Företag i fokus:

Bröderna Moranson öppnar nytt i Södertälje – Stekt Burger & Stuff

Nu har Stekt Burger & Stuff ersatt Cafe Rosteriet vid Marenplan och Telgenytt var på plats vid premiären av Södertäljes nya hamburgarehak.

För många är bröderna Simon och Tomas Moranson välkända ansikten som associeras med vällagade hamburgare och service som får en att känna sig hemma. I Stockholm har bröderna flera enheter i bland annat Odenplan, Södermalm och Täby, men det här blir deras första enhet i hemstaden Södertälje.

Det syns på långa vägar att bröderna jobbat inom restaurangbranschen väldigt länge. Här är det fokus på alla detaljer, från möblering till menyn och inget lämnas till slumpen. Det har kämpats och slitits för att kunna öppna i god till sommaren och samtidigt kunna leverera en perfekt produkt till gästerna.

Telgenytt som var på plats under premiärdagen blev positivt överraskade, härlig miljö och fantastiska hamburgare.

Ni har varit här länge, kämpat och gjort det fantastiskt fint. Hur känns det att äntligen få slå upp portarna ?
– Efter många dagar och nätter av hårt arbete så känns det fantastiskt bra.

Vad är er vision med Stekt Burger & Stuff?
– Vi har som mål att expandera runt om hela landet, men vi har varit selektiva med vart vi vill sätta oss geografiskt. Vi behöver förstärka vår organisationen först innan vi påbörjar vår resa med bland annat franchising som efterfrågats.

Ni finns på flera platser runt om i Stockholm, varför valde ni att starta i Södertälje?
– Vi är födda och uppvuxna i här, Södertälje är hemmaplan. Vi finns i dagsläget med varumärket BC Burgers samt Stekt Burger & Stuff i Täby centrum och kände att det saknas den här typen av nischad burgarhak i Södertälje.

Hur har responsen varit från allmänheten?
– Otroligt bra. Alla som besökt oss under premiären har varit extremt nöjda och för oss är det ett kvitto på att man lyckats med produkten.

Varför valde ni att inte starta i Södertälje tidigare?
– Vi har varit på jakt efter rätt lokal länge samt att vi ville bredda vingarna lite innan vi öppnar hemma i Södertälje. Men när den här lokalen dök upp så var det ingen tvekan om att det var rätt lokal för oss.

Vad kommer ni att servera för typ av mat och dryck?
– Vi kommer att servera köttburgare, matiga och fräscha sallader, hemlagade amerikanska pannkakor, men även ett stort utbud av veganskt/vegetariska burgare och samtidigt erbjuda samma upplevelse som att man äter en köttbaserad burgare och sedan båhåller vi även fikadelen för kaffesugna.
I början kommer vi att hålla oss till läskedrycker och alkoholfria alternativ, men inom kort så kommer vi att servera öl, vin samt ett lite roligare utbud av Coktails.

Ni har fantastiskt fina recensioner på sociala medier. Vad är det som gör att ni utmärker er så bra ?
– Vi satsar mycket på produkten samt service av toppklass. Varje burgare som ska ut från köket måste kontrolleras innan den når gästen. Annars så tror vi på mun till mun metoden som den bästa reklamen, vi låter produkten göra sitt.

Vad kännetecknar en perfekt hamburgare enligt dig?
– Att allt görs från grunden, mala eget kött, hemlagda dippsåser, färskt bröd från lokala leverantörer. och att det inte är för mycket kladd på burgaren.

Din rekommendation från menyn?
– Vår signaturburgare ”Stekaren”. En högrevsburgare som jag låter tala för sig själv.

Öppettider:
Mån-Tors: 11-22
Fre-Lörd: 11-sent
Sön: 12-20

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 juli 2021 00:00

Fastighetsägare vinner strid mot kommunen

Sodertalje-kommun-scaled-1

Foto: Alexander Isa

En fastighetsägare i Södertälje har vunnit en rättslig strid motSödertälje kommun gällande en komplementbyggnad, vilket innebär att det tidigare kommunala beslutet nu upphävs.

I en nyligen avslutad rättsprocess har Länsstyrelsen upphävt ett beslut från Stadsbyggnadsnämnden i Södertälje kommun som berörde en komplementbyggnad på en fastighet i Brunnsängsområdet.

(Annonslänk)

Det initiala beslutet, daterat 26 september 2023, krävde att fastighetsägarna skulle avlägsna en komplementbyggnad och förenade detta med ett böter. Fastighetsägarna överklagade, vilket resulterade i att Länsstyrelsen granskade ärendet noggrant.

Länsstyrelsen identifierade flera brister i kommunens hantering, bland annat en otydlighet om vem av de två fastighetsägarna föreläggandet riktades mot. Denna brist på precision, särskilt när det gällde vitet, ansågs tillräcklig för att upphäva beslutet helt. Dessutom betonade Länsstyrelsen att den aktuella byggnaden var en bygglovsbefriad friggebod och inte hindrade allmänhetens användning av området, vilket var en av de punkter som fastighetsägarna hade framfört i sitt överklagande.

I april meddelade Länsstyrelsen sitt beslut att upphäva ett tidigare föreläggande från Södertälje kommun.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 20 maj 2024 00:49

Dödligt våld ökar – de flesta fall utanför kriminella miljöer

Polis-1

Arkivbild

Det dödligt våldet har ökat markant i Sverige. Men en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att två av tre fall av dödligt våld i Sverige sker utanför kriminella miljöer.

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) sker två av tre fall av dödligt våld i Sverige utanför kriminella miljöer. Sverige har högre nivåer av dödligt våld mot unga män jämfört med övriga Europa, men lägre nivåer av dödligt våld mot kvinnor inom familjen.

Dödligt våld i Sverige kan delas in i tre huvudkategorier: våld i kriminella miljöer, våld inom familjen (inklusive partnervåld) och våld i samband med spontanbråk och dispyter. Under perioden 2018–2021 utgjorde våld i kriminella miljöer den största kategorin, med cirka 34 procent av fallen, medan två tredjedelar av fallen inträffade i andra sammanhang.

(Annonslänk)

– En nästan lika stor kategori som dödligt våld i kriminell miljö är olika typer av spontana bråk och dispyter med dödlig utgång. Det kan uppstå till exempel i missbrukarkretsar men det kan också handla om konflikter kopplade till alkohol och nöjeslivet, ungdomsvåld eller svartsjukegräl. Omkring en fjärdedel är dödligt våld inom familjen, och då ingår även partnervåld i den kategorin, säger Klara Hradilova Selin, utredare, Brå, i ett pressmeddelande.

Dödligt våld mot unga män i åldern 15–29 år har ökat markant i Sverige, främst på grund av dödsskjutningar i kriminella miljöer. År 2021 var nivån för dödligt våld mot unga män 42 avlidna per miljon invånare, jämfört med 28 per miljon i Europa.

Sex av tio kvinnor som dödades i Sverige under perioden 2018–2021 föll offer för sina nuvarande eller tidigare partners. Sverige har dock lägre nivåer av dödligt våld mot kvinnor inom familjen jämfört med Europa i stort, med 2,9 avlidna per miljon invånare i Sverige mot 6 per miljon i Europa år 2021.

Medan dödligt våld i kriminella miljöer har ökat, har andra kategorier av dödligt våld haft varierande trender. Dödligt partnervåld minskade under andra hälften av 2000-talet och stabiliserades under 2010-talet. Under mitten av 2010-talet noterades en uppgång i dödligt våld vid spontanbråk och dispyter, som därefter legat på en högre stabil nivå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 20 maj 2024 00:48

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors