Företag i fokus:

Priserna på bostadsrätter oförändrade i Södertälje

Nycklar-Foto-unsplash

Maria Ziegler, Unsplash

Priserna på bostadsrätter står i stort sett stilla i Södertälje kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

I hela Stockholms län däremot sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 1 procent. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 75 av landets kommuner, medan de stiger i 36 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

(Annonslänk)

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter i 19 av 25 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Salem där priserna sjönk med 13 procent. I Nynäshamn däremot steg priserna med 11 procent.

Sammanlagt såldes 151 bostadsrätter i Södertälje kommun mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. I fjol gjordes 148 affärer vid den här tiden på året. I hela Stockholms län såldes 8 795 bostadsrätter för i snitt 4,0 miljoner kronor.

Priserna på villor minskar något 
Villapriserna har gått ner i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 1 procent. Även i hela Stockholms län sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 3 procent.


Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 januari 2024 08:30
Senast uppdaterad: 21 januari 2024 02:18

Olycka vid sjukhuset – Fordon körde av vägen

IMG_0411

Läsarbild

En bil körde av vägen vid Södertälje sjukhus under måndagseftermiddagen. Det skadade fordonet kommer att bärgas från platsen, men inga personskador rapporteras.

(Annonslänk)

En singelolycka inträffade i närheten av Södertälje sjukhus vid korsningen mellan Rosenborgsgatan och Lagmansvägen, där en bil körde av vägen in på vägkanten och hamnade ovanpå en snö- och grushög vid 14:30-tiden under måndagen.

Olycksorsaken är fortfarande under utredning, men tidiga rapporter från polisen bekräftar att ingen person kom till skada i incidenten.

– Det finns inga misstankar om brott där. En bilförare som har kört ut på vägkanten, men det har blivit en del skador på själva bilen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt polisens uttalande till Telgenytt var det en äldre bilförare som var inblandad i olyckan, vilken resulterade i vissa materiella skador på fordonet, men inga personskador.

Polisen är fortfarande på olycksplatsen då bilen behöver bärgas på grund av dess placering som delvis blockerar vägen. Trafiken i området kan påverkas tills bilen har flyttats från platsen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 april 2024 15:46
Senast uppdaterad: 8 april 2024 16:01

Ännu ett brandattentat mot bilfirma – Flera gripna

Raddning-1

Arkivbild

En bilfirma drabbades av en stor brand under natten. Två personer har gripits, misstänkta för mordbrand. Ytterligare en person sitter sedan tidigare frihetsberövad efter en rad attentat mot bilfirmor.

– Det var en omfattande brand, det har brunnit rejält i byggnaden, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

(Annonslänk)

Natten mot måndagen utbröt en brand i en bilfirma i Moraberg. SOS Alarm mottog larmet strax före klockan fyra på morgonen, och räddningstjänsten lyckades snabbt få branden under kontroll. Brandplatsen har spärrats av för vidare undersökningar, där både specialsökhundar och kriminaltekniker kommer att delta under dagen. Kort efter incidenten lyckades polisen gripa två misstänkta personer som kopplas till branden mot bilfirman.

Men vilken ålder eller kön de gripna har vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Omständigheter kring gripande kommer vi inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretessen och de greps inte på bar gärning, så mycket kan jag säga. Utan man har har gripet dem ett stycke ifrån brottsplatsen under den insatsen som inleddes i natt när det började brinna, säger Ola Österling till Telgenytt.

Enligt LT har en tredje person även gripits under helgen, misstänkt för inblandning i de senaste tidens upprepade brandattentat riktade mot bilfirmor i området. Polisen arbetar nu med att utreda eventuella samband mellan de olika bränderna. Denna senaste händelse markerar den fjärde brandattentat i Moraberg på kort tid.

Läs även: – Serie av brandattentat mot bilfirmor i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 april 2024 11:58
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors