Företag i fokus:

Södertäljeföretag köps upp – ”Stor potential till ökade affärer”

99c885fe5aceb125_org

Boas med säte i Södertälje köps upp av Instalco. Foto: Instalco

Södertäljebaserade Boas Industriservice AB, med en lång historia i staden, köps upp av miljardföretaget Instalco. – Vi är väldigt glada över att bli en del av Instalco, säger Boas vd, Kent Lönn.

Installationsföretag Instalco har säte i Stockholm med verksamhet inom el, VS, ventilation och kylteknik i Sverige, Norge och Finland. Nu expanderar miljardbolaget sin portfölj med Boas Industriservice som grundades år 1972 och har en omsättning på cirka 73 miljoner kronor samt 50 anställda

– Boas Industriservice kompletterar vår industrigrupp väldigt väl då flertalet av våra existerande bolag efterfrågar samt köper metallkonstruktionstjänster. Därav ser vi en stor potential till ökade affärer internt med våra befintliga bolag, säger Johan Larsson divisionschef Instalco Norr.

Förvärvet, som slutfördes den 5 oktober, kommer att stärka Instalcos position inom den industriella sektorn. Boas erbjuder specialiserade servicelösningar inom metallkonstruktion och smidesarbeten med huvudsaklig verksamhet i Storstockholm. Med över 130 dotterbolag som verkar i Sverige, Norge och Finland, erbjuder Instalco omfattande tjänster som projektering, installation, service och underhåll.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Instalco som ett steg i att lyfta vår verksamhet till nästa nivå och vi ser goda möjligheter till samarbeten och synergier med övriga bolag i Instalco då vi redan idag jobbar mot flera gemensamma kunder, säger Kent Lönn, vd Boas Industriservice AB.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2023 01:01
Senast uppdaterad: 13 oktober 2023 17:01

Ökad diskriminering mot utländsk bakgrund i arbetslivet

Sodertalje-2

En ny rapport från Kommunal lyfter fram en oroande trend av förstärkta negativa attityder och systematisk diskriminering mot personer med utländsk bakgrund i Sverige, särskilt inom arbetsmarknaden.

– Tänk att du fått ett jobb och gör ditt bästa där, men sen får du ändå höra att det är fel på dig. Från kollegorna, anhöriga, politiker – eller regeringen. Det är en mörk verklighet som många medlemmar i Kommunal tyvärr känner igen sig i, säger Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal.

En nyligen publicerad rapport från fackförbundet Kommunal, betitlad ”Var kommer du ifrån? Egentligen?”, kastar ljus över en bekymrande utveckling där personer med utländsk bakgrund möter ökade hinder och fördomar i samhället och på arbetsplatser. Rapporten, som bygger på omfattande data, visar att utlandsfödda medlemmar i Kommunal är betydligt mer utsatta för trakasserier och diskriminering jämfört med deras svenska motsvarigheter.

Kommunal, som representerar en stor andel av de anställda inom den svenska välfärdssektorn, påpekar att en betydande del av deras medlemsbas består av personer födda utanför Sverige. Trots deras viktiga roll i att upprätthålla välfärdstjänster, indikerar rapportens statistik en tydlig missgynnande av denna grupp. Specifikt lyfter rapporten fram att individer födda i Afrika har en tre gånger högre risk att endast erbjudas tillfälliga anställningar jämfört med de som är födda i Sverige.

Även svenskfödda med afrikanska föräldrar upplever svårigheter att få fasta anställningar, trots att de är fullt integrerade i det svenska utbildningssystemet.

Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal. Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rapporten belyser även en låg organisationsgrad bland utlandsfödda medlemmar och deras underrepresentation inom fackförbundet. Med 30 procent av medlemmarna födda i ett annat land, och ytterligare 9 procent som har minst en förälder född utomlands, är det tydligt att denna betydande del av arbetskraften står inför unika utmaningar. Bland de mest framträdande nationalitetsgrupperna inom förbundet är personer med ursprung i Asien och Afrika, vilka utgör en viktig del av Kommunals medlemsbas.

Dessutom framkommer det att utlandsfödda medlemmar löper en högre risk att utsättas för arbetsrelaterade negativiteter såsom trakasserier, mobbning, och osynliggörande. Specifikt är risken för att uppleva hat, hot, och andra former av ovälkommet beteende betydligt högre bland dessa grupper jämfört med deras kollegor födda i Sverige eller Norden.

–  Jag kan konstatera att den här rapporten visar att även vi har mycket kvar att göra. Kommunal ska, på riktigt vara ett fackförbund för alla. Det är dags att vi tar den här debatten på allvar, säger Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 februari 2024 08:30
Senast uppdaterad: 29 februari 2024 01:56

Man utsatt för rånförsök av flera maskerade personer

polis

Arkivbild

Flera maskerade personer överraskade en man och hotade honom med ett okänt föremål, men de lämnade platsen utan att ha lyckats tillgripa något.

(Annonslänk)

På Förmansvägen i Södertälje utsattes en man i 30-årsåldern för ett rånförsök natten mot torsdag. Larmet inkom till polisen klockan 03.26. Enligt initiala rapporter från polisen involverade händelsen flera maskerade personer som försökte sig råna mannen sina ägodelar genom att hota honom med ett okänt föremål.

– Gärningspersonerna har försökt råna målsägande på sina till tillhörigheter vid Saltskog, men inte fått med sig något, säger Ola Österling på polisen till Telgenytt.

Trots deras försök, misslyckades rånet och gärningsmännen avvek tomhänta från platsen.

Den utsatta mannen rapporteras inte ha ådragit sig några skador under det misslyckade rånförsöket. Polisen arbetar nu med att utreda händelsen och en anmälan om försök till rån har upprättats.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 februari 2024 08:13
Senast uppdaterad: 29 februari 2024 08:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors