Tom Tits Experiment i Södertälje har invigt sin nya restaurang, designad för att efterlikna en fransk bistro från slutet av 1800-talet. Restaurangen

Hållbarhet har varit ett centralt tema i projektet, vilket återspeglas i inredningen som kombinerar återbruk, upcycling, källarfynd och hemmabygge. Även maten och aktiviteterna för bokade grupper är fokuserade på hållbarhet.

– Vi har valt tallriksservering istället för buffé för all matservering. Det möjliggör att vi kan arbeta med mer högkvalitativa, hållbara råvaror och samtidigt minska matsvinnet. Vi ska alltid servera vällagad mat på bra råvaror, oavsett om gästerna är barnfamiljer, skolklasser, konferensgrupper eller bröllopsgäster, Daniel Magnusson, restaurangchef på Tom Tits Experiment.

Tom tits öppnar en ny restaurang med historisk touch. Pressbild Telge.

Restaurangen erbjuder en upplevelse för alla sinnen, med en lekfull och gästvänlig atmosfär. Inredningen inkluderar återanvända bruksföremål, bestick, koppar och förpackningar, vilka fungerar både som dekoration och skyltning. Kända detaljer från Tom Tits och Södertäljes historia, som en neonkylt i form av en hand och kaffekoppar från Svenska Centrifug AB, finns med. I taket hänger den välkända PET-kristallkronan.

Det nya konceptet, framtaget i samarbete med Cedervalls arkitekter, förstärker Tom Tits Experiments roll som en attraktiv plats för konferenser och evenemang. Restaurangen erbjuder en öppen serveringsyta och flera bokningsbara lokaler, vilket gör den till ett idealiskt val för både stora och små sammankomster.

– Tom Tits Experiment är en mötesplats utöver det vanliga. Vart annars kan du ta en paus i konferensen för att åka rutschkana, gå vilse i mörkertunneln eller utmana kollegorna i en experimentkamp, säger Magnusson.

NIF-2

#11 Daniel Johansson var återigen tillbaka i Fortnox Arena i Växjö men denna gång stod han på motståndarsidan. Foto: Roland Osbeck

Det tuffa spelschemat fortsätter för NIF som ställdes mot Växjö IBK i den 16:e omgången i SSL.
Senast lagen möttes drog NIF det längsta strået och vann med uddamålet i Furuborghallen. Det blev en ny väckarklocka för Växjö som hade en tuff start på säsongen med flertal poängtopp men med tiden har de presterat som förväntat.

Det skulle vara Växjö som inledde matchen på bästa sätt när de inom loppet av 1 minut radade upp 3 chanser för att ta ledningen. Målet skulle komma 1.34 i första perioden när hemmalagets Samuel Folkesson Algman satte 1–0.

NIF skulle däremot komma in i matchen och ge svar på tal när Oscar Janthe hittar Kevin Rigogiannis som sätter kvitteringen i bortre krysset bakom Viktor Kastengren. Vid nästa byte så fick NIF återigen utdelning när Sebastian Thorberg vänder bort 2 Växjöspelare och sätter ledningsmålet lågt bakom Kastengren. Återigen var NIF i ledning tidigt i matchen och hade bud på fler mål men där Växjös Kastengren såg till att hålla ner siffrorna. Även Växjö hade ett par lägen för att kvittera men där Lucas Orrmo gör ett par viktiga och svettiga räddningar för NIF.

#89 Sebastian Thorberg har gjort mål i de tre senaste matcherna. Denna gång vände han läckert bort sin markering och satte distinkt ledningsmålet för NIF. Foto: Roland Osbeck

Den andra perioden var en jämnare tillställning där det bjöds på lägen åt bägge håll och NIF gjorde en klart bättre andra period än den tidigare matchen mot Storvreta. Det skulle dock börja med att Växjö kvitterade efter en kontring där Folkesson Algman sätter sitt andra mål för dagen.

I den sista perioden får NIF en möjlighet att ta ledningen på nytt när man börjar perioden med att spela powerplay där det inte blir någon utdelning. I stället så får den utvisade Jesper Sankell chans efter powerplay och sätter 3–2 för sitt Växjö. Det bjöds på många kontringar och det var svängigt en period men till slut fick Liam Arvidsson in kvitteringen efter en tilltrasslad situation där Hampus Ahrén finner Arvidsson som rakar in kvitteringen bakom Kastengren.

Det var helt klart en tuff dag på jobbet för Lucas Orrmo som återigen gör flera högklassiga räddningar för att ge NIF goda chanser i matchen. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Foto: Roland Osbeck

Misstagen och kontringarna blev kostsamma för NIF som återigen hamnade i underläge efter att Växjös Markus Ekengren blir frispelade och kan rulla in bollen bakom Orrmo. Sedan skulle nästa kalldusch komma för NIF när Växjö från ett frislag från mittplan och Jesper Sankell testar på en fräckis och skjuter ett skott som letar sig förbi 5 spelare och in bakom en skymd Orrmo i målet.

Jakten på en kvittering var i gång och NIF pressade hemmalaget som blev mer defensiva av sig för att skydda sin ledning. Lägena fanns för NIF som inte riktigt fick in bollen och vid en omställning så åker Lucas Orrmo ut 4 minuter för hårt spel efter att ha kolliderat med Jesper Sankell. Chanserna för en kvittering blev helt klart mindre när NIF fick spela 5 mot 5 spel utan målvakt för att reducera men i stället skulle Växjö få en tremålsskytt i form av Jesper Sankell som satte 6–3 i öppet mål.

Nykvarn som efter dagens förlust befinner sig på en 12:e plats med 13 poäng har endast 2 poäng ner till nedflyttningsplats och 7 poäng upp till slutspelsplats. Framöver så väntar tabellfyran Pixbo på hemmaplan i Furuborghallen. Matchens spelas söndag den 14 januari kl. 16:00.