Företag i fokus:

Rawa Majid erbjöds stora summor för mord på ledarna

Ronna

Foto: Alexander Isa/Polisen

I den omfattande rättegång efter mordet på 41-åring förra året står totalt 13 personer åtalade. Enligt polisen misstänks vissa en dem ha försökt att ta hjälp av kurdiska räven för att mörda tre personer från Ronnafalangen.

En person åtalas som skytt, två som medgärningsmän alternativt medhjälpare, och en tredje åtalas för grovt skyddande av brottsling samt grovt vapenbrott. De övriga nio åtalas för grovt skyddande av brottsling och/eller underlåtenhet att avslöja mord.

41-åringen tros ha mördats av misstag, där den egentliga måltavlan misstänks vara en ung 19-åring från Ronnafalangen, som befann sig i närheten av Ronnaskolan när dödsskjutningen ägde rum.

– Motivet tros vara hämnd för en dödskjutning som ägde rum dagen före, säger kammaråklagare Markus Hankkio. Mordet är av allt att döma ett i raden av alla s.k. felskjutningar, där skytten tagit fel på person, säger kammaråklagare Markus Hankkio.

Elcykeln som misstänks ha använts vid mordet den 1 oktober 2022.

I åtalet framkommer det information om att en av de misstänkta, en man bosatt i Linköping, försökte beställa ett mord på tre ledande medlemmar i Ronnafalangen i november förra året. Detta inträffade nästan två månader efter dödsskjutningen i Ronna den 1 oktober. I ljudinspelningar som polisen har samlat in som bevis, kan man höra mannen från Linköping kommunicera med en individ som polisen misstänker vara ledaren för Foxtrotnätverket, Rawa Majid, som också är känd som den så kallade Kurdiska räven. Enligt uppgifter erbjuds Foxtrotnätverkets ledare 300.000 kronor för varje mord.

En av personerna som mannen försökte beställa ett mord på är en 28-årig ledargestalt som för närvarande sitter frihetsberövad i Portugal. Han är misstänkt för mordet på modellen Tiago Danu, vilket inträffade den 27 november 2022 i staden Setúbal i södra Portugal.

Totalt åtalas 13 personer för inblandning i mordet på 41-åringen den 1 oktober. Den misstänkta skytten var vid gripandet 17 år, men polisen misstänker att han är äldre än vad han utger sig för att vara. Just nu genomför polisen en åldersbestämning, och om det stämmer överens med hans tidigare påstådda ålder kan påföljden bli betydligt strängare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2023 08:00
Senast uppdaterad: 8 november 2023 10:04

Nemrud Awrohum blir Assyriska FFs nya sportchef

Nemrud

Foto: Alexander Isa

Efter en skadefylld säsong som ställde till det för Nemrud Awrohum, avslutade han sin fotbollskarriär som elitidrottare och istället kliver in som sportchef för Assyriska FF.

Idag gick Assyriska FF ut med att deras tidigare lagkapten Nemrud Awrohum blir nu klubbens sportchef. Något som han själv tycker är spännande berättar han för klubbens redaktion.

– Det känns både spännande och ansvarsfullt. Jag har alltid haft en passion för fotboll och Assyriska, och att nu få möjligheten att påverka klubben på en annan nivå är en stor ära, säger han till Assyriska FFs redaktion.

(Annonslänk)

Han har utsetts till ansvarig för rekrytering av spelare i nära samarbete med sportkommittén. Hans uppgifter inkluderar att skapa starka relationer med klubbar och spelare, fungera som länk mellan truppen och styrelsen, ha översikt över våra ungdomslag och deras utveckling, samt skapa de bästa förutsättningarna för sporten så att vi kan uppnå framgång.

Nemrud siktar på att hans arbetsinsatser ska bidra till Assyriska FF:s framgång och gemensamma måluppfyllelse.

– Jag vill att ni ska veta, att varje beslut jag tar som sportchef är med Assyriskas bästa. Jag lovar att arbeta för att vi ska nå våra mål tillsammans, säger Nemrud Awrohum till Assyriska FFs redaktion.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 17:00
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 16:23

Larm om bråk – En person gripen misstänkt för misshandel

Polis

Arkivbild

Polisen ryckte ut till Fornhöjden i Södertälje efter rapporter om bråk. En person har gripits, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som har förts till sjukhus.

Polisen och ambulans kallades till en adress i Fornhöjden vid 14-tiden på lördagen efter larm om ett bråk.

En man i 30-årsåldern greps och ska enligt polisens uppgifter ha slagit en kvinna, som han har en relation med. Detta ledde till att hon behövde föras till sjukhus. Detaljer om hennes skador är ännu oklara.

– Vi larmades om en misshandel och det ska vara en person som har blivit misshandlad. En man i 30 års åldern är gripen och en anmälan gällande misshandel kommer att skrivas, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Eftersom det fanns barn närvarande under incidenten, anmäldes mannen även för barnfridsbrott. En fullständig utredning pågår för att klarlägga händelsen. Strax efter klockan 15:00 meddelade polisen att de fortfarande befann sig på platsen för vidare utredning.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 15:44
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 15:57

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors