Företag i fokus:

Stor succé för SBBK Street Basket Challenge

ED6565AD-546F-430F-BB2D-F736C9DA8537

Foto: Privat

SBBK:s årliga skolturnering i street basket har återigen visat sig vara en kraftfull samlande händelse, med över 80 deltagande klasslag från Södertälje och Nykvarn. Elektrisk stämning, engagerade lärare och kämpande elever satte färg på veckans matcher.

– SBBK vill tacka alla lärare, elever och skolor för det fina engagemanget, supporten för varandra och för alla härliga matcher som spelats under gruppspelet, säger Alexander Wikner, Barn & Ungdomsansvarig SBBK, till Telgenytt.

Den gångna veckan har varit allt annat än vanlig för eleverna i Södertälje och Nykvarn, då SBBK arrangerade sin årligen återkommande Street Basket Challenge. Turneringen, som sträckte sig över tre dagar, lockade inte mindre än 82 klasslag från 14 olika skolor att visa upp sina basketfärdigheter i en vänlig men tävlingsinriktad miljö.

SBBK Street Basket Challenge lockar många deltagare.
Foto: Privat

Evenemanget inleddes den 5 mars med tävlingar för årskurs 3, följt av årskurs 4 den 6 mars, och avslutades återigen med årskurs 5 den 7 mars. Spelare, lärare och åskådare fyllde arenan med en elektrisk atmosfär som var palpabel under de många matcherna. Lärarnas engagemang i coachandet och elevernas entusiasm både på och utanför planen bidrog till en minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

Street basket, som spelas 3 mot 3 med förenklade regler för att göra sporten tillgänglig för alla, valdes som turneringens format. Detta bidrog till en inkluderande och uppmuntrande atmosfär där sportens glädje och gemenskap stod i centrum. Matcherna dömdes skickligt av elever som studerar på basketprofilen vid Rosenborg samt vid NIU, basketgymnasiet, vilket gav en extra dimension av kamratskap och lärande till evenemanget.

Höjdpunkten för Street Basket Challenge är planerad till den 23 mars, då superfinalerna kommer att spelas i Täljehallen. Där väntar semifinaler, finaler och bronsmatcher för varje årskurs.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 9 mars 2024 23:14

Pensionär krävs på stort belopp för felaktiga utbetalningar

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pexels

Pensionsmyndigheten har beslutat att kräva tillbaka över 360 000 kronor från en pensionär i Södertälje efter att felaktiga utbetalningar upptäckts.

(Annonslänk)

En pensionär i Södertälje måste återbetala totalt 361 874 kronor till Pensionsmyndigheten efter att ha fått felaktiga utbetalningar av garantipension och bostadstillägg under perioden november 2021 till februari 2024. Enligt myndigheten har pensionären vistats utomlands under en längre tid utan att anmäla detta, vilket ledde till att ersättningarna betalades ut felaktigt.

Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på 230 562 kronor i garantipension och 131 312 kronor i bostadstillägg.

Pensionsmyndigheten mottog information från Försäkringskassan och Södertälje kommun som tydde på att pensionären inte längre var bosatt i Sverige. Efter vidare utredning och kontroller hos Migrationsverket, som visade att pensionären reste ut ur landet den 2 oktober 2021 utan att återvända, beslöt myndigheten att stoppa utbetalningarna från och med mars 2024.

Trots att pensionären fick möjlighet att lämna synpunkter på utredningen, inkom inga sådana synpunkter. Därför har Pensionsmyndigheten nu beslutat att kräva tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet och överlämnat ärendet till Försäkringskassan för vidare hantering.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 02:00

Södertälje kommun fastställer framtiden för hemtjänsten

Undersköterska Vård Hemtjänst Pressbild: Vardaga

Pressbild: Vardaga

Från och med 2025 kommer hemtjänsten i Södertälje att utföras av kommunen och två privata leverantörer, med en fördelning där kommunen står för 60 procent och de privata leverantörerna för 40 procent av tjänsterna.

På kommunstyrelsens möte den 17 maj 2024 beslutades att framtidens hemtjänst i Södertälje ska delas mellan kommunen och två privata leverantörer. Kommunen kommer att ansvara för 60 procent av hemtjänsten, medan de privata leverantörerna kommer att stå för 40 procent.

Det nuvarande ramavtalet med privata hemtjänstutförare kommer inte att förlängas när det löper ut i december 2025. En ny upphandling ska genomföras innan dess för att säkerställa en smidig övergång.

(Annonslänk)

Från 2018 till 2022 verkade kommunen själva som utförare tillsammans med Attendo, Aros och Eveo. I dagsläget bedrivs hemtjänsten av kommunen, Eveo och Saand, men med en justerad fördelning som inte alltid har kunnat genomföras fullt ut på grund av svårigheter att få in kvalificerade anbud och avtal som har hävts, vilket har lämnat två platser lediga.

Med den nya fördelningen ges de privata leverantörerna en större andel av tjänsterna jämfört med tidigare. Istället för fyra utförare som tidigare planerat blir det nu enbart två från och med 2025 som får större andelar.

– Det är viktigt att vi har en fortsatt stabil hemtjänst i Södertälje. Att vi nu ger en större andel till respektive privat utförare kan bidra till just det, säger Karin Björkryd, omsorgsdirektör i Södertälje kommun.

Kommunens beslut att justera andelarna för hemtjänsten syftar till att förbättra tjänsternas kvalitet och säkerställa att både kommunala och privata aktörer kan bidra till vården av kommunens invånare på ett effektivt sätt.

Läs även – Attendo lämnar hemtjänsten i Södertälje

Karin Björkryd, omsorgsdirektör Södertälje kommun.
Foto: Liza Simonsson

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 01:42

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors