Företag i fokus:

Restaurangkedjan delar ut 5000 portioner på julafton

576292C5-FFE6-45C0-A334-7E53296308FB

Zeki Yalcin, VD för Grekiska Grill & Bar.

Rättelse: Tidigare skrev Telgenytt att kedjan delar ut 1000 portioner, vilket inte stämmer. Det korrekta är att de delar ut betydligt fler, uppemot 5000 portioner.

Julkassen, samarbetet mellan Telgenytt och S:t Afrems ortodoxa kyrka, får ett välkommet bidrag. På julafton kommer restaurangkedjan Grekiska Grill & Bar, i samarbete med Nuri Kinos ADFA, att dela ut 100 julmåltider till behövande.

– Ingen ska behöva sitta ensam eller gå hungrig den dagen, säger Zeki Yalcin, VD för Grekiska Grill & Bar.

Det som initialt inleddes i liten skala växte snabbt inom kedjan, som har över 30 restauranger runt om i landet. I Stockholm kommer fem restauranger att laga och dela ut 1000 portioner som levereras till Sankta Clarakyrkan, men totalt handlar det om uppemot 5000 portioner som ska delas ut.

Prästen Hans Bratt Hernberg vid S:ta Clara kyrka gläds åt donationen.

– Vi är jättetacksamma för att vi får ta emot 1000 portioner av Grekiska Grill & Bar till vårt julfirande för hemlösa, ensamma, asylsökande, flyktingar, fattiga pensionärer och barnfamiljer. Vilken otrolig julklapp, säger han.

För att lyckas med distributionen på bästa sätt valde restaurangkedjan att samarbeta med hjälporganisationen ADFA, som har erfarenhet av större insatser internationellt. De kontaktade i sin tur lokala frivilligorganisationer här i Sverige.

Nuri Kino, grundare ADFA.

– Vi är stolta över att vara samarbetspartners och få hjälpa till. ADFA håller just nu, förutom att samordna med S:ta Clara kyrka som ska dela ut tusen portioner också att organisera och administrera matdistribution, under julafton, från minst nio av Grekiskas restauranger. Det är en jätteoperation. Samtidigt som vi parallellt förbereder matutdelningar i Syrien, Libanon och Armenien, säger ADFAs grundare, Nuri Kino, till Telgenytt.

I Södertälje har Grekiska och ADFA bland annat valt att skänka 100 portioner till behövande genom Telgenytts samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka.

Zeki Yalcin, VD för Grekiska Grill & Bar, berättar om initiativet, vars syfte är att ingen ska behöva vara ensam eller hungrig på julafton.

Zeki Yalcin VD Grekiska Grill & Bar som utsågs till Årets Franchisekedja 2021.

– Det känns mycket bra att få hjälpa behövande, säger han.

Förutom restauranger Stockholm och Södertälje deltar även Norrköping, Enköping och Örebro som även kommer att dela ut julpåsar med mat till behövande via lokala organisationer.

– Det Grekiska Grill & Bar gör är enormt generöst. På julafton öppnar de krogar som annars skulle vara stängda och står för alla kostnader, säger Nuri Kino.

I samarbete med ADFA har Grekiska även lyckats samarbeta med matleverantören Menigo och läsktillverkaren Pepsi MAX, som båda bidrar med mat och dryck.

Skribent: Lucas

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 december 2023 22:00
Senast uppdaterad: 22 december 2023 16:12

SBBK gör succé – avancerar till SM-finalen i basket

SBBK

Fotograf: Petra Gau.

Efter en imponerande seger i den tredje semifinalen säkrade SBBK sin plats i SM-finalen mot Uppsala. Nu ser laget fram emot den efterlängtade finalserien och jakten på det 25:e SM-guldet.

(Annonslänk)

SBBK visade upp sitt bästa spel när det verkligen gällde i den tredje semifinalen mot Uppsala. Trots en stark inledning från hemmalaget, kunde Södertälje vända matchen till sin fördel och säkra avancemanget till finalen.

Under ledning av coachen Bernat Canut visade laget upp en imponerande taktisk skicklighet och fördelade spelminuterna effektivt för att maximera lagets potential. Nu står de inför den kommande utmaningen i finalserien, som SBBK valt att döpa till ”Finalresan”.

Den första matchen i Täljehallen markerar starten på en kamp mot antingen regerande mästarna Luleå Basket eller Norrköping Dolphins. Med ett spelschema som lovar spännande möten och potential för en historisk triumf, är SBBK redo att ge allt för att bärga ytterligare ett SM-guld till sin anrika förening.

Spelschema för finalserien:
Final 1 – Tisdag 23 april kl. 19:00 i Täljehallen
Final 2 – Torsdag 25 april kl. 19:00 på bortaplan
Final 3 – Söndag 28 april kl. 15:00 i Täljehallen
ev. Final 4 – Tisdag 30 april kl. 19:00 på bortaplan
ev. Final 5 – Fredag 3 maj kl. 19:00 i Täljehallen

Biljetter hittar du här

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 23:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 23:46

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors