Företag i fokus:

Så tjänar du in flest bonuspoäng på ditt kreditkort

arRoFis

Få ut mer av ditt kreditkort genom att tjäna in bonuspoäng som kan ge dig värdefulla förmåner. Bonusprogram på kreditkort har blivit alltmer populära, och med rätt strategi kan du maximera dina poäng och få ut det mesta av ditt kort.

1. Välja rätt kreditkort

Det första steget är att identifiera dina behov och mål med bonuspoäng. Vill du ha cashback, resepoäng eller specifika förmåner? Var beredd att betala en årsavgift för ett kort med mer generösa bonusprogram. Räntenivån och poängens värde är också viktiga faktorer att beakta. Använd oberoende tjänster för att jämföra olika kreditkort och erbjudanden.

2. Maximera din intjäning av poäng

Använd ditt kreditkort för alla vardagsköp och utnyttja bonusar och erbjudanden. Betala alltid fakturan i tid för att undvika onödiga räntekostnader. Ta del av kampanjer och kampanjer för att öka din poängsaldo snabbare. Samla poäng med partnerprogram för att utöka dina intjäningsmöjligheter.

3. Optimera användning av bonuspoäng

Välj rätt belöning för att få ut maximalt värde av dina poäng. Planera dina resor och inköp i god tid för bästa tillgänglighet. Följ programmets villkor för att undvika oväntade avgifter eller utgångsdatum.

Kreditkort som ger bonus och poäng

Det finns en mängd olika kreditkort som ger bonus och poäng på marknaden. Exempel på typer av bonusprogram inkluderar:

  • Cashback: Du kan till exempel få mellan 1,5% – 15% i cashback på dina köp, beroende på beloppet och var du handlar.
  • Reseprogram: Samla poäng som kan användas till flygbiljetter, hotellvistelser och andra reseutgifter.
  • Varuprogram: Med sparade bonuspoäng kan du byta ut mot upplevelser, såsom avkopplande spadagar eller spännande biobesök.
  • Förmånsprogram: Få exklusiva erbjudanden och rabatter hos specifika partners såsom extra poäng vid köp av flygresor, rabatter på hyrbilar.

Välj bonuskortet som passar dig:

  • Jämför olika erbjudanden: Använd tabeller och recensioner för att jämföra bonusprogram, årsavgifter, räntenivåer och andra villkor.
  • Läs recensioner: Få värdefull information från andra användare av specifika kreditkort.
  • Tänk på dina behov: Välj ett kort med bonusprogram som matchar dina vanliga köp och utgifter.

Tips för att tjäna in flest bonuspoäng:

Det finns flera tillvägagångssätt för att maximera bonuspoängen på alla inköp som görs med kortet. Det kan handla om att välja rätt kort vid rätt köp, se till att omvandla bonuspoängen till produkter eller upplevelser, eller att betala fakturorna med kreditkortet för att få bonus samtidigt.

Nedan följer en lista över tillfällen att använda ditt bonuskort:

  • Använd ditt kreditkort för alla vardagsköp, t.ex. mat, bensin och shopping.
  • Utnyttja bonuskategorier och erbjudanden som ger extra poäng på specifika köp.
  • Ta del av kampanjer och bonusaktiviteter för att öka din poängsaldo.
  • Samla poäng med partnerprogram för att utöka dina intjäningsmöjligheter.
  •   Välj rätt belöning för dina poäng och få ut maximalt värde.
  •   Planera dina resor och inköp i god tid för bästa tillgänglighet.
  • Följ bonusprogrammets villkor för att undvika oväntade avgifter eller utgångsdatum.

Tänk även alltid på att betala din faktura i tid för att undvika räntekostnader på ditt kreditkort eller övriga avgifter. Nyckeln till en lönsam användning av ett kreditkort handlar till stor del om att använda det på rätt sätt, och vid rätt tillfälle.

Text:

INNEHÅLL FRÅN TREDJEPARTS

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 mars 2024 01:00
Senast uppdaterad: 19 mars 2024 09:34

Fastighetsägare vinner strid mot kommunen

Sodertalje-kommun-scaled-1

Foto: Alexander Isa

En fastighetsägare i Södertälje har vunnit en rättslig strid motSödertälje kommun gällande en komplementbyggnad, vilket innebär att det tidigare kommunala beslutet nu upphävs.

I en nyligen avslutad rättsprocess har Länsstyrelsen upphävt ett beslut från Stadsbyggnadsnämnden i Södertälje kommun som berörde en komplementbyggnad på en fastighet i Brunnsängsområdet.

(Annonslänk)

Det initiala beslutet, daterat 26 september 2023, krävde att fastighetsägarna skulle avlägsna en komplementbyggnad och förenade detta med ett böter. Fastighetsägarna överklagade, vilket resulterade i att Länsstyrelsen granskade ärendet noggrant.

Länsstyrelsen identifierade flera brister i kommunens hantering, bland annat en otydlighet om vem av de två fastighetsägarna föreläggandet riktades mot. Denna brist på precision, särskilt när det gällde vitet, ansågs tillräcklig för att upphäva beslutet helt. Dessutom betonade Länsstyrelsen att den aktuella byggnaden var en bygglovsbefriad friggebod och inte hindrade allmänhetens användning av området, vilket var en av de punkter som fastighetsägarna hade framfört i sitt överklagande.

I april meddelade Länsstyrelsen sitt beslut att upphäva ett tidigare föreläggande från Södertälje kommun.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 20 maj 2024 00:49

Dödligt våld ökar – de flesta fall utanför kriminella miljöer

Polis-1

Arkivbild

Det dödligt våldet har ökat markant i Sverige. Men en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att två av tre fall av dödligt våld i Sverige sker utanför kriminella miljöer.

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) sker två av tre fall av dödligt våld i Sverige utanför kriminella miljöer. Sverige har högre nivåer av dödligt våld mot unga män jämfört med övriga Europa, men lägre nivåer av dödligt våld mot kvinnor inom familjen.

Dödligt våld i Sverige kan delas in i tre huvudkategorier: våld i kriminella miljöer, våld inom familjen (inklusive partnervåld) och våld i samband med spontanbråk och dispyter. Under perioden 2018–2021 utgjorde våld i kriminella miljöer den största kategorin, med cirka 34 procent av fallen, medan två tredjedelar av fallen inträffade i andra sammanhang.

(Annonslänk)

– En nästan lika stor kategori som dödligt våld i kriminell miljö är olika typer av spontana bråk och dispyter med dödlig utgång. Det kan uppstå till exempel i missbrukarkretsar men det kan också handla om konflikter kopplade till alkohol och nöjeslivet, ungdomsvåld eller svartsjukegräl. Omkring en fjärdedel är dödligt våld inom familjen, och då ingår även partnervåld i den kategorin, säger Klara Hradilova Selin, utredare, Brå, i ett pressmeddelande.

Dödligt våld mot unga män i åldern 15–29 år har ökat markant i Sverige, främst på grund av dödsskjutningar i kriminella miljöer. År 2021 var nivån för dödligt våld mot unga män 42 avlidna per miljon invånare, jämfört med 28 per miljon i Europa.

Sex av tio kvinnor som dödades i Sverige under perioden 2018–2021 föll offer för sina nuvarande eller tidigare partners. Sverige har dock lägre nivåer av dödligt våld mot kvinnor inom familjen jämfört med Europa i stort, med 2,9 avlidna per miljon invånare i Sverige mot 6 per miljon i Europa år 2021.

Medan dödligt våld i kriminella miljöer har ökat, har andra kategorier av dödligt våld haft varierande trender. Dödligt partnervåld minskade under andra hälften av 2000-talet och stabiliserades under 2010-talet. Under mitten av 2010-talet noterades en uppgång i dödligt våld vid spontanbråk och dispyter, som därefter legat på en högre stabil nivå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 20 maj 2024 00:48

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors