Företag i fokus:

Säljer 2,4 hektar stort logistikprojekt i Almnäs

31861556-B7CF-4D44-AFDA-31FCB5304C35

Bild/Illustration: PEAB

Byggbolaget Peab har sålt ett nybyggt logistikprojekt på 24 000 kvadratmeter i Stockholm Syd till investeringsbolaget URBZ Capital. Det framgår av ett pressmeddelande från byggbolaget.

Projektet är beläget i Almnäs i Södertälje och beräknas stå klart under fjärde kvartalet 2024. Enligt Peab påbörjades byggandet under tredje kvartalet 2023.

– Jag upplever att det fortsatt finns en stark efterfrågan på moderna logistikfastigheter i starka geografiska lägen. Här finns ett fint nav av väg-, järnvägs- och hamninfrastruktur, säger Michael Mati, Sverigechef Logistikfastigheter Peab i pressmeddelandet.

Byggnaderna som uppförs enligt miljöcertifieringen Breeam Excellent är utformade för att stödja flödet av internationellt gods till Stockholmsområdet. Fastigheten har ett strategiskt läge med närhet till E20, E4, Södertälje hamn och Skavsta flygplats.

URBZ Capital har genomfört transaktionen på uppdrag av Ivanhoe Cambridge. Telgenytt har ingen kännedom om köpeskillingen.

Peabs logistikprojekt på 24 000 kvadratmeter i Almnäs. Bild/Illustration: PEAB

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2024 06:00
Senast uppdaterad: 12 februari 2024 04:29

MINGELBILDER v.18 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0008

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.15

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 20:00
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 01:29

Världens starkaste material i fokus i Södertälje

2022_01_1200px-Sodertalje_Science_Park

Foto: KTH

Svenska företag och forskare samlades i Södertälje för att utforska möjligheterna kring världens tunnaste och starkaste material – SIO Grafen.

I slutet på april samlades svenska företag och forskare i Södertälje Science Park för att utforska och utveckla användningen av grafen, världens tunnaste och starkaste material. Grafen, känt för att vara elektriskt ledande, böjbart och transparent, har potential att revolutionera flera industrier. Möjligheten att stärka det svenska näringslivet och bidra till ett hållbart samhälle stod i centrum för mötet.

(Annonslänk)

Mötet, en del av det nationella strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen, markerade en milstolpe med över 230 organisationer involverade i mer än 200 projekt för att driva fram innovationer med grafen.

Deltagarna, som inkluderade storföretag och startups, fokuserade särskilt på nya finansieringsmöjligheter från både nationella program inom Impact Innovation och EU.

Lager av materialet SIO Grafen.
Pressbild

– Intresset för deeptech är enormt och här spelar 2D-material en viktig roll som ett svenskt styrkeområde. EU satsar stort på att vara ledande inom avancerade material och här måste Sverige vara en nyckelspelare, säger Elisabeth Sagström-Bäck, i ett pressmeddelande.

Grafen, som består av en enkel lager av kolatomer ordnade i ett tvådimensionellt skikt, har unika egenskaper som styrka, flexibilitet och förmåga att leda elektricitet, vilket gör det till ett mångsidigt material för användning i allt från elektriska kompositer till biosensorer.

Produktionen av grafen i Sverige, som nu sker både i form av flagor och filmer, stöds av en växande industriell kapacitet, vilket speglar landets ambitioner att vara en ledare inom avancerade materialteknologier. SIO Grafen, finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas, fortsätter att vara en katalysator för dessa framsteg, med sitt huvudkontor vid Chalmers Industriteknik i Göteborg.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2024 11:30
Senast uppdaterad: 5 maj 2024 01:45

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors