligaste misstagen och hur du kan undvika dem.

Frestelsen att skuldsätta sig igen:

Efter att ha samlat dina lån kan det kännas som att du har ”fri kredit” tillgänglig. Det är viktigt att undvika frestelsen att skuldsätta sig igen, vilket kan leda till en ännu större skuldbörda.

Inte jämföra tillräckligt:

Ta dig tid att jämföra olika samlingslån och långivare. Genom att inte göra en grundlig jämförelse kan du missa ett lån som är bättre anpassat till dina behov.

Ignorera de underliggande problemen:

För vissa kan behovet av att samla lån vara ett symptom på större finansiella problem. Det är viktigt att också ta itu med de underliggande orsakerna till din skuldsättning.

Att samla lån kan vara en effektiv lösning för att hantera och minska skuldbördan. Men det är viktigt att närma sig processen med öppna ögon och vara medveten om både fördelarna och potentiella fallgropar. Med rätt strategi och disciplin kan du använda samlingslån för att återfå kontroll över din ekonomi och sätta dig på vägen mot finansiell frihet.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2023 03:00
Senast uppdaterad: 13 oktober 2023 12:52

Hade höga förväntningar på sig: ”Jag hade extremt många chanser”

SO10234-scaled-1

Ludwig Blomstrand
Foto: Shamash Oyal

Tillsammans med Sebastian Dyk var Ludwig Blomstrand den spelare som presenterades i samband med att fans och sponsorer samlat in pengar till SSK för att värva de samma.

Förväntningarna var stora men säsongen blev kortare än de båda hade hoppats på.

-Det är klart att det är surt fortfarande, säger Ludwig Blomstrand.

Nu när de olika slutspelen fortfarande är i full gång blir det en än tyngre reminder. Att det är nu det ska vara den bästa tiden på året som hockeyspelare.

-Slutspelet är fortfarande i gång, man hade kunnat göra mycket för att spela hockey nu, säger Blomstrand.

Ni har haft samtal och möten, vad kommer egentligen fram då?

-Det är ju ingen som är nöjd med hur det slutade, det är det som varit det sura. Jag tror att alla är med på den sidan.

-Vi kom inte upp i den nivån som vi hade visat tidigare under säsongen. Vi hade ju en fin grundserie men hade man kunnat sätta fingret på det så hade vi nog kunnat lösa det lite tidigare.
Det gick fort i slutspelet, det var speciellt och ingen som hade tänkt tanken liksom.

Slutet av grundserien var ju en dipp, svårt med målskyttet och Powerplay klickade inte. Tänker att det var något som ni också bar med er in i slutspelet.

-Precis, men känslan var ju i alla fall i de första två matcherna i slutspelet att vi var det bättre laget.

-Att vi hade väldigt mycket kvalificerade målchanser och jag hade extremt många chanser som man måste kapitulera på, så är det ju. Man vinner ju inte matcher om man inte gör mål.

Alla steppar ju upp, målvakterna bli bättre och tätare vilket gör att det krävs lite extra för att göra mål.

-Exakt, det var ju tufft. Vi ledde ju i de tre första matcherna. De gick till övertid och vi torskade dem, vi måste ta mer betalt av chanserna man skapar.

-Jag tycker inte det var något fel på arbetsinsatsen. Match 3 och 4 var kanske lite sämre matcher av oss.

”Blomman” kom tillbaka till SSK med stora förväntningar på sig. Han har historik av att vara en stor målskytt. Därav kommer också krav och förväntningar. 10 mål och sammanlagt 25 poäng skrapade Blomstrand ihop på de matcher 42 matcherna han spelade den här säsongen. En besvikelse, inte minst för honom själv.

-I de bästa av världar skulle man vilja göra mål hela tiden. Men någonstans så hade vi faktiskt i grundserien det väldigt utspritt i målskyttet, vilket är en framgång i sig.

-Det är klart man skulle vilja göra hur mycket mål som helst men det gäller att fortsätta tro på sig själv. Bygga upp och träna på, det är en ny säsong som kommer och då har man förhoppningsvis lärt sig en massa av den säsongen som varit. Att man tar den med sig och blir starkare.

Foto: Shamash Oyal

Vad hittar du hos dig själv som kunde varit bättre när du fått reflektera lite?

-Det är ju framför allt målskyttet, trycka dit lite fler puckar såklart. Det är det främsta, framför allt under slutspelet när jag hade många kvalificerade lägen.

Läs även: Emil Georgsson: ”Presenteras inom en snar framtid”

Södertälje Sportklubb är en klubb som strävar uppåt, att som lag bli bättre för varje år. Som organisation utvecklas på alla områden.
Då blir utvärderingen efter en säsong som inte svarade upp till den sportsliga målbilden extra viktig. Hur tränar man, hur förbereder man sig inför match, kan man ändra sitt mindset till de utmaningar som väntar, osv osv.

-Fysbiten med Grossa är ju världsklass.
Sedan är det ju så att redan efter sista matchen känner man en jäkla revanschlusta. Man vill ju inte göra samma misstag igen.

-Vi är ju några spelare som fortfarande är på kontrakt som varit med om den här resan. Man måste ju lära sig av det. Det blir ju annan typ av hockey i ett slutspel. Och än viktigare där är ju specialteams och vara desperata på lägen man får, då blir mycket vunnet.

Finns det något sätt att jobba på att bli mer jämnare i sitt spel, sin prestation.

-För att bygga en slutspelsrutin så måste man ju vara med och spela den typen av tuffa matcher som de är, där det är mer på spel. På det sättet känns det ju bra att vi är några stycken som är kvar och kan trycka på de bitarna som behövs.

-Alla lag som går till slutspel är ju bra lag, det är mycket tillfälligheter och små saker som avgör en slutspelsserie.

Rent krasst så handlar det ju om att spela som allra bäst hockey i de här matcherna, både som lag och individuellt.

-Så är det ju.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 april 2024 16:29
Senast uppdaterad: 6 april 2024 16:42

DEBATT: Boel ger ett svar som inte svarar på någonting

Godner-Rosen-Greg

Styrande majoritet i Södertälje.
Foto: Lucas T

Svar på Boel Godner debattinlägg: ”Missvisande och helt felaktiga påståenden”

Boel Godners svar är typiskt för hela vår dialog med kommunen, man kan läsa hennes text men man får inga svar. Godner pratar om självklara sanningar som att ”enskilda föreningars betalningar till kommunen inte är ett politiskt beslut”. Men hon svarar inte på varför hennes tjänstemän säger att beslutet att ta bort vår avbetalningsplan är ”politiskt styrt”.

Sen skriver Godner som om hon pratar till ett barn och pekar återigen ut förvaltningen och tjänstemännen; ”Grundregeln är att man ska betala…” och ”…hanteringen ligger hos förvaltningen” som om vi inte skulle förstå dessa enkla faktum. Men fortfarande inget om att samma förvaltning hävdar att det är ett politiskt beslut som tvingat dem att skrota avbetalningsplanen.

Sen förklarar hon att besöken till föreningarna ska ”visa politiskt stöd till förvaltningens arbete” vilket stämmer till en början eftersom besöket hos oss i april 2022 stöttade tjänstemännen att jobba med vår avbetalningsplan, den som vi fick utkast på i maj 2023. Men sen går Godner bet igen eftersom hon två år senare, mars 2024 tog ett beslut som stoppade tjänstemännens arbete och bröt vår dialog. Hur förklara hon det? Jo genom att skylla på tjänstemännen igen.

”Varför slösa tid och skattebetalarnas pengar”

Sen kommer vi till frågan om rättvisa för alla föreningar i Södertälje. På vilket sätt är det orättvist om vi skulle få hjälp att göra rätt för oss? Den handen borde kommunen sträcka till alla föreningar som råkar hamna i samma situation som vi gjort – det är god rättvisa. Och om det nu handlade om orättvisa eller positiv särbehandling av Assyriska FF varför ens ge oss möjligheten till en två års lång dialog? Varför slösa tid och skattebetalarnas pengar om du anser det vara orättvist mot andra föreningar?

Som ideell förening har Assyriskas framgångar fått hela världen att besöka Södertälje, vi satte staden på fotbollskartan i Sverige. Fotbollsarenan är byggd tack vara dessa framgångar. Stora namn Erik Niva, Björn Ranelid och Mikael Persbrandt har besökt oss för att vara en del av framgångssagan. Vi är en förening som spelat en stor roll i Södertälje och förtjänar inte att bollas mellan er politiker och era tjänstemän, inte heller bli svikna på detta sätt.

Det är viktigare att kväva oss nu när vi ligger ner att hjälpa oss upp på benen.

Ja, det stämmer att Assyriska är en stor och fin klubb – men det betyder inte att våra folkvalda politiker vill hjälpa oss att fortsätta vara det. Era beslut de senaste åren och hanteringen av avbetalningsplanen pekar bara på att ni anser att vår verksamhet är oviktigt för er. Det är viktigare att kväva oss nu när vi ligger ner att hjälpa oss upp på benen. Det har ni tydligt visat, ni kan åtminstone stå för det istället för att skylla på förvaltningen. Eller är det tjänstemännen som hittar på? Ett tydligt svar, ett skriftligt utlåtande på varför dialogen vände är en nödvändighet.

Vill avsluta med att tacka Godner för att hon påminner mig om att det finns två andra partier som stöttar den här riktningen som skadar Assyriska FF. För även om Godner är den som är mest insatt i dialogen, det är hon som följt den närmast och har koll på all historik, så bär ju moderaternas Alexander Rosenberg och miljöpartiets Lars Greger ett lika stort ansvar i detta beslut som hotar Assyriskas existens.

Moussa Esa
Ordförande, Assyriska FF

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 april 2024 14:10
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 12:57

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors