Företag i fokus:

Södertälje lär hamna i SHL – förr eller senare

185kBG7

SSK har varit utanför högstaligan ända sedan säsongen 2011/2012 och kämpat på i Hockey Allsvenskan, men kommer troligtvis ta sig tillbaka till finrummet förr eller senare. I den här artikeln lyfter vi fram några tunga argument som talar för det.

Anrika Södertälje – med sju SM-guld på meritlistan, varav det senaste 1985 – är långt ifrån någon sportslig storhetstid, men framtiden ser ändå mycket ljus ut för Sportklubben.

Det är mycket som talar för Södertälje långsiktigt. Inte minst den ovanligt gedigna hockeykulturen som finns i kommunen. Södertälje är en genuin hockeystad och SSK engagerar samt berör på bred front.

Sportklubben har en stor kärna av fans som går på matcherna, oavsett med- eller motgång, och det finns dessutom många supportrar utanför kommungränserna.

Faktumet att Södertälje har ett starkt näringsliv, där många företag sponsrar SSK, lägger också en bra grund. Gigantiska Scania är förstås dragloket i sammanhanget, men det finns även många medelstora och små företag som har en stor passion för kommunens hockeystolthet.

Lägg därtill att SSK har en bra organisation på många fronter. Inte minst i form av sportchefen Emil Georgsson, som har en enorm fingertoppskänsla och är skicklig på att bygga lag. Georgsson har bland annat hyllats på Sportbloggare.com och lyfts fram som en av Sveriges bästa sportchefer.

Scaniarinken är dessutom en härlig arena som utan tvivel håller SHL-klass och är en av de främsta i HockeyAllsvenskan.

Konkurrensen i Hockey Allsvenskan är emellertid oerhört hård och det finns många klubbar med goda resurser som konkurrerar om SHL-platsen. Det är ett tufft läge med endast en enda SHL-plats som står på spel varje säsong, men Södertälje kommer avancera i seriesystemet förr eller senare om klubbledningen sköter sina kort rätt och utnyttjar alla fördelar som klubben har.

Det är dessutom långt ifrån omöjligt att seriesystemet görs om på sikt och att SHL utökas med fler lag med allt vad det skulle kunna innebära för SSK:s möjligheter att ta nästa sportsliga steg.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 mars 2024 03:07
Senast uppdaterad: 19 mars 2024 15:08

Årliga Science Week återvänder – ”Extra viktigt”

KTH Science Park

Pressbild

Mellan 30 januari och 1 februari 2024, öppnar Södertälje Science Park dörrarna till den årliga Science Week. Med en inriktning på industrins omställning, motståndskraftiga samhällen och hållbar utveckling, välkomnar evenemanget besökare till en värld av kunskap och framtidsvisioner.

– Att skapa framtidstro och visa att omställningen är möjlig är extra viktig i dagens turbulenta värld. Vi visar praktiska exempel från både företag och samhälle, berättar Eva Helén, från Science Week i ett pressutskick.

Science Week, en årlig tradition sedan 2017, återvänder i januari 2024 för att fokusera på kritiska teman som berör Sveriges framtid. Denna interaktiva händelse, känd för att dra tusentals deltagare, kombinerar seminarier och workshops i både fysisk och digital form.

Foto: Södertälje kommun

Arrangerad av ett konsortium bestående av Södertälje Science Park, AstraZeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och Region Stockholm, samt flera andra medarrangörer, strävar Science Week efter att belysa Sveriges roll som en industrination som leder vägen inom hållbarhet och innovation.

I år presenterar Science Week ett noggrant strukturerat program uppdelat i olika teman för att maximera deltagarnas upplevelse. Detta års program står ut med sin fokus på kompetensförsörjning, vilket är en avgörande faktor för Sveriges förmåga att navigera genom en hållbar omställning. Ett särskilt fokus kommer att ligga på utbildningsbehov och arbetskraftsutveckling, med en hel dag dedikerad till dessa frågor.

Evenemanget omfattar över 60 programpunkter, indelade i tio huvudteman, inklusive Sveriges innovationslandskap, hållbar livsmedelsproduktion, och fokus på Södertäljes egna hållbarhetsinitiativ. Det kommer att äga rum både på plats i Södertälje Science Park och online, vilket erbjuder en mångfacetterad upplevelse för alla deltagare.

Kostnadsfritt för alla intresserade, kräver Science Week dock föranmälan. Detaljer och anmälan till evenemanget finns tillgängliga på Södertälje Science Parks webbsida. Med sin mångsidiga agenda och engagemang för hållbarhet, erbjuder Science Week 2024 en unik möjlighet för deltagare att lära, nätverka och bidra till en mer hållbar och resilient framtid.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 8 januari 2024 21:33

Klassiska fastigheten i centrum ska renoveras

Luna-SEB

Foto: Alexander Isa

Lunakvarteret står inför betydande förändringar. Nu har en av fastigheterna i centrum som hör till området fått grönt ljus för att påbörja en omfattande renovering.

När mögel upptäcktes i Lunakvarteret var de första planerna att riva fastigheten och bygga nytt, men istället beslutades det att renovera hela fastigheten. Nu har Telge AB:s styrelse fattat beslut om att det anrika SEB-huset, Luna 4 som hör till Lunakvarteret, kommer att genomgå en omfattande invändig renovering.

(Annonslänk)

– Vi är fulla av förväntan, det är en av Södertäljes mest uppskattade byggnader som vi nu fått klartecken på att rusta upp invändigt, säger Tobias Stridsberg, projektchef, Telge Fastigheter.

Fastigheten kommer bland annat att göras i ordning för att möta behoven hos moderna butiker, restauranger och kontorslokaler.

– Inom några veckor kommer vi att påbörja arbetet med att ställa i ordning Luna 4 för nya hyresgäster som kommer berika stadskärnan. Detta blir också startskottet för den större omdaningen av Lunakvarteret vilket gör det extra roligt, säger han

Tobias Stridsberg, projektchef, Telge Fastigheter. Foto: Telge

Med en vision att omvandla byggnaden till en dynamisk plats för handel och arbete, planeras butiker och en restaurang etableras på gatuplan, medan de övre våningarna utvecklas till moderna kontorsytor. Telge Fastigheter, som ansvarar för projektet, siktar på att bevara fastighetens ursprungliga struktur och kulturhistoriska värden samtidigt som man minimerar miljöpåverkan.

Projektet inleds med projektering och upphandling under första kvartalet 2024. Renoveringsarbetena beräknas pågå i över ett år, med målet att slutföra ombyggnaden för inflyttning under det andra kvartalet 2025.

Samtidigt förs en arkitekttävling för att omforma Lunakvarteret i stort. Det vinnande bidraget kommer att utgöra grunden för kvarterets nya detaljplan.

Läs även: – Ett av Södertäljes största projekt i startgropen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 januari 2024 22:29
Senast uppdaterad: 8 januari 2024 23:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors