Företag i fokus:

Telgenytt och ortodoxa kyrkan lanserar ”Julkassen”

JULKASSE

Jirjes Shamon, Alexander Isa, Birgitta Kaya, Hobil Varli och Fadi Khamis. Foto: Shamash Oyal

Telgenytt inleder ett nytt samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka inför julen. ”Julkassen”, där varje insamlad krona, med bidrag från lokala företag och privatpersoner, går oavkortat till mat för behövande.

Varje år mottar Telgenytt en mängd förfrågningar från företag och privatpersoner som önskar hjälpa behövande. Det som tidigare sågs som en stor utmaning att genomföra blir nu verklighet, tack vare ett nytt samarbete med den ortodoxa kyrkan.

– Jag är oerhört glad att vi fått till samarbetet med S:t Afrems ortodoxa kyrka. Vi har länge velat bidra tillbaka till samhället men vi har inte lyckats genomföra det själva. Så när kyrkan ringde oss och frågade om vi ville medverka tvekade vi inte ett ögonblick, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Samarbetet med S:t Afrems ortodoxa kyrka inkluderar St Afrem scoutkår, Suryoyo Sat, Syrianska föreningen, Syrianska FC, Gefe Fans, SAUF och SOKU Södertälje S:t Afrem, vilket också innebär underlättade stödinsatser för genomförandet.

– Vi på S:t Afrem ger idag flera bidrag till behövande, även utomlands. Nu kände vi att vi ville bidra på hemmaplan och till många Södertäljebor som har det oerhört tufft. Vi är verkligen glada över samarbetet med Telgenytt och genom dem hoppas vi nå ut till så många som möjligt, säger Birgitta Kaya, ordförande för S:t Afrems ortodoxa kyrka, och tillägger.

– Vi välkomnar alla Södertäljebor som behöver hjälp i en svår och tuff utmanande period att anmäla sig till vår Julkasse, säger Birgitta.

Som en del av samarbetet kommer Telgenytt att i en särskild annons tacka alla företag som bidrar till Julkassen.

– Jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka och välkomnar fler organisationer att ansluta sig till vårt återkommande julinslag för behövande i Södertälje, säger Alexander Isa.

Är du i behov av Julkassen?

Anmäl dig idag via länken hos S:t Afrems ortodoxa kyrka.

Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Så kan du bidra till Julkassen:

Swisha till 123 314 57 03 eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.
Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Alla företag som bidrar till Julkassen tackas i en annons i Telgenytt. Sista inbetalningsdag är den 15 december.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2023 04:30
Senast uppdaterad: 22 december 2023 16:12

En död man hittades utomhus i Järna

Polis

Arkivbild

En man påträffades avliden i Järna, men polisens förundersökning om misstänkt mord har avslutats utan att några brottsmisstankar kvarstår.

På onsdagen hittades en man död utomhus i närheten av ett flerfamiljshusett bostadsområde i Järna. Händelsen ledde till att en stor polisinsats för att utreda omständigheterna.

Tidigt i utredningen behandlade polisen händelsen som ett potentiellt mord, men efter intensiva utredningsinsatser under dagen kunde polisen senare under eftermiddagen meddela att mordmisstankarna avskrivits då man inte fann belägg för att något brott låg bakom mannens död.

Den avlidnes anhöriga har underrättats, men dödsorsaken fortfarande under utredning.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 mars 2024 22:04
Senast uppdaterad: 14 mars 2024 22:04

35-åringen häktad för mord på kvinna i Ronna

Sham-1

Den man som greps efter att en kvinna hittades död i en bostad i Ronna har nu häktats, misstänkt på sannolika skäl för mord på kvinnan.

(Annonslänk)

Det var under söndagseftermiddagen, då en kvinna i 35-årsåldern hittades död i sin lägenhet på Hövdingevägen. Efter att polisen larmades till platsen strax före klockan 16, kunde kvinnans död konstateras senare under kvällen. En man, jämnårig med offret och med vilken hon hade en relation, greps misstänkt för hennes död.

Det var den misstänkte själv som slog larm till polisen genom ett samtal till 112, där han uppgav att han hade sovit hela dagen och först vid uppvaknande upptäckt att kvinnan var död. Mannen, som nu står anklagad för mord, är inte främmande för rättsväsendet. Redan i februari i år dömdes han för vapenbrott, och han har även tidigare domar för narkotikabrott.

Åklagaren har nu beslutat att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Detta markerar början på en djupgående utredning som inkluderar tekniska undersökningar, analyser och förhör. Dessa åtgärder är avsedda att klarlägga omständigheterna kring händelsen och fastställa den misstänktes skuld.

Utredningen fortsätter och åklagaren har fram till den 28 mars på sig att väcka åtal mot den misstänkte.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 mars 2024 19:50
Senast uppdaterad: 14 mars 2024 19:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors