Företag i fokus:

Här invigs Södertäljes nya pumpstation – ”Ett viktigt steg”

11

Anna Josefsson, VD på Telge Nät och Karin Medin, VD och koncernchef för Telgekoncernen. Foto: Lucas T

I veckan invigdes en ny pumpstation för fjärrvärme i Almnäs med bandklippning och tal av representanter för Telge – därefter mingel och korvgrillning.

Den nya pumpstationen har kostat 31 miljoner kronor att bygga och ägs av Söderenergi som också kommer att drifta anläggningen, som är tänkt att säkra leveranserna av fjärrvärme till Stockholm Syd och Nykvarn och möjliggöra fortsatt expansion i området.

Almnäsområdet är ett kluster för logistik i regionen och redan idag har ett 30-tal fastighetsägare i Almnäs anslutit sig till fjärrvärme, men kapaciteten mot Nykvarn ökar nu nästan tre gånger så mycket tack vare satsningen.

– Det här är ett viktigt steg för att kunna erbjuda fossilfri fjärrvärme till fler i Södertälje, säger Karin Medin, vd och koncernchef för Telgekoncernen.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Anna Josefsson, vd på Telge Nät, som stått för investeringen i den nya infrastrukturen, menar att den ökade kapaciteten i fjärrvärmesystemet skapar helt nya möjligheter för företag och invånare i Stockholm Syd och Nykvarn och hon bedömer att det inte kommer vara några begränsningar på utbyggnaden under överskådlig framtid.

– Vi hoppas att alla som vill etablera sig i området också blir kunder och ansluter sig till fjärrvärmen, säger Anna Josefsson.

Fjärrvärmen som pumpas ut från Almnäs kommer från Igelstaverket i Södertälje och genom samproduktion av el och värme utnyttjas bränslet optimalt och ger låga utsläpp. Ylva Sundlöf, projektledare på Söderenergi, som har lett arbetet med förstudier, projektering och genomförande av bygget berättar att Söderenergi ser fram emot att få driva den nya anläggningen.

– Det blir en till pumpstation att ta hand om och se till att allt fungerar, säger Ylva Sundlöf.

För Nykvarns del är den nya pumpstationen betydelsefull, säger Johan Persson, driftingenjör på Söderenergi.

– Jag ser positivt på utvecklingen i området med alla nya företagsetableringar. Läget nära E20 är strategiskt bra ur logistiksynpunkt, säger han.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 november 2023 16:23
Senast uppdaterad: 9 november 2023 17:00

Framtidens kvinnliga ledare – två av dem i Södertälje

2

Linn Sandberg Lahiri, CFO på Scania
Foto: Helene Grynfarb

Två ledare från Södertälje har blivit utvalda bland Sveriges chefsorganisation Ledarnas rankning av Framtidens kvinnliga ledare. Vinnaren tillkännages ikväll under en livesändning.

För artonde året i rad presenterar Sveriges chefsorganisation Ledarna sin lista över Framtidens kvinnliga ledare. Listan hyllar chefer och ledare som exemplifierar framgångsrikt ledarskap genom transparens och inkludering.

(Annonslänk)

I år har två av de utvalda ledarna sina verksamheter i Södertälje: Linn Sandberg Lahiri, CFO på Scania Industrial Maintenance, och Fiora Cheng Gårdemyr, Head of Scale Up & Strategic Partnerships på Scania.

– Det är såklart väldigt hedrande att ha blivit nominerad till listan över Framtidens kvinnliga ledare 2024. Jag hoppas att detta initiativ kan hjälpa till att lyfta jämställdhetsfrågan eftersom vi fortfarande har en bra bit kvar när det kommer till bl.a. jämställdhet i ledningsgrupper och styrelser såväl i Sverige som globalt, säger Linn Sandberg Lahiri, till Telgenytt

Totalt har 75 kandidater kvalificerat sig för listan efter hård konkurrens. Syftet med denna lista är att lyfta fram betydelsen av en jämställd chefsmarknad och att framhäva kvinnor som framstående förebilder inom ledarskap. De utvalda kvinnorna visar genom sitt arbete hur värdefullt ett gott ledarskap är.

Ikväll koras vinnaren under en livesändning, där årets mest framstående kvinnliga ledare kommer att få sin välförtjänta hyllning.

Se livsändningen här

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 maj 2024 14:46
Senast uppdaterad: 16 maj 2024 14:46

Polisen söker ägare till upphittad hund i Södertälje

BDB1D6F5-F7C3-41B8-8CC5-A4CC82A4484B

Foto: Södertäljepolisen

En hund har upphittats bakom Ica Maxi Moraberg i Södertälje under torsdagsförmiddagen. Polisen söker nu hundens ägare.

(Annonslänk)

En bortsprungen hund har omhändertagits av polisen i Södertälje efter att ha hittats bakom Ica Maxi Moraberg idag, torsdag den 16 maj. Polisen uppmanar hundens ägare, eller personer som vet vem ägaren är, att kontakta dem.

Om du är hundens ägare eller har information om ägaren kan du ringa 114 14 eller besöka polisens reception. Södertäljepolisen hoppas att hunden snart kan återförenas med sin familj.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 maj 2024 12:48
Senast uppdaterad: 16 maj 2024 13:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors