Företag i fokus:

Kommunledningen har riskerat ryktet och anställdas förtroende

78AD05B3-288F-40DA-AE5D-14B12BF9E7D4

Daniel Eilert, Ordförande MUF Södertälje och stadsdirektören Magnus Gyllestad. Foto: Shamash Oyal /Södertälje kommun

Det har varit tumultartade tider i Södertälje kommun. De omfattande bakgrundskontrollerna av kommunanställda, som har ifrågasatts och kritiserats av såväl anställda som Justitieombudsmannen (JO), har riktat strålkastarljuset mot kommunledningens hantering och beslutsfattande.

Medieavslöjanden och JO:s granskning har visat att detta initiativ bröt mot grundläggande rättsprinciper och lagstiftning. 

Som en del av Moderata Ungdomsförbundet vill vi framföra vår uppskattning till den nya stadsdirektören, Magnus Gyllestad, för att ha tagit avgörande steg mot att återställa laglighet och förtroende i kommunen. Genom att omedelbart pausa alla bakgrundskontroller visar han en respekt för rättsordningen och ett engagemang för att skydda de anställdas integritet och privatliv. 

”Kommunledningens tidigare hantering har, tyvärr, riskerat kommunens rykte och de anställdas förtroende.”

Nya stadsdirektören, Magnus Gyllestad, satte ner foten och stoppade kommunledningens olagliga handlingar.

Magnus Gyllestad har, med kort varsel, visat ledarskap och beslutsamhet. Hans agerande skapar utrymme för en nödvändig utvärdering av de metoder som används för att säkerställa en trygg och säker kommunal verksamhet. Det är essentiellt att kommunen agerar inom lagens ramar och med respekt för individens rättigheter. 

Läs även: – Regeringen informerad om kommunledningens lagbrott

Kommunledningens tidigare hantering har, tyvärr, riskerat kommunens rykte och de anställdas förtroende. Vi ser fram emot en framtid där kommunledningen agerar med öppenhet, rättssäkerhet och respekt för alla kommunens anställda. Vi hoppas att stadsdirektörens beslut markerar en vändpunkt och ett steg mot en mer ansvarsfull och kompetent kommunledning. 

Vi hoppas att kommunen hanterar det nya äldreboendet bättre än vad de har hanterat fritidsgården och bakgrundskontrollerna. 

Daniel Eilert,
Ordförande, Moderata Ungdomsförbundet Södertälje 

Läs mer om ämnet: – Kommunskandalen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 oktober 2023 15:43
Senast uppdaterad: 21 oktober 2023 15:53

Pilotprojekt med tillfälliga farthinder testas i sommar

Farthinder Foto: Cc

Foto: Creative Commons

Tycker du att det körs för snabbt där du bor? Då kanske du vill medverka i kommunens nya pilotprojekt som undersöker effekten av tillfälliga farthinder.

Mellan den 1 maj och 1 oktober kommer ett pilotprojekt att genomföras i kommunen för att undersöka effekten av tillfälliga farthinder. Projektet syftar till att öka tryggheten på gatorna och kommer att innefatta två olika typer av farthinder: gummigupp och blomlådor. Totalt fyra gator, varav två med gummigupp och två med blomlådor, kommer att delta i studien.

(Annonslänk)

För att vara med i projektet måste gatorna uppfylla vissa kriterier, bland annat att det finns minst 10 fastigheter på gatan, att det är villor eller radhus, samt att alla närmaste grannar godkänner. Dessutom får gatan inte vara en återvändsgata och måste ha en hastighetsbegränsning på 30 km/h. Ansvar för kommunikation med kommunen och skötsel av blomlådorna faller på de boende som ansöker.

Ansökningar ska skickas in senast den 13 mars 2024. Efter ansökningsperiodens slut kommer kommunen att välja ut de gator som bäst lämpar sig för projektet baserat på flera faktorer, inklusive gatans bredd och möjlighet för trafikmätning.

Hastighetsmätningar före, under och efter testperioden samt intervjuer med deltagande medborgare ska genomföras för att evaluera effekterna av farthindren. Resultaten från pilotprojektet kommer att användas för att besluta om och hur tillfälliga farthinder ska implementeras i kommunen framöver.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 00:23

UPPGIFTER: Populära serien spelas in i Södertälje

DSC_0098-2

Foto: Shamash Oyal

Med snöscotrar och snökanoner tog ett filmteam över Ragnhildsborgsbacken i februari. Nu har ännu en filmproduktion etablerat sig i Södertälje, denna gång vid den gamla platsen för Södertälje Praktiska gymnasiet.

I februari omskapades Ragnhildsborgsbacken i Södertälje till en pulserande filmplats, komplett med snöscotrar och snökanoner. Det omfattande filmteamet som arbetade där antydde en större satsning, med rykten om att det rörde sig om ett projekt för några av de ledande streamingplattformarna.

Nu har ännu en filmproduktion riktat sina blickar mot Södertälje. Denna gång var det vid Södra, Södertälje Hamn – tidigare hem för Södertälje Praktiska gymnasium – som blev platsen för det senaste projektet. Under torsdagen sattes tydliga skyltar som varnade för pågående filminspelning, men det verkliga dramat utspelade sig inne i tågvagnar, långt från allmänhetens ögon.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det den klassiska 80-talsserien Jönssonligan som får en modern tappning, med en planerad biopremiär under julen 2024. Detaljerna kring filmerna är fortfarande höljda i sekretess, eftersom filmteamen håller informationen strikt hemlig.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 11:26

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors