Företag i fokus:

KRÖNIKA: När små fega pojkar (som kallar sig själva för män) förstör glädjen…

Mingelbilder SSK Västerås

Arkivbild. Bilden har ingenting med den här matchen att göra, belyser istället glädjen och stämningen som tyvärr får stå åt sidan för idioti och personer som tyvärr inte begåvats med vett.

Publikfest, bra hockey, häftig inramning, förutsättningarna för magisk stämning och en kul fredagskväll var goda. RÖTÄGG ville annorlunda.

Hade laddat upp för en trevlig hockeyfredag, planlagt för matchanalys och läsvärda intervjuer. Allt slutade med en bitter krönika. Människor med usla avsikter fick rubrikerna istället för det som skulle vara huvudnumret och hamna i rampljuset. Ishockeyn – idrotten som ska förena är en stor förlorare när något sådant här händer.

Tänker inte ta ställning till vad polis, ordningsvakter, volontärer och övrig personal tvingades ta för beslut under rådande omständigheter. Det är de som ska bringa ordning i det kaos som några individer bestämmer sig för att skapa (lika bra att inte skriva vad mitt huvud tänker om sådana personer). Skulle inte bli några vackra ord.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Däremot tänker jag ta ställning mot allt som dessa människor förstör för så många andra. Misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt upplopp , listan kan säkert komma att göras längre än så när efterspelet klarnar allt eftersom.

Skäms för att tillhöra det manliga könet när man får bevittna sådant som hände i Scaniarinken. Utan att ha någon statistik framför mig, utan att vara förankrad i ren fakta säger logiken mig att det är män, eller så kallade män som ställer till den här typen av jävelskap. Män betraktat till ålder i passet men som uppträder som små pojkar som helt saknar förnuft och empati för andra levande varelser.

Har varit runt på en del matcher live och kan konstatera att hockeymatchen vi fick bevittna ikväll inte var unik i avseendet att där finns personer som inte kan bete sig civiliserat bland folk. Individer som beter sig odrägligt mot andra människor, ska slåss och provocera, hetsa mot lag och ordning för att lyfta exempel. I slutänden också skylla ifrån sig på andra och hävda att det är ”alla” andras fel. Beteenden som försvaras och uppmuntras av andra ”likasinnade”.

Vad är det som idag hindrar klubbar och säkerhetspersonal att vid konfrontation stänga av sådant beteende från idrottsarenor under lång tid? Jag har inte svaren på vad som ska och behöver göras men kan konstatera att det finns ganska stora problem med idrottsevenmang i Sverige idag. I synnerhet fotboll och hockey. Eftersom individer som ställer till med dessa scener inte är beredda att stå för sina handlingar kanske det är dags att sätta hårt mot hårt.

Luften gick ur mig lite, ber om ursäkt för det, fick svårt att koncentrera mig på sporten

Och Djurgårdens IF, vore det inte lämpligt att med ett pressmeddelande fördöma händelserna i Scaniarinken?

Tack för ordet. Det blev en text jag helst inte hade behövt skriva !

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 november 2023 01:23
Senast uppdaterad: 25 november 2023 01:23

Gabriel Khajo från Södertälje kan få stipendium från kungen

B4D3D88F-C2DC-4750-9E85-9813F8853120-1

Gabriel Khajo
Foto: Shamash Oyal

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap har offentliggjort de tio toppkandidaterna för årets Kompassrosen-stipendium, där 21-åriga Gabriel Khajo från Södertälje utmärker sig som en inspirerande ung ledare inom El Sistema orkesterskolan.

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap har offentliggjort namnen på de tio ungdomar som har möjlighet att bli mottagare av Kompassrosen-stipendiet, en utmärkelse som belönar unga ledare för deras mod, omtanke och extraordinära handlingskraft. Bland dessa framstående kandidater finns Gabriel Khajo från Södertälje, en engagerad ung ledare inom El Sistema orkesterskolan, som genom sin insats i samhället och musiken visat på ett exceptionellt ledarskap.

– Min drivkraft är att hjälpa alla som behöver hjälp, vara en axel att vila på och ett öra som lyssnar när någon vill bli hörd. Jag brinner även för att hjälpa yngre att utvecklas och nå sin största potential. De är vår framtid och de ska få känna att de har makt över den., säger Gabriel Khajo

(Annonslänk)

Stipendiet, som uppgår till 50 000 kronor, kommer att delas ut av H.M. Konungen den 17 maj under en ceremoni på Kungl. Slottet. Det syftar till att stärka och inspirera unga ledare som med sin verksamhet bidrar till positiv samhällsförändring och personlig utveckling inom ledarskap.

I år har ett rekordantal av 367 nomineringar inkommit till stiftelsen, vilket understryker det växande intresset och behovet av att uppmärksamma unga ledare. Gabriel Khajo, som kom till Sverige från Syrien som sjuåring, har gjort sig känd genom sitt arbete med att förebygga sociala problem i utsatta områden och sitt aktiva deltagande i kulturella projekt. Hans bakgrund och engagemang i musik och teater, tillsammans med en uppfostran i socioekonomiskt utmanande omständigheter, belyser den mångsidighet och styrka som Gabriel bringar till sitt ledarskap.

Utöver sitt musikaliska och sociala arbete, har Gabriel genomgått en estetisk gymnasieutbildning i Stockholm, vilket ytterligare bevisar hans engagemang för konst och kultur som verktyg för samhällsförändring. Den slutliga urvalet av stipendiater, som kommer att avslöjas i slutet av april, väntas med spänning, där Gabriels bidrag till samhället och ledarskap redan gjort ett bestående intryck.

Läs även: – Premiär för ”Mitt Verona” – filmen från Södertäljes hjärta

Regissören Linda Mallik och skådespelaren Gabriel Khajo i samband med premiären av ”Mitt Verona”
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 15:09
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 15:13

BILDEXTRA: SBBK ledde andra årliga manifestationen

9263E9DC-36F6-44AA-A557-A31EEAC2AC7F

Foto: Shamash Oyal

För andra året i följd arrangerades ”Stå upp för Södertälje” manifestation av SBBK, en samlingspunkt för hopp och gemenskap med målet att stärka vi-känslan och stoltheten i staden.

Under en gemensam framtidstro arrangerade SBBK ”Stå upp för Södertälje” manifestationen på Stora Torget under torsdagen.

Manifestationen, som började kl. 18:00 med inspirerande tal och överraskningar, var öppen för alla som ville visa sitt stöd för en enad front mot framtiden. Efter samlingen på torget, fortsatte kvällen med en basketfest i Täljehallen där SBBK:s herrlag tog sig an Köping Stars, med fri entré för att välkomna så många som möjligt.

Läs även: SBBK manifesterar – vill stärka Södertäljes varumärke

Alexander Rosenberg, (M)
Foto: Shamash Oyal

Klara Almström, som hamnade på en trejde plats i Idol 2022.
Foto: Shamash Oyal

Joakim Granberg, gruppledare Realistpartiet, Lars Glöran Jonsson och Björn Eriksson
Foto: Shamash Oyal

SBBKs Anders Jeansson och Petra Jacob från Lebi Skol IF
Foto: Shamash Oyal

Alexander Wikner, Barn & Ungdomsansvarig SBBK.
Foto: Shamash Oyal

Centerpartiets gruppledare, Tage Gripenstam (fjärde från vänster), med partivänner
Foto: Shamash Oyal

Alexandr Rosenberg (M), Metin Hawsho (L) tillsammans med partivänner.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 mars 2024 11:59
Senast uppdaterad: 22 mars 2024 14:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors