Företag i fokus:

Dahlström: ”Inget svårt beslut från min sida”

Jacob Dahlström

Jacob Dahlström missade över 20 matcher för SSK på grund av skada
Foto: Shamash Oyal

Jacob Dahlström har ett långt förflutet i Södertälje Sportklubb. Nu har han förlängt ytterligare ett år med SSK.

När SSK 2015 ramlade ur Hockeyallsvenskan lämnade också ”Dahla” klubben. Efter att ha spelat i några andra klubbar så kom han tillbaka till klubben igen inför säsongen 2020-21. Nu påbörjar han sin femte raka säsong i Södertälje.

-Det är i SSK jag vill spela och trivs otroligt bra i laget och föreningen. Så det var inget svårt beslut från min sida, säger Dahlström.

Varför blev det bara ett år för dig?

-Det kändes rätt för bägge parter att göra det.

Triggar det lite extra också i och med att slutet blev som det blev?

-Ja, verkligen. Man är ju inte nöjd med slutet. Det vill man helst göra om, nu går ju inte det så då får vi försöka nästa år igen.

Man får ofta höra ordet revanschlusta från olika spelare och ledare när resultaten och spelet inte lever upp till förväntningarna.
Att det inte bara blir ord som låter bra i stunden utan att det omsätts till handling är inte alltid självklart. Dahlström resonerar lite om hur man kan tänka och agera.

-Det man måste först göra är en analys och det påbörjades direkt dagen efter vi hade åkt ur. Möten med tränare och sportchefer, allt från spel till hur gruppdynamiken har varit.

-Sedan gäller det ju att bryta ner det i slutspelsmatcherna. Vad var det som vi kunde gjort bättre, vad var det som studsade emot. Vad var det vi gjorde bra?

Vad kommer man fram till i de samtalen?

-En sak man kan se direkt är effektiviteten. Det är fakta, vi var för dåliga i specialteams.

-Sedan ta med sig också att det blir än mer viktigt med sådana punkter i ett slutspel, för du blir ännu mer synad i en matchspelsserie. Till exempel i specialteams där vi torskar inbördes, då blir det väldigt svårt att vinna en slutspelsserie.

Det här med den dåliga effektiviteten, hur kan man bryta ner den i detaljer, vad det beror på?

-Det är svårt att inte låta för klyschig men där har vi varit för veka in mot kassen. Det är en grej, det finns ju rätt mycket fakta i hur du gör mål. Och mycket mål görs ju med trafik, mycket driv mot kassen.

-Det var helt enkelt för dåligt. Sedan är det ju, vill inte skylla på otur men vi hade ju sjukt mycket lägen som likaväl kan gå in. Man får ju ändå se det, mycket A-chanser, skapade mycket bra lägen.

-Tillräckligt många för att vinna matcher? Förstår att man undrar, varför gjorde vi inte det? Det enkla svaret är väl att vi inte var tillräckligt skarpa, inte tillräckligt bra in på kassen. Det är svårt att svara på något annat sätt.

Foto: Shamash Oyal

Ett analysarbete har pågått sedan säsongen tog slut och någonstans måste spelare, tränarteam och övrig sportslig ledning mer och mer släppa över fokus på säsongen som kommer. Det håller Jacob med om, även fast den förra gör sig påmind lite fortfarande.

-Det är både och. Det kommer väl ske ett analysarbete ett tag fram över. Men personligen så är man fortfarande bitter, det är svårt att titta på slutspelet nu. Man vill ju fortfarande spela.

-Men sedan vet man ju att det kommer en ny säsong och man måste börja förbereda sig för den. Det är klart att man börja fundera på nästa, dra i gång träningen och ställa om mentalt. Det är ett måste, kan inte gå runt ett halvår och vara bitter.

Börjar barmarksträningen snart?

-Det kommer väl dra i gång om inte allt för länge. Gissningsvis om någon vecka. Vet inte hur upplägget kommer att se ut.

Läs mer: Hade höga förväntningar på sig: ”Jag hade extremt många chanser”

Säsongen blev strulig för Jacob Dahlström då han efter en skada och operation missade mer än tjugo matcher i grundserien. Så här säger han om sin egen säsong:

-Personligen var det en ganska ryckig säsong, hade strul med en fot i början av säsongen. Så kom jag till det skedet att jag var tvungen att operera för att den skulle bli bra.

-Så jag missade rätt mycket och det var första gången på seniornivå som jag varit borta så länge. Det var tuffare än jag trodde, att vara borta både från laget och isträningen så länge. Det var rätt tufft att komma tillbaka men sedan började kroppen kännas bättre ju närmare inpå slutspelet vi kom.

”Dahla” hade önskat mer av sitt spel men accepterar ändå sin roll i laget och finner sig till rätta i hierarkin.

-Självklart ville man bidra mer offensivt även om jag är en defensivt lagd spelare. Jag kan sätta stolthet i att stänga ner motståndarnas kedjor. Sedan spelade jag mycket peneltykill och där ville vi upp i procent.

Ja, ert boxplay har ju varit upp och ner, ni fick inte riktigt ordning på det.

-Nej, vi började väldigt tufft och jobbade mycket i uppförsbacke med att jobba upp procenten. Det är något vi har som förbättringspotential till nästa säsong.

-Annars en ganska ryckig säsong som var väldigt utmanande men det var skönt att komma tillbaka och tyckte ändå det kändes lite bättre på slutet.

Blev det svårare än du hade förväntat dig att komma tillbaka efter skadan och operationen?

-Ja det var det. Man visste ju inte vad som väntade när man blev borta mitt under säsongen. Just när det är foten också är det svårt att hålla i gång, det går ju inte att hålla i gång träningen under rehabtiden.

-Men jag är glad att jag gjorde den och att den blev bra, det var det viktigaste.

Det är inget av skadan som hämmar dig nu då?

-Nej, verkligen inte. Den är som den ska vara.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 14:15
Senast uppdaterad: 12 april 2024 14:15

De bästa sätten att spara pengar under 2024

1az

Att spara pengar är något som de flesta av oss strävar efter. Genom att göra smarta val i vardagen kan du enkelt minska dina utgifter och öka din sparande. Här är några tips på hur du kan spara pengar under 2024.

Hitta de bästa priserna med en jämförelsesida

En av de enklaste sätten att spara pengar är att använda en jämförelsesida. Du kan använda dig av en jämförelsesida när du ska låna pengar eller handlar kläder. Genom att jämföra priser från olika leverantörer eller långivare kan du hitta de bästa erbjudandena och spara en hel del pengar. Tänk också på att jämföra räntor och villkor när du tar lån, för att få den bästa möjliga dealen.

Hur du kan minska dina utgifter

Ett annat effektivt sätt att spara pengar är att minska dina utgifter genom att gå igenom dina abonnemang och se om det finns några du kan avsluta eller förhandla om. Det kan vara allt från mobilabonnemang och streamingtjänster till prenumerationer på tidningar eller gymkort. Genom att vara medveten om dina utgifter och vara beredd att förhandla kan du ofta få bättre villkor eller hitta billigare alternativ. Det kan vara en bra idé att regelbundet granska dina abonnemang för att se om det finns möjligheter att spara pengar och få bättre kontroll över din ekonomi. Det kan dessutom vara smart att tillexempel endast prenumerera hos en streamingtjänst åt gången och sedan byta till en annan efter du sett serierna och filmerna som du är intresserad av.

Byt eller förhandla om dina räkningar

Att hålla koll på och jämföra kostnader för el, internet och försäkringar är viktigt för att hålla budgeten i schack. Genom att vara aktiv och förhandla med olika leverantörer kan du ofta hitta bättre erbjudanden och spara pengar varje månad. Det kan vara värt att ta sig tid att undersöka olika alternativ och se om det finns möjlighet att byta till en billigare leverantör. Genom att vara medveten om dina utgifter och vara beredd att agera kan du minska kostnaderna och frigöra mer pengar för annat som är viktigt för dig och din familj.

Ta med matlåda till jobbet

Att äta ute varje dag kan verkligen kosta en hel del pengar i längden. Genom att ta med matlåda till jobbet kan du spara en betydande summa varje månad. Det är smart att planera dina måltider i förväg och göra storkok som du kan frysa in och ta med dig till jobbet. På så sätt kan du både spara pengar och äta hälsosamt. Det är en väldigt bra vana att införa för att få en bättre koll på din budget och samtidigt njuta av god och näringsrik mat.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 maj 2024 04:30
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 11:19

17-åring häktad för mordförsök efter skjutning i Stockholm

Polis

Arkivbild

En 17-årig skriven i Södertälje har häktats misstänkt för mordförsök efter en skottlossning mot en bostad i Hammarby Sjöstad. Det är dock inte första gången som tonåringen är inblandad i grova brott.

(Annonslänk)

Vid 22-tiden på fredagskvällen den 3 maj larmades polisen om skottlossning i södra Stockholm. Flera skott avlossades mot en lägenhetsdörr där flera personer befann sig, men ingen kom till skada. En stor polisinsats följde och en 17-årig misstänkt, känd av polisen sedan tidigare, greps i samband med händelsen.

Tonåringen, som tidigare dömts för förberedelse till synnerligen grov misshandel och vapenbrott, är skriven i Södertälje och greps förra året med en skarpladdad pistol i bilen.
Vid det tillfället misstänktes han, tillsammans med en medbrottsling från Fagersta, för att planera ett mord som avvärjdes av polisen i Hovsjö. I bilen fann polisen också balaklavor, handskar, bensindunkar, klorrengöring, patroner och ammunition och i maj 2023 dömdes han till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Nu står han återigen misstänkt för grova brott efter skjutningen mot lägenhetsdörren i Hammarby Sjöstad och har häktats på sannolika skäl för mordförsök.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2024 23:14
Senast uppdaterad: 13 maj 2024 23:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors